reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

wtedy wybrałam chicco simplicity i mam go do teraz. Niezły, ale pewnie teraz kupię coś nowego :)
aż musiałam sobie wygooglać jak ten wózio wygląda ;-):tak:
Znam wiele dziewczyn, mamuś, którym dwie rączki nie odpowiadały, np przez to że nie mogły rozmawiać przez telefon :tak:
Dla mnie wtedy priorytetem było przytaszczenie zakupów do domku
:tak: cóż takie czasy....
A powiedz mi - u ciebie mężowy nie pulta się że tak często zmieniasz wózki? Bo mój jak zasugerowałam że może nowy wózek dla nowej dzidzi to tak zaczął oczami przewalać że mało wytrzeszczu oczu nie dostał :-D:-D

reklama
barmanka79 - jak już się wybierzesz na strych po dzieciowe rzeczy daj znać w jakim rozmiarze masz osłonki :-)
Ja nie wyobrażam sobie wózka z dwiema rączkami, no może parasolkę. Na zakupy lepiej mieć koszyk na dole albo nawet plecak na plecach ale co do zasady nie wyobrażam sobie większego szoppingu z maluchem. Lepiej zostawić z kimś dziecko i szybko się uwinąć samemu - tłoczno, głośno, duszno. ludzie, zarazki. Bez przesady...

aż musiałam sobie wygooglać jak ten wózio wygląda ;-):tak:
Znam wiele dziewczyn, mamuś, którym dwie rączki nie odpowiadały, np przez to że nie mogły rozmawiać przez telefon :tak:
Dla mnie wtedy priorytetem było przytaszczenie zakupów do domku
:tak: cóż takie czasy....
A powiedz mi - u ciebie mężowy nie pulta się że tak często zmieniasz wózki? Bo mój jak zasugerowałam że może nowy wózek dla nowej dzidzi to tak zaczął oczami przewalać że mało wytrzeszczu oczu nie dostał :-D:-D
Wiesz co, teraz pewnie wybrałabym inny, jednak przez 4 lata doszło sporo nowości, wtedy zdecydowałam się na niego między innymi przez to jaki ma kosz na zakupy...W żadnym innym tego typu wózku (lekki i mały po złożeniu) nie znalazłam takiego kosza... A w parasolkach, to wiesz jakie kosze są... na portfel ;)

Mąż czasem się złościł, mówił, że za bardzo kombinuję i wymyślam, ale zawsze starałam się zrobić tak, żeby nie musiał do tego dokładać... Sama zbierałam kaskę, sprzedawałam ten wózek, który miałam, żeby za bardzo nie odczuć ceny nowego...

Z maclarenem np musiałam mocno przykombinować... Powiedziałam mężowi, że kosztuje chyba z 500zł mniej, niż naprawdę kosztował...

Moja szwagierka też była taką maniaczką wózkową...ma 3 córki i z każdą szukała ideału-"tego jedynego" hehe Ale powiem Wam ,że to ma swoje plusy bo wiem ,że mogę się w tej kwestii jej poradzić.
zebrra w dziedzinie wózków jest już weteranką.Właśnie dzięki doświadczeniu z wieloma modelami i firmami.Dlatego chętnie każdej z nas doradza :-) Prawda?

ale co do zasady nie wyobrażam sobie większego szoppingu z maluchem. Lepiej zostawić z kimś dziecko i szybko się uwinąć samemu
Jak się ma z kim dziecko zostawić to ok :tak: a jak nie to trzeba sobie samemu radzić :tak:
Wg tej aukcji na allegro to miałam te po lewej stronie (te większe). Wyszukałam aukcję bo nie wiem czy na nakładkach są jakieś oznaczniki, a opakowanie (kartonik) wyrzuciłam, zostało mi się samo plastikowe opakowanie
OSŁONKI SILIKONOWE AVENT MAŁE I NORMALNE (1421508304) - Aukcje internetowe Allegro

Zebra, w tej chwili parasolkę jaką mam to McLaren , kosz na pierwszy rzut oka wydaje się mały, ale siatka jest dosyć uciągliwa i spokojnie można zapakować małe co nie co ;-) Ty też taki wózio posiadasz?
Powiedziałam mężowi, że kosztuje chyba z 500zł mniej, niż naprawdę kosztował...
:-D:-D:-D:-D brawo! tak trzymać!!
Fajnie Ci...my mamy wspólne konto i nie da się go tak zachachmęcić :no2:

Zebrra...jak żyje to nie spotkałam takiej wózkowej maniaczki...hehe
Ja zawsze powtarzam że w życiu trzeba mieć jakieś zainteresowania :tak::-D:-D

aaga1407 - a czy się później taki podgrzewacz nie nada do słoiczków ?
Pewnie sie przyda, ale tak jak pisalam, my i tak podgrzewalismy w kuchence, jezeli chesz gdzies wyjsc to mozesz podgrzac caly sliczek, a jak karisz w domu to z miseczka do kuchenki, pare sekund i gotowe. Jednak jak kto woli, ja podgrzewacza kupowac nie bede... no chyba ze mi sie odmieni:-D

dziewczyny, zamiast kupować specjalne pojemniki do przechowywania mleka, które są dość drogie, można przechowywać w czyściutkich i sterylnych opakowaniach na mocz z apteki! Tak czytałam gdzieś.
Dokładnie, są zakrecane i szczelne. Ja co prawda do mleczka ich nie uzywalam bo tak jak juz pisalam raczej zostawialam w butelce z laktatora. Jednak gdy Jula juz jadła mieszanki/ mleko mod/kaszki, a gdzies jechalismy to przygotowyalam sobie odmierzone porcje proszku do tego pojemniczka i pozniej tylko woda ciepła do butelki i gotowe.

Co do butelek tomme tipe to rzeczywiscie sa fajne, smoczki mają kształt brodawki, jednak trzeba przy zakupie zwrocic uwage na to ze to wielu np. podgrzewaczy, termosów nie bedą sie nadawac bo sa szerokie

Ostatnia edycja:
reklama
Niech tylko doprowadzę mieszkanie do porządku po remoncie i wogóle przed przybyciem Młodej/Młodego, to się biorę za gadżetowe zakupy.
Jak na razie się nie rozdwoję, a z ubrankami już się nie ogarniam - przez niektórych maruderów z Allegro - czekać na przesyłkę przeszło 1 mc ! :wściekła/y:
Zastanawiam się też nad zaproponowaniem odrębnego wątku co zabrać do szpitala. Myślę, że rady weterenek ;-)jak to napisała Madzioolka odnośnie wózków będą nieocenione i w tym zakresie.

Do góry