reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Agabre super sprzęt :-) fajnie ze masz go od kogoś, zaoszczędzisz pieniądze :-)

Antar pytałam położnej (chodzimy na takie spotkania z Misialiną do położnej) odnośnie ubrania i ona sugerowała, ze jedna warstwa wiecej niz my, czyli proponowała ze jak bedzie ciepło to byłoby dobrze, zeby małym ubrać np body z krótkim rękawem i bawełniany pajacyk z długim rękawem. Ja chyba tak przygotuje

reklama
Justynka śliczne ubranie wyjściowe!!!
Agabre porządny sprzęt!
A ja mam dylemat: nie mam pojęcia jakie ubranko dla Tosi spakować do szpitala,wkońcu to będzie lato, upał. Z Zosią nie miałam wątpliwości bo rodziłam w zimie, a teraz na serio sen mi to spędza z powiek. W długim rękawku nie przegrzejemy dzidziusiów?
no ja też właśnie i dlatego kupiłam z body z długim rękawem,jak będzie ciepło to go nie przykryję,a jak zimno to dołożę może jakąś bluzeczkę,bo spodenki są z weluru,więc ciepłe,albo kocykiem nakryje.
w zimie nie było problemu-i tak trzeba było ubrać i tak,a teraz nie wiadomo jak.

Justynka fajowe ciuszki :) Te body z żyrafką i małpką - mam coś podobnego jako zestaw wyjściowy ze szpitala. zrobię fotkę to wrzucę.

Z tymi warstwami to pamiętajcie, że jak my mamy coś ubrane to jedną warstwę więcej nie zawsze nalezy odczytywać dosłownie. Jeśli na dworze jest taka temperatura, że moglibysmy chodzić nago ale z wiadomych powodów tego nie robimy to na maluszka zakładamy coś cienkiego i przewiewnego.

Z ilością warstw też się zastanawiam. Myślę, że Setana ma rację i nie zapominajcie również o tym, że Maleństwo owija się w rożek/otulaczek, więc to kolejna warstwa. No i przez pierwsze 3 dni Szkrabom jest zimno więc raczej długi rękaw i dłuższe nogawki. No ale wezmę też coś na megaupał oraz będę sprawdzać czy Młoda się nie poci.
A co do ciuszków to w piątek byłam na Marszałkowskiej w Marks & Spencer - jest jeszcze trochę malutkich rzeczy mocno przecenionych - raczej dla chłopców, choć gdyby nie to że dla Młodej jestem obkupiona z mniejsze rozmiary, to sama bym kupiła 3 bluzeczki z długim rękawem za niecałe 30 zł ( granat. biały, zielony, czerwony ) - oraz w C&A też można coś niedrogiego wybrać.

Dziewczyny wiecie może czy można kupić samą pozytywkę do karuzeli? Chodzi mi o taką gdzie jest kilka melodii. Kupiliśmy już karuzele nad łóżeczko, ale gra tylko "Dla Elizy" i jakoś nie specjalnie mi się melodia podoba. Chciałabym dokupić sama pozytywkę.

Chyba ślepa jestem bo nie mogę na allegro znaleźć... :angry:

Blusia w prawym dolnym rogu ekranu na pasku powinnaś mieć narysowaną małą klawiaturkę. Kliknij w nią u przestaw opcję na "polski". Pewnie jakimś skrótem klawiaturowym przestawiło ci się na "polski 214".

Ależ Wy obkupione!!! Ja nie mam jeszcze leżaczka ( a w przypadku Zosi był baaaaaaardzo przydatny) maty edukacyjnej ani karuzelki. I chyba kupię to po porodzie w ramach zapotrzebowania. Pamiętam że jak Zosia miała 3 miesiąca stwierdziłam że karuzelka to wynalazek geniusza- miałam nawet 15 minut spokoju.Matka edukacyjna kiepsko się sprawdziła, natomiast dzięki leżaczkowi mogłam spokojnie zjeść śniadanie- miałam na to jakieś 5-10 minut i jeszcze wejść na bb:)

reklama
Ach i jeszcze się teraz stresuje bo kupiłam sobie stanik do karmienia- tak jak mówilam zainwestowałam w bardzo sprawdzoną markę Alle, no i rozmiar wyszedł 70 E z małym zapasem na wzrost piersi ,ale coś mi się wydaje że to co teraz mam to połowa tego co będę miała w przypadku rozkręconej laktacji,podobno do miseczki z 9 miesiąca należy dodać 1-2 rozmiary miseczki na laktację. A ja jestem w ósmym miesiącu i chyba trochę się pospieszyłam:(

Do góry