reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Właśnie wyczytałam w tej gazetce polecanej przez Myfę że dzidzia uwielbia jak głaszczemy sie po brzuchu ponoć działa to uspokajająco na maluszka!!
Wiec wszedzie piszą co innego z tym dotykaniem i głaskaniem brzusia!! Ja uwielbiam dotykac swojego!! ;)

reklama
ja byłam u ginekolożki w piątek i stwierdziła, że mam zbyt twardy brzuch, naprzepisywała leków więc jestem na prochach.... Ponoć taki twardy brzuch niezbyt dobry dla dzidziusia. Tak jak się do tej pory extra czułam, tak po tej wizycie coś podupadłam..

No właśnie a ja słyszałam, że glaskanie może wywołać skurcze. I komu tu wierzyć?

Bo ja tez lubię glaskać i dzidzia chyba też to lubi, bo czesto reaguje :laugh:

Agulka głowa do góry najważniejsze że bejbi zdrowe ja też miewam twarde brzuszysko ale nie biore żadnych leków na to!!

na zdrowy, taki chłopski rozum, to jak głaskanie może szkodzić - przecież to sama przyjemność i fakt że dzidzie reagują na głaskanie pozytywnie.
dzieki Karolka za słowa otuchy, najśmieszniejsze jest to że na początku jak brzuch sie robił twardy (tak dziwnie z jednej strony) to się cieszyłam ze to dzidzia sie wypina...

Karola7 zobaczylam obtrazek u gina wielki i w dmu w encyklopedi ciazy....wiem ze u mnie jelita swoje robia w kazdym razie przyczyniaja sie do twardnienia.....nie przejmuje sie tym.....jejku male mi przemeblowanie w brzuchu robi....nie wiem czy to jakis dobry duszek ale moja mam wczesniej z pracy przyszla i zrobila mi bigosik....zaraz kminku ide wziasc zeby mnie nie wzdelo bo chyba padne ;-)

jeju, no nie mogę z tym bigosem o mamoooo, zrób mi bigos... (to niemozliwe, moja mama nie umie gotować :( ) ale może tatuś (powiadam wam cudownie gotuje, minął się z powołaniem...)?

eh, moje dziecko kopie mocno! bum bach, bęc!

Karolka7 dostałam na to twardnienie Euphyllin, zaleciła łykać dodatkowo magnez z wit B6 i jakieś globulki dopochwowe; jak łykam te prochy to brzuch spina sie kilka razy dziennie - ok 3; ale przed braniem prochów częściej byl twardy i przez dłyższy czas
Może to skłonność dziedziczna, mama mówi że też jej sie tak "stawiał brzuchol"

reklama
Do góry