reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

zazdroszcze wam...
od czasu do czasu czuje nie tyle trzepot motyla, co jakby mi kotek malutki w brzuchy mruczal ;) i sie zastanawiam czy to moj brzdac czy jelita...

reklama
jak siedzę zgarbiona to dzieciak wariuje bo mu chyba ciasno i go gniotę więc teraz siadam jakbym połknęła kij i od razu lepiej

Zastanawiam sie czy nie kupic stetoskopu,zeby sobie maluszka podsluchiwac :laugh:,bicia serduszka wiercenia.......na allegro sa nawet od 5zl,i jest taki specjalny dla rodzicow-zeby mama i tata jednoczesnie mogli sluchac(sa przy nim 2 pary sluchawek)
ZWARIOWALAM??????????????????????????????

Juz sie dowiedzialam pic na wode ze stetoskopem,na innym forum dziewczyny zakupily i oprocz bulgotow swoich jelit nic nie slyszaly nawet w 8m-cu,a kupily te drozsze za 100 150zl

ja tez za bardzo stekoskopu nie polecam (mam z racji cisnieniomierza) i jeżeli nie było się laseczką, czyli mała wartewka tłuszczyku na brzusiu, to ciążko cokoliwek usłyszeć (serducho)
mnie (a mam tłuszczyk) udało się usłyszeć ze trzy razy piotrka tak od 8 miesiąca - ale próbowac można.

U mnie tak samo z tym stetoskopem. Maz ma b. profesjonalny i ani ja ani on nic nie slyszymy poza jelitkami. W sklepie z ubraniami widzialam taki mini aparacik Dopplera ale szkoda mi pieniedzy na ten wynalazek i tak pewnie przez niego niewiele slychac.
Lekarka miala "prawdziwy" i serduszko dzidziusia slyszlam ale cichutko, za to na pierwszym usg w glowicy tez byl doppler i tam serducho bylo slychac b. glosno.

ja też właśnie próbowałam ze stetoskopem od ciśnieniomierza i w nagrodę dotałam pierwszego leciukiego kopniaka od dzidzi :laugh: ale serduszka nie słyszałam i tak było warto

mi ostatnio moj gin powiedziala ze doppler nie jest taki calkiem obojetny dla dzidzi; i powinno sie go uzywac tylko w razie koniecznosci-watpliwosci a nie dlatego ze rodzice chca posluchac bicia serca dziecka;

reklama
ale skoro lezy sie na patologii to jest to wlasnie ta wyjatkowa okazja - watpliwosc ze z dzieckiem jest ok - a dopplej jest tu najskuteczniejszy na potwierdzenie pracy serca;
a ja pisze o uzywaniu go bez powodu podczas kazdorazowej wizyty u gina;

Do góry