reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

dobrze że mi przypomniałyście zaraz lece założyć jeden Benkowy podkładzik :-) zawsze to troszke zabezpieczenia przed rybim zapachem materaca :-)

reklama
Ja tez dzisiaj zalozylam podklad (mam nadzieje, ze nie bedzie szelescil w nocy), bo az mnie strach oblecial jak zobaczylam taki wysyp dzieciaczkow.

a powiedzcie mi czy macie stelaż do wanienki? ostatnio zaczełam się nad tym zastanawiać i kurcze póki jest ciepło nie ma problemu, żeby go w pokoju myć na komodzie...ale jak będzie zimniej to co wtedy?

czy na początku od razu trzeba małego wkładać do wody czy tylko dupke pod wodą w wanience myć a reszte gąbeczką frotte?

Ironia, ja przy Jasiu miałam stelaż (pożyczony), kąpaliśmy małego w pokoju, bo niestety łazienka mała. Na czas kąpania podkręcaliśmy temperaturę w pokoju. Teraz nie mam stelaża (no chyba, że znów się spadkowy trafi) i mam zamiar po prostu w pokoju na ławie wanienkę stawiać.
Jeśli chodzi o mycie to tej wody do wanienki wlewaliśmy malutko żeby ledwo dno zakryła, na dno pieluszkę tetrową, dupka się moczyła, a resztę ciała myłam mydełkiem, tak żeby pępuszka mocno nie zalać.

Ironia ja na pewno kupię stojak pod wanienkę, jak dla mnie super rzecz. Na początku wlewasz tylko troszkę wody, ok 1/3 wanienki i maleństwo podtrzymujesz, tak że tylko dupką "siedzi" w wanience. Reszta dzidzi opiera się o twoją rękę. I drugą ręką myjesz ciałko. Ja nie uznaję żadnych myjek i gąbek, jak dla mnie to same bakterie i zamierzam myć normalnie ręką.

nam połozna mowiła zeby nie uzywac gąbek ale taka frotte to po kąpieli wrzucam do pralki na 60 i wydaje mi sie ze się wyjałowi :)

hm tylko u nas w bloku teraz nie grzeją i dlatego sie zastanawiam co zrobić :( łazienke też mamy malą.. no nic pewnie znaim kupimy stelaż to bedziemy go na podłodze w łazience myc jak by było zimno...

Ironia wierz mi że malutki nie zmarznie .Podstawa żeby dzieciaczka nie przegrzewać.Temperatura pokojowa wystarczy do kąpieli, potem w ręczniczek i będzie oki!

Jejku ja sama nie raz usłyszałam od mądrych starszych pań na ulicy że przeziębie dziecko bo w lato bez skarpeteczek bez czapeczki w samym bodziaku , a tymczasem Jasiek nigdy nie chorował. Moja koleżanka ubierała swoją córcię na wspólny spacer w czapkę body welurowe śpiochy i mała zawsze była aż mokra. Oczywiście cały czas chorowała.

reklama
Do góry