reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Witam Was dziewczynki:-)

barmanka79 ja też strasznie Ci zazdroszczę tego ,że nic tak naprawdę nie musisz kupić.Wszystko już masz po starszym dziecku.Ja też bym miała gdybym nie rozdała...:zawstydzona/y:
Mój synek ma 7 lat.Nie sądziłam ,że będę chciała mieć drugie dziecko...zawsze marzyłam tylko o jednym.Zdanie się zmieniło po latach a rzeczy które porozdawałam brak...:-(

Barmanka79 - ale jak będzie dziewczynka to może jakaś spódniczka, sukieneczka....
A ja rano trochę pobuszowałam po sklepach - Ikea - b.fajna kolorowa kołderka z aplikacjami, zwykły polarowy kocyk, pluszaki, Swiat Dziecka - jeszcze coś w miarę niedrogiego z wyprzedaży ( bardziej dziewczęce ale nie różowe :happy2: ) i śliniak w motywy marynistyczne ( b. lubię ), Smyk - pieluchy materiałowe, jakiś wyprzedażowy sweterek. Ale powariowali - body z Tygryskiem 45 zł !!!!! :szok:
Muszę też w końcu otworzyć paczkę z dziecięcymi ciuszkami ze sklepu internetowego :-)
Gdzieś Aestima napisała, że zrobiła listę rzeczy - ja już dawno, plus skrócona tabela do włożenia do portfela, bo bym się już dawno pogubiła co już mam a czego brakuje... ;-)

Ja też wybrałąm się dziś na zakupy ( a raczej oglądanie:) i wyobraźcie sobie, że nawet mój M. chciał iść! Znalazłam świetny sklep z rzeczami dla dzieci, ubranka drogie ale jeśli chodzi o akcesoria to ceny jak w internecie. Zamówiłam białe łóżeczko z szufladą. Za dwa tygodnie wyjeżdżam to M. będzie mógł je wtedy śmignąć gdzieniegdzie turkusową farbą. I kupiłam sobie śliczną spóniczkę na wyprzedaży za 29zł - biała w czerwone maki:)

Ciążową ? Ja z nie ciążowych rzeczy to raczej sweterki i to głównie takie które będę mogła teraz nosić oraz buty. Kupowanie dla Młodej/Młodego jest fajniejsze :-)

forever tak tak, ciążową spódniczkę dla mnie kupiłam:) Dla dzieci najtańsze pajacyki były za 30 zł!!! Stwierdziłam, że to totalne przegięcie i wszystko zamówię na allegro chyba, że znajdę jakieś wyprzedaże.

Traschka a lumpek? Ja kupiłam cuudne firmowe, rampersy w stanie idealnym (może uda mi się wkleić fotę) za 4 zł:)
Ja dziś zamówiłam na allegro ten ażurowy kocyk co Wam pokazywałam (jasny beż) i okrycie kąpielowe z ośmiorniczką:))

Aestima byłam raz w lumpku ale znalazłam tylko takie w naprawdę fatalnym stanie, powyciągane, zszarzałe... nie chciałam tego kupować. Usłyszałam ostatnio o fajnym komisie w Bielsku, przejdę się w przyszłym tygodniu. No i Tesco i Auchan:)

Traschko, ja też ciągle znajdowałam sprane ubranka- takie co kiedyś były ładne ale widać ze znoszone. Ale koleżanki takie łupy przynosiły, ze niezmordowana zachodziłam co tydzień w dniu dostawy i udało się! Mam 3 super ciuszki z lumpka za 9 zł w sumie a wyglądają jak nowiusieńkie (spodenki mothercare- 2 zł, body- 3zł i rampers-4 zł z marks&spencer). Wyprałam i wyprasowałam i ślicznie sobie pachną- nikt by nie pomyślał, ze z lumpka.

co do komisu- tam też chodzę w miarę regularnie ale nic nie wypatrzyłam. Mają fajne zabawki, karuzelki- takie rzeczy. Ale ciuszki w tym moim mają beznadziejne.

Ostatnia edycja:
reklama
Mam takie glupie pytanie. Co to jest ten rampers? Juz od kilku lat w Polsce nie mieszkam i nie jestem na biezaco z nazewnictwem.

Do góry