reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

reklama
Kurde to zazdroszczę tym co czuja intensywne ruchy dzidzi...
ja narazie to czuje tylko motylki i bąbelki...czasem czuje coś więcej ale tylko wieczorkiem...też słyszałam ,że szybciej ruchy czują szczupłe mamusie i te, które są po raz 2 w ciąży

Wodniczka, ja też czuję te "motylki" i to jest ocieranie się maluszka o wewnętrzną stronę Twojego brzuszka :). Ja najbardziej czuję wieczorami, jak jestem głodna i po zjedzeniu :)

Ja to chyba jakaś "nieczuła" jestem bo nic nie czuję. Ale tez mam tłuszczyk na brzuszku, więc może dzidzia się po prostu nie może przebić. Wciąż czekam z niecierpliwością i wsłuchuję się w moje ciało , a nuż dzidzia się odezwie.

No i u mnie to jest tak od 3 dni zawsze wieczorkiem tak cos kolo 21-22 zapuka sobie leciutko tak standardowo 3 razy no a dzisiaj jeszcze na dzien dobry ale tez chwilunie

Ja już też każdego dnia czekam na prawdziwe kopniaczki
ale narazie jeszcze tych kopniaczków nie ma...czuje łaskotanie, bulgotki ale kopków nie ma :-[
Tylko wieczorkiem zaczynam czuć jak dzidzia szaleje u mnie w brzuszku...ale ja to czuje tylko wewnątrz a jak ktoś dotyka ręką to nic nie czuć....to już 20 tydzień a dzidzia nie chce kopać mamy...już nie mogę sie doczekać

reklama
Do góry