reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Ja też miałam szyjkę zamkniętą lekarz oglądała po tym jak jej powiedziałam o tym jednorazowym krwawieniu! Długość 3.8cm!

reklama
spytalam sie gina dlaczego tak niskoi czuje czasem malenstwo powiedzial ze to normalne ale z czasem bedzie co raz wyzej... ;-)

Jeśli chodzi i szyjke to mam do was pytanie. Wczoraj podczas kapieli wsadziłam palec wskazujacy w szyjkę - nie wiem sama co o tym myślec. Czy to może byc rozwarcie? do tego jeszcze ten twardy brzuich kilka razy dziennie. Nie wiem czy ja juz sobie za dużo wyobrażam, czy rzeczywiście cos sie dzieje.

Jak jest z waszą szyjką?

Karola ja palcem wskazującym czasem wyczuwam szyjkę ale poza tym nic nawet nie pomyślałabym żeby tam palec wsadzić poprostu boję się
kurcze może Tobie sie tylko wydaje że ty palec wsadziłaś przecież szyjka w ciazy jest zamknieta wiec chyba nie ma możliwości tak sobie
coś tam wsadzić!! Ale mnie to zaintrygowało!!
Piszczie kochane co o tym myślicie!!

brzuszek i mi twardnieje biore dlatego magnez po ktorym dzisiaj jejku myslalam ze padne tak mnie pogonilo...co za ulga i brzuszek jakis taki miekki :-)
kolezanka sierpniowkjka jak jej powiedziaalam ze twardnieje mi brzunio kilka razy w dzien powiedziala ze to normalka  rosnie macica:-) do tego lekarz mi powiedzial ze kopniaki porzadne malenstwa tez swoje robia :-) Karola7 nie martw sie ja juz badalam szyjke nie raz i za chiny nie kumam co tam jest ;-) ale gin mowi ze wporzasuiu wszystko.....nie znam dlugosci sowjej ale to chyba sama moge sprawdzic....

Karolla problem w tym, że wcale nie chciałam wsadzic palucha - po prastu jak sotknęłam szyjkę to jak w maselko do srodeczka :(

reklama
mhm... i ja dlatego odpuszczam sobie samobadanie:-) Bo: my sie tak dobrze na tym nie znamy, jak lekarze, jestesmy panikary etc.
Sprawdzalam tylko na poczatku, zeby sobie potwierdzic, ze jestem w ciazy ( i moje obserwacje... nic nie wyczulam)....
A teraz w ktorys dzien mialam wrazenie, ze odeszly mi wody (.... nawet spodnie mialam mokre i poleciamlo mi po kostki) i byla tylko miekka, ale zamknieta... A te wody, to nie byly wody..... tylko.... pozostalosci przytulanka :-) (zapomnialam jak to jest tak "czesto" teraz mam ochote)

Do góry