reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
larvunia wózeczek naprawdę fajnie się prezentuje.

A czy któraś z Was miała okazję być posiadaczką Quinny ??
To jest mój ulubiony model
QUINNY BUZZ 4 2010+GONDOLA+TORBA+OSŁONA +WYS.0ZŁ (1396216525) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko ,że ja mam w planie zakup w Holandii.Mój brat tam mieszka i obiecał ,że znajdzie coś dla nas.Oczywiście będzie to używany komplet :-)

Doris dokładnie nad tym samym łóżeczkiem się zastanawiamy...jest super bo ma funkcję kołyski a później jak nie będzie potrzebne to spełnia rolę normalnego łózeczka.Super rozwiązanie według mnie!

zebrra wśród linków które wkleiłaś bardzo spodobał mi się ten wózeczek http://allegro.pl/magnum-bebetto-spiwor-gratisy-mata-raty-i1385791308.html

Ostatnia edycja:
No to dałyście kochane dzisiaj czadu na watku zakupowym :)
Setana - a dlaczego łóżeczko nie w sypialni, przynajmniej na początku z wygody, żeby nie latać ?
Forever bardzo dużo czytałam na temat tego jakie jest najlepsze wyjście tzn. gdzie powinno stać łóżeczko maluszka. Po wielogodzinnych lekturach i rozmowach z bliskimi i rodziną - mam na myśli tych którzy maja w tym zakresie doświadczenie postanowiłam, że łózeczko od samego poczatku będzie stało w pokoiku naszego szkraba. Być moze życie to zweryfikuje i wygra moja wygoda, to wtedy przeniesiemy łózeczko, jednak nie sądzę. Potrafię się nameczyć dla dobra sprawy ale nie mówię stanowczo nie. Nie chciałabym musieć uczyć maluszka samodzielnego zasypiania we własnym pokoiku i budować w nim na nowo poczucia bezpieczeństwa. Po prostu tak uważam będzie łatwiej i lepiej o ile damy radę :)
Póki co jestem też gorącą zwolenniczka pieluszek wielorazowych i mam nadzieję ich używać, a czy to się uda? Życie pokaże:)

Aestima mnie też jakoś odrzuca od rożków i myślę, że jak cos sprawię sobie, a raczej maluszkowi właśnie otulacz. Tylko wiem, że nie należy przesadzać z tym opatulaniem zwłaszcza przy karmieniu i zwłaszcza latem. Moja przyjaciółka miała problemy z karmieniem piersią, jedną z pierwszych rzeczy o jakiej powiedzieli jej w poradni laktacyjnej to to, że dziecko do jedzenia nalezy raczej rozbierać niż odwrotnie, bo dla malucha karmionego piersia karmienie oznacza jednak spory wysiłek fizyczny. Maluch nie może być przegrzewany bo wtedy własnie pojawiaja się problemy podczas karmienia.

widze ze ten mutsy tez ma pompowane wiec pewnie zdecydujemy sie na taki zestaw :)
Zestaw MUTSY College Ice Blue+ FOTELIK-GIGA ZESTAW (1393080614) - Aukcje internetowe Allegro

zreszta na cos musze wydac, bo komode mam łozeczko znalazłam za 200-300 zł z materacem no i tylko trzeba kupić farby tapetke i naklejki ze zwierzaczkami i pokój gotowy :)

Ironia ja jestem właśnie zdecydowana na Mutsy ale Urban Rider ( nie chcę kółek róznej wielkości tylko wszystkie 4 duże). Mój brat miał Mutsy i byli mega zadowoleni. To był ich pierwszy i jedyny wózek. Dostanę od nich gondolkę. Ich wózek ma 6 lat i nadal jest w super stanie. Ja jednak chciałabym mieć więcej dzieciów dlatego stelaż i spacerówkę chcę mieć swoja. Nie będę się stresować, że coś im zniszczę. Poza tym spacerówka już bardziej się zużywa - wiadomo maluch większy już coś podjada, brudzi itd. poza tym dłużej w niej jeździ. No i zdecydowanie rączka skórzana , bo piankowa mimo wszystko z czasem się niszczy i wykrusza. Ich wózek właśnie ma 4 duże pompowane, skrętne koła. Mieszkają w górach i sprawdził się super.

Aestima śliczne te komody, musze powiedziec, że wpadły mi w oko. Dobra z Ciebie wyszukiwaczka:D
Jeśli chodzi o wnętrza to jestem minimalistką, nie znoszę wystawek i wszelkich kurzołapów! Najgorszy prezent dla mnie jaki może być, to własnie coś do postawienia na meblach ... Na blatach lubię mieć gładko i wszystko poukładane w szufladach i zamykanych szafkach. Właśnie jestem na etapie szukania zamykanych witryn na książki do powieszenia na ścianie w sypialni, bo jak mam ścierać kurz z książek i przestrzeni pomiędzy to mnie trafia.

Też uważam, że otoczenie w jakim dziecko zasypia powinno koić. Jak wyżej pisałam dużo czytałam o spaniu maluszków. Często rodzice sami przyczynają się do trudnosci z zasypianiem maluchów. Nie należy uruchamiać karuzelek podczas zasypiania i robic tyym podobnych rzeczy, bo to pobudza malucha, to dla niego dodatkowe bodźce i moga byc one przyczyna problemów z zasypianiem.

Miałam coś jeszcze napisać ale wyleciało mi z głowy....

Ostatnia edycja:
Dziewuchy zakupy się udały...mega wyprzedaż w Auchanie ale i mega dużo ludzi...chociaż na stoisku z ubrankami dla maluszków nie było aż tylu ludzi...kutro wstawię zdjęcia co kupiłam, dzisiaj już nie dam rady...ale zapłaciłam 80 zł i kupiłam:
4 boda z krótkim rękawem, 2 boda z długim, 2 bluzeczki z dł.rękawem, 2 pary spodni, 2 półśpiochów, 4 pary skarpetek, 2 pary rajstopek z frotki...bardzo dobre gatunkowo rzeczy...więc jestem zadowolona
Doris...też nam się podoba to łóżeczko i się nad nim zastanawiam...bo uważam że cena jest atrakcyjna

Ja się jednak zdecyduję na łóżeczko w sypialni nie tylko dla własnej wygody ale i z konieczności - muszę jakoś funkcjonować. Poza tym w docelowym pokoju Młodej/Młodego nie ma zbytnio miejsca na łóżeczko a ja zupełnie nie mam pomysłu - przynajmniej na razie - jak je zrobić. :-(
Co do ubranek to kupuję jak dla mnie uniwersalne, ale wedle Waszych fotek zdecydowanie chłopięce. Ale wynika to za niechęci do różu, falbanek, koronek itp.

dziewczyny a od kiedy maluszek jeździ w normalnym foteliku samochodowym? Rozumiem, że jak już porządnie siedzi, tak? A wcześniej w czym go wozić? W takich fotelikach półleżących jak są np dodawane do wózków?

dziewczyny a od kiedy maluszek jeździ w normalnym foteliku samochodowym? Rozumiem, że jak już porządnie siedzi, tak? A wcześniej w czym go wozić? W takich fotelikach półleżących jak są np dodawane do wózków?

Nasza jezdzila w foteliku niemowlecym (kolysce) do 1,5 roku, az zrobilo sie za ciasno. Mamy takie fajne nosidelko z Recaro, swietnie sie sprawdzalo.

Rety, jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich zakupów :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale macie fajnie... Pamiętam jak człowiek z wypiekami na twarzy latał po sklepach, wpadał do domu cykał fotki i wrzucał je na BB :-) Ale była frajda :tak::tak: Albo godziny spędzał na allegro w poszukiwaniu tych najlpeszych.

Teraz cóż...dużo mam po synku. Ciuszki wystarczy przejrzeć czy czasem nie muszę czegoś dokupić, przeprać i wyprasować. Wózek, karuzelę, leżaczek, podgrzewacz do butelek, laktator mam, w łóżeczku młody jeszcze śpi (niebawem będzie przyuczenie go do spania w normalnym łóżku). Butelki tylko nowe kupię.
Smutno tak :-(

Co do łóżeczka spełniającego rolę kołyski (linki wstawiane były wyżej) to wiem że moja koleżanka takowe posiada, jak spotkam ją na gg to zapytam czy zadowolona i czy poleca to Wam potem napiszę :tak:

reklama
Do góry