reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

haha Kira25 skad ja to znam :-)
Popieram Ciebie same sie nakrecamy dziewczyny....a szyjka jest zamknieta ale na gorze a na dole jeszcze paluszka da sie wsadzic....ja nie siegaalam tak daleko....zreszta szczerze mowiac pozostawiam to lekarzowi..... niepotrzebnie sie tylko denerwujemy, nie znamy sie zostawmy to tym co maja pojecie o tym noi pamietajcie nerwy nie sluza dziecku.....mamy zdrowe maluszki, wazne by nie przemeczac sie...chociaz nasze babki i beez tych badan rodzily zdrowe dzieciaki :-)

reklama
Dziewczyny dzięki - ale jakos czasami takie głupie myśli chodza po głowie - eh. No coż jutro polowa a tu juz z górki

no więc juz jestem i według tego co wyczułam to moja szyjka jest "rozciapciana" najmiększa z mozliwych, aż sie sama zdziwiłam, zesztą jest bardzo wysoko i ledwo ją dosięgnęłam palcem wskazującym. Hmmm, palca się nie odważyłam wsadzić ale jakbym chciała to by weszło mieciutko jak w masełko ;)

Misiaq - kamien spadl mi z serca - dzieki za poswięcenie i eksperyment z własnym cialem dla dobra kolezanki :-* :-* :-*

ło matko jakie poswiecenia ;-) Karola7 wszystko wporzasiu jest nie martw sie ja sie wystraszylam ze u mnie jest strasznie strasznie ciasno..... nie powiedzialam tego ginowi bo wysmial by mnie ;-)
jejku male kopie mnie dzisiaj w brzuch kolo pepka ale suoer...wkoncu bez bolesnych beckow :-)
a jeszcze do twardych brzuniow zobaczylm gdze teraz mamy jelita i wiecie co przerazilam sie teraz wiem dlaczego czasem mam taki wielki brzuch...i twardy

Myfa a gdzie to zobaczyłaś? Bo ja juz od dawna chce sobie obejrzec jak nam sie to przemieszcza. Jakaś stronka? CZy z gazety?

ja mam taki rysunek z książki "w oczekiwaniu na dziecko" gdzie widać że wyrostek robaczkowy w 20 tyg jest na wysokości pępka :) a to juz duże przemieszczenie :)

No ja też ciekawa jestem jak to wygląda wiem ze w 36tyg macica jest najwyżej czyli pod żebrami potem stopniowo opada
wyobrażcie soebie jak nasze organy wew sie przemieszczają!! ;D

reklama
Do góry