reklama
a powiedzcie mi czy macie stelaż do wanienki? ostatnio zaczełam się nad tym zastanawiać i kurcze póki jest ciepło nie ma problemu, żeby go w pokoju myć na komodzie...ale jak będzie zimniej to co wtedy?
czy na początku od razu trzeba małego wkładać do wody czy tylko dupke pod wodą w wanience myć a reszte gąbeczką frotte?
czy na początku od razu trzeba małego wkładać do wody czy tylko dupke pod wodą w wanience myć a reszte gąbeczką frotte?
Ironia, ja przy Jasiu miałam stelaż (pożyczony), kąpaliśmy małego w pokoju, bo niestety łazienka mała. Na czas kąpania podkręcaliśmy temperaturę w pokoju. Teraz nie mam stelaża (no chyba, że znów się spadkowy trafi) i mam zamiar po prostu w pokoju na ławie wanienkę stawiać.
Jeśli chodzi o mycie to tej wody do wanienki wlewaliśmy malutko żeby ledwo dno zakryła, na dno pieluszkę tetrową, dupka się moczyła, a resztę ciała myłam mydełkiem, tak żeby pępuszka mocno nie zalać.
Jeśli chodzi o mycie to tej wody do wanienki wlewaliśmy malutko żeby ledwo dno zakryła, na dno pieluszkę tetrową, dupka się moczyła, a resztę ciała myłam mydełkiem, tak żeby pępuszka mocno nie zalać.
traschka
Mama Marysi
Ironia ja na pewno kupię stojak pod wanienkę, jak dla mnie super rzecz. Na początku wlewasz tylko troszkę wody, ok 1/3 wanienki i maleństwo podtrzymujesz, tak że tylko dupką "siedzi" w wanience. Reszta dzidzi opiera się o twoją rękę. I drugą ręką myjesz ciałko. Ja nie uznaję żadnych myjek i gąbek, jak dla mnie to same bakterie i zamierzam myć normalnie ręką.
nam połozna mowiła zeby nie uzywac gąbek ale taka frotte to po kąpieli wrzucam do pralki na 60 i wydaje mi sie ze się wyjałowi
hm tylko u nas w bloku teraz nie grzeją i dlatego sie zastanawiam co zrobić łazienke też mamy malą.. no nic pewnie znaim kupimy stelaż to bedziemy go na podłodze w łazience myc jak by było zimno...
hm tylko u nas w bloku teraz nie grzeją i dlatego sie zastanawiam co zrobić łazienke też mamy malą.. no nic pewnie znaim kupimy stelaż to bedziemy go na podłodze w łazience myc jak by było zimno...
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Zdecydowanie żadnego przegrzewania
cinamon
Fanka BB :)
Jejku ja sama nie raz usłyszałam od mądrych starszych pań na ulicy że przeziębie dziecko bo w lato bez skarpeteczek bez czapeczki w samym bodziaku , a tymczasem Jasiek nigdy nie chorował. Moja koleżanka ubierała swoją córcię na wspólny spacer w czapkę body welurowe śpiochy i mała zawsze była aż mokra. Oczywiście cały czas chorowała.
reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Podziel się: