reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

Witajcie ,dawno mnie tutaj nie było.Muszę się pochwalić ,że ja odczuwam ruchy dzidzi już od dwóch tygodni ( w pierwszej ciązy zaczęłam odczuwać ruchy dopiero w 18 tygodniu).Nie są to kopniaki ,ale takie" ocieranie" się dzidzi o mój brzuch, czasem nawet tak dziwnie się układa ,że można to zaobserwować z zewnątrz, z jednej strony brzucha robi się wtedy taka "górka", a jak ją pogłaszczę to z powrotem wraca na swoje miejsce :) :) :)

reklama
Fajnie masz suszi :) Ja ciągle jeszcze czekam... Poza bulgotaniem i czasem dziwnym uciskiem między żebrami, na razie nic nadzwyczajnego nie czuję.

Mnie jeszcze moja glisdeczka nie kopie! Codziennie wsłuchuję się i nic! Potem pewnie nadrobi. ;) Zawiązało mi się dużo tłuszczyku na brzuchu, więc pewnie przez to nic nie czuję! ::) ;D

cześc tak sobie zajrzała, i z nostalgią wspominam jak moja Majeczka dawała mi popalić, najpierw leciutko, jak skrzydełka motylka, a potem jak przywaliłą w żebro to gwiazdy widziałam, i te czkwaki o 4 rano ;D rany ale to były czasy, teraz mamy małego wrzaskuna, taką pszczółkę kochaną, która nam daje popalić od czasu do czasu
także cieszcie się tym grzecznym maleństwem w brzuszku, bo potem będziecie sobie czasmi myśleć żeby chociaz na jeden dzień wróciłą do brzuszka ;D
pozdrawiam przyszłe mamy

Dziewczyny!
Mam świetną książkę z internetu w pdf - "Język niemowląt" Tracy Hogg. Książka jest bardzo ciekawa, opisuje jak radzić sobie z dzieciątkiem, zreszta w TVP był jakiś czas temu program o niej - bardzo ciekawy! Plecam!!!!

hey a mnie raz ciągnie raz rozpiera nieraz po prawej nieraz po lewej stronie ostatnio poczułam się jak pralka która zaczyna wirować a dzieciak to była zawartość bębna miałam wrażenie że było mu niewygodnie i że zaczął się strasznie rozpychać ;D

Ja narazie jeszcze nic pewnego nie poczyłam..tylko raz...kilka dni temu...takie delikatne łaskotanie i to tyle...spokojnie jeszcze poczekam

a ja czuję cały czas mocne rozciąganie w brzuchu i czasami mam wrażenie że coś mi się tam przewraca ale żeby coś więcej to nie :(

reklama
Do góry