reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Ja od 2 dni cosik czuje takie glaskanie,taki babelek-ale bardzo bardzo delikatnie i zawsze wieczorem i tylko chwilke.nie wiem czy to moje kochanie ale wiem ze jelita nie(bo odrozniam) poczekam na mocniejsze kopy i na razie sie nie nakrecam i mam nadzieje ze juz niedlugo.............

reklama
Jak ja Wam zazdroszczę tych poczuć ruchów dzidzi.Ja CHYBA jeszcze nic nie odczuwam, chociaż czasami zdarza się, że jakby coś mnie "od środka" pchało, ale czy to moje Maleństwo?Mam nadzieję, że niedługo się silniej do mnie odezwie.

lekarz mi uwierzył ze czuje juz ruchy :):):)...potwierdził ze szczuplejsze mamusie szybciej odczuwaja ruchy...poza tym zaznaczył ze równiez nasza psychka w tym momencie jest tez wazna...ja bym nazwała mój stan psychiczny na punkcie ciazy jako "schizo" :):):):)

mój mąż na ostatnim usg skutecznie przekonywał że to nie moje jelitka tylko dzidzi tak skrobie jak on słucha bzrucha :)

Ja nie wiem wogóle jak lekarz może nie uwierzyć, że Matka czuje ruchy swojego dziecka. Dzisiaj jestem po wizycie, powiedziałam pani doktor, że od 16 t.c czuję a ona się uśmiechnęła. Potem sama potwierdziła, bo na KTG Maleństwo "podkopywało" glłowicę sprzętu. Jakby mi moja ginka powiedziała, że to niemożliwe to chyba bym wyszła i poszłą już do innego lekarza .... Książki to jedno a życie to drugie. Chyba każdy wie,że każda ciąża jest inna..... Ehhhh.....

A ja od tamtego czasu nic nie czulam a przed chwila poczulam takie 3 x BOOM mocniej niz wtedy,mysle ze to moje kochanie,ale jeszcze poczekam jak bedzie to sie powtarzalo to juz bede wiedziala ze to dzidzi............siedze i marzesobie.......... ::)

Sylwia to na pewno było dzidzii :D :D :D Za niedługo już będziesz regularnie je odczuwała.
A my dzisiaj chcieliśmy pokazać Tatusiowi jak ładnie się ruszam (aż się brzuszek trzęsie :) ), ale niestety Nasze Boo jeszcze się wstydzi, albo takie złośliwe po mamusi :)

Ja już sama nie wiem co mnie smyra od czasu do czasu. Jednak największą radość czułam, gdy pielegniarka w szpitalu 3 razy dziennie sprawdzała tętno Fasolki.

a ja wczoraj wieczorem miałam doła i sobie wyłam i chyba dzieciak się zbiedny zdenerwował bo coś mi w brzuchu zaczęło skakać - biedny odrazu przestałam :(

reklama
Mi najbardziej skacze u dentysty. Staram się nie stresowac, ale chyba dzidzia się boi :(.
Jak powiedziałam ostatnio swojemu ginowi, że poczułam ruchy w 14 tygodniu, to wcale nie był zdziwiony. Powiedział, że jest to bardzo prawdopodobne. Teraz jestem w 17 tygodniu i już codziennie dzidzię czuję. :) Cudowne !!!!

Do góry