No właśnie boję się, że to może za bardzo roleniwic mięśnie, które nie oszukujmy się od dobrych 9 miesięcy były przez nas silnie oszczędzane.. A nawet kurcze jak są te opaski uciskowe na stawy, to ortopedzi (teściu mój kochany) nie zalecają noszenia ich bo własnie rozleniwiają mięśnie i jak mamy opaske czujemy sie lepiej a zdejmiemy i ból wraca bo np. kolano nie ma siły utrzymywac ciężaru bo wczesniej opaska w tym pomagała... i obawiam sie ze podobnie z tymi pasami poporodowymi, miesnie brzucha trzymaja nam kręgosłup słabe miesnie i kręgosłup leeeci, a majac ten pas on przytrzymuje nam te plecy, mieśnie pracowac nie muszą i katastofa gotowa...Ale to tylko takie moje gdybania...
reklama
Ja zamierzam dosc szybko po porodzie wrócic do aktywnosci fizycznej dużej... ja cały czas zawsze jakiś aerobik, rower, codziennie biegania, raz na jakiś czas aerobiczna szóstka weidera (zajebiaszczo kształtuje mięśnie brzucha i wyszczupla brzuszek,ale bardzo trudne to jest ale efekt bombastik!)
W marcu jest w końcu5ty poznański półmaraton w którym w tym roku POBIEGNĘ !! (mialam w tegorocznym biec ale brzuszek się pojawił i plany trzeba bylo odwlec)
W marcu jest w końcu5ty poznański półmaraton w którym w tym roku POBIEGNĘ !! (mialam w tegorocznym biec ale brzuszek się pojawił i plany trzeba bylo odwlec)
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Ja chyba tylko będę używać tego pasa jak będę gdzieś wychodzić,żeby schować sadło a tak to też mam już ambitny plan jak zabiorę się za siebie - jakiś aerobik, fitness i rowerek
Aestima
Fanka BB :)
Doggi, dokładnie tak nam mówili w szkole rodzenia Że mięsnie się b. rozleniwiają , więc taki pas to tylko sporadycznie jeśli w ogóle...No właśnie boję się, że to może za bardzo roleniwic mięśnie, które nie oszukujmy się od dobrych 9 miesięcy były przez nas silnie oszczędzane.. A nawet kurcze jak są te opaski uciskowe na stawy, to ortopedzi (teściu mój kochany) nie zalecają noszenia ich bo własnie rozleniwiają mięśnie i jak mamy opaske czujemy sie lepiej a zdejmiemy i ból wraca bo np. kolano nie ma siły utrzymywac ciężaru bo wczesniej opaska w tym pomagała... i obawiam sie ze podobnie z tymi pasami poporodowymi, miesnie brzucha trzymaja nam kręgosłup słabe miesnie i kręgosłup leeeci, a majac ten pas on przytrzymuje nam te plecy, mieśnie pracowac nie muszą i katastofa gotowa...Ale to tylko takie moje gdybania...
icak
Też słyszałam, że pas to nie do końca dobre rozwiązanie. Jeszcze jak będą upały to byśmy się roztopiły w tych pasach, bo to takie elastyczne cholerstwo.
Musze sie z wami podzielić super newsem, mój wózio miał być dopiero w ostatnich dniach majach a dziś mi zadzwonili ze sklepu że już jest i jutro go do mnie wyślą :-) i dostane parasolkę gratis, ale się ciesze juupi a bałam sie ża Hanka może wyskoczyć zanim wózio dotrze.
Pełnia szczęścia - aaaa teraz kurier przywiózł mi pościel z drewexu i jest piękna, jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach i pasuje mi idealnie kolorem - cudnie :-) :-):-)
Musze sie z wami podzielić super newsem, mój wózio miał być dopiero w ostatnich dniach majach a dziś mi zadzwonili ze sklepu że już jest i jutro go do mnie wyślą :-) i dostane parasolkę gratis, ale się ciesze juupi a bałam sie ża Hanka może wyskoczyć zanim wózio dotrze.
Pełnia szczęścia - aaaa teraz kurier przywiózł mi pościel z drewexu i jest piękna, jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach i pasuje mi idealnie kolorem - cudnie :-) :-):-)
Aestima nam też w sr tak mówili, że te pasy więcej szkody niż pożytku przynoszą i jeśli ktos koniecznie chce to naprawdę okazjonalnie i na wyjścia.
Icak super, że wózeczek przyjedzie wcześniej, no i parasolka gratis, to bardzo miło z ich strony
Icak super, że wózeczek przyjedzie wcześniej, no i parasolka gratis, to bardzo miło z ich strony
reklama
ramari
icak super, że wózio będzie wcześniej.
Ja muszę w końcu zamówić podwójną fure dla moich chłopaków :-)
Co do biustonosza to ja bardzo polecam ten: Alles MaMa New BIUSTONOSZ do KARMIENIA czarny 75D (1564473941) - Aukcje internetowe Allegro
Jest z fiszbinami i naprawde super wygląda i leży. Nie polecam natomiast modelu alles mama new02 bo ma bardziej miękkie gfiszbiny przez co źle leży.
Ja muszę w końcu zamówić podwójną fure dla moich chłopaków :-)
Co do biustonosza to ja bardzo polecam ten: Alles MaMa New BIUSTONOSZ do KARMIENIA czarny 75D (1564473941) - Aukcje internetowe Allegro
Jest z fiszbinami i naprawde super wygląda i leży. Nie polecam natomiast modelu alles mama new02 bo ma bardziej miękkie gfiszbiny przez co źle leży.
Podziel się: