reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dziewczyny a jak to jest z fiszbinami przy stanikach do karmienia? U nas na sr położna mówiła, żeby nie kupować tych z fiszbinami, bo blokują kanaliki mleczne i moze to doprowadzić do zapalenia..ja kupiłam sobie te bez fiszbin, fakt że piersi nie wygladają w nich zbyt atrakcyjnie.

reklama
saffi ja taki miałam i wszystko było ok. Ale co kobieta to inne problemy. Jedna może nosić tylko miękkie staniki i zapalenie mieć, a inna te z fiszbinami i zapalenia nie mieć. Loteria jak dla mnie.

Dzięki dziewczyny! juz sie ciesze, ale bardziej czekam na łóżeczko - ono dopiero pod koniec maja niestety będzie, wtedy dopiero urządze kącik małej

ramari ja go przymierzałam ale przy moich wielkich piersiach wyglądał zbyt ciężko taki pełny i wysoki, więc czekam na model cubana - zobaczymy czy znajdą w hurtowni mój rozmiar :baffled:

Ja tez zamierzam od jakiegoś czasu kupić staniczek Alles ale coś mi schodzi...kurcze, boje sie, że sie nie wpasuje...

W sobotę kupiłam na allegro używany elektryczny odciągacz pokarmu Medeli za 130 zł i jestem zadowolona bo w sklepach ceny niesamowite!!

No i zdecyduje się chyba na X landera XQ. Czekałam do ostatniej chwili bo miałam nadzieję że ktoś będzie używany sprzedawał ale niestety to nowy model i nikt tak szybko się go nie pozbywa. Zastanawiam się tylko nad kolorem ! W smyku gondola i spacerówka kosztuje 1790 zł ale mam kupony - 20 % więc wyjdzie 1440 prawie. Pozostanie dokupić fotelik i będzie cacy :)

Cinamon będziesz kolejną posiadaczką x landera :-)

Dziewczyny mam pytania co do przemywania Maluszkowi pępka. Kupujecie gaziki już ze spirytusem? Czy osobno? Ile sztuk?
Ile macie pieluch tetrowych białych?

Agatka, ja mam około 20 pieluch tetrowych, ale chcę jeszcze z 5-10 dokupić.
A co do pępuszka, to ja chyba zostanę przy spirytusie takim zwykłym, w domu rozrabianym ;)

Cinamon
, gratuluję udanego zakupu :)

Agatka tetrowych mam 35 szt. a pepek położna nam radziła na sucho czyli przemywać 3 razy dziennie wodą z szarym mydłem ewentualnie raz dziennie oscinoseptem (czy jakoś tak). I wycieranie do sucha.

reklama
Dziewczyny wiem, że już o tym też pisałyście, ale nie chce mi się grzebać :zawstydzona/y: Brakuje mi jakiegoś kremu/maści/czegokolwiek na sutki. Możecie coś polecić, najlepiej coś takiego co się łatwo rozsmarowywuje i czego nie trzeba zmywać :) Poprzednio miałam coś z AA, ale to bardzo trudno się wkremowywało przez co obolałe sutki bolały jeszcze bardziej. I czy Wy już smarujecie, czy dopiero po porodzie, jak Was bąki pogryzą? ;)

Do góry