reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

ja już kupiłam wcześniej jedna paczkę bella happy i pampers premium care ale chciałam też inne firmy wypróbować tak na wszelki wypadek więc te próbki najlepsze, w razie nietolerancji którejś firmy przez pupę Majki nie zostanę z całą paką pieluszek :)

reklama
Ja wczoraj kupiłam paczkę bella happy 1-ynki te 2-5 kg z wycięciem na pępuszek a dużo wcześniej kupiłam dużą paczkę 80 szt dwójek czyli od 3-6 kg z innej firmy.Na początek powinny mi starczyć:)Dzisiaj kupiłam wkładki laktacyjne w lidlu 30 szt za 5,49.I tak prawdę mówiąc brakuje mi kremu z filtrem na buzię, bepanthenu, gruszki do noska, podkładu pod prześcieradełko i tyle...cała reszta już czeka:)

Setana ładny zestawik :tak:U nas trzeba mieć 3 komplety + dodatkowy na wyjście, ale jeszcze nie przemyślałam co spakuje :zawstydzona/y:

Zamówiłam dziś łóżeczko i materacyk gryka-pianka-kokos ale musze czekać na nie 3 tyg, więc będzie też na koniec maja jak i wózek - wszystko na styk. Mała nie może wyjść wcześniej, nie ma mowy :-D

Ostatnia edycja:
Jakiś czas temu zamówiłam próbki pieluszek na allegro Pieluszki - Pampers, Huggies, Happy, Dada, Gaga (1581447317) - Aukcje internetowe Allegro i dzisiaj przyszły.
Chyba też kupię taki zestaw choć mam już kilka rodzajów pieluszek. Ja w weekend dozamawiałam brakujące rzeczy nie wpisane na listę prezentów jak materacyk, kosmetyki przeciwsłoneczne, przewijak. W niedzielę koleżanka mi przywiozła kołyskę i fotelik - po przymierzeniu widzę, że Młoda będzie jeździć z przodu - odświeżone, wyprane.

O jakie ładne zestawy na wyjście..
u nas trzeba ciuszki na cały pobyt, wyjscie także, wiec jakoś większą ilość muszę mieć...a w sumie to ze 6 zestawów.

Madzioolka fajny pomysł z tymi próbkami,jaka ja nie zgrabna jestem i czasem nie wiem co w trawie piszczy.. chyba sie skusze i obczaję co i jak.

A my kupiliśmy w weekend wypełnienie do pościeli, pościel taka (już dawno mi sie podobała, później wiele innych, ale jednak ta kupiłam) GLUCK RÓŻOWA POŚCIEL 3-CZĘŚCIOWA BATH (1566574714) - Aukcje internetowe Allegro

do tego mamy kupione też weekend kosmetyki w zasadzie wszystkie, oprócz sudokremu, jedna paczkę pampków "1". Jeszcze na allegro zrobiłam zakupy do szpitala i w zasadzie jeszcze tylko materac, butelki, smoczek, prześcieradła i chyba wszystko...zamierzam to dzis zakupić i tylko czekać na przesyłkę....

zdenerwowałam się, bo mi się zdekompletowały pościele (przy wynoszeniu na strych) od jednej nie ma poszewki na kołderkę, przy drugiej ochraniacza i i poszewki na podusię...normalnie wściekła jestem bo nie wiem gdzie to może być...tak samo z karuzelą - pałąk z zabawkami schowałam wcześniej do pudełka, a pozytywkę później i teraz znaleźć nie mogę, aż boję się czy oby z łóżeczkiem nie poszła w świat...:wściekła/y::-(

w dżinsy nie wchodzę, w leginsach za gorąco, kupiłam więc alladyny z cieniutkiego dżinsu, mam nadzieję, że lato przechodzę, bo nie są stricte ciążowe - w orsay'u je wynalazłam, najpierw na stronie, a później objeździłam 3 sklepy zanim je upolowałam (pewnie ciążówki wykupiły, hehe)
ORSAY trzecie
o takie
http://e-store.orsay.com/images/catalog/32410147_41272ce899e95c01ba581951aad99c10_medium2.jpg

byłam też po biustonosz - dla dziewczyn z Warszawy i okolic, na Leszno 19 mają dość duży wybór i ceny nie powalają. Jest tylko jedno "ale", które dotyczy biustonoszów Alles

przed ciążą nosiłam 70D Triumpha, teraz mam 75E Triumpha, a biustonosz Alles, który w tym momencie jest na mnie dobry, to 70H!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Więc uważajcie z zamawianiem przez internet. Myślałam, że F to będzie wszystko, ale H???? I nie kupowałam z zapasem, w G biust mi lekko górą wypływał, więc mało przyszłościowy...Akurat w rozmiarze H dużego wyboru nie było(cycate mają gorzej...), ale już D i E naprawdę spory wybór. Next week ma być dostawa. Ja się zastanawiam czy jechać czy dać sobie spokój i przez neta kupić skoro znam już rozmiar.

NIe kupiłam jeszcze biustonosza do spania bez fiszbin. Możecie coś polecić?

mrsmoon ja zamówiłam ostatnio dwa biustonosze z Mama Alles, oba 80G i jeden jest dobry a drugi faktycznie lekko ciasny. To chyba zależy od kroju. Niestety w moim mieście nie było mozliwości przymiarki:(

ja mam ten problem, że obwód mały, 75 mierzyłam G i był ok, tylko zapięty na najciaśniejsze haftki, więc jak się rozciągnie, to będę miala nad łopatkami ten biustonosz z tyłu...mierzyłam ze 3 sztuki 70G i wszystkie takie, że można się przyczepić, a ja nienawidzę jak mi się coś wylewa...Więc wzięłam H, mam nadzieję, że jak będę karmić to też mi nic nie będzie wyłazić.
trasia a dasz namiary na sklep internetowy od tych biustonoszy? to bym sobie może jeszcze jeden 70H zamówiła

ja dostałam biustonosz ciążowy w prezencie od siorki, kupiła mi idealny pod biustem a miseczki takie delikatnie luźnawe są ale jak wsadzę wkładki laktacyjne to dobre, myślę że się spokojnie jak mi piersi urosną przy mocniejszej laktacji po porodzie to miseczki jeszcze bardziej się dopasują do ich kształtu i zrobią się idealne, z wyglądu jest taki zwykły biały do karmienia na szerokich ramiączkach, bardzo wygodny nie powiem, ja bym pewnie kupiła troszkę inny ale już nie będę narzekać w końcu prezent to prezent a też troszkę wyszmalować się musiała ;-)

reklama
Do góry