reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Tusen gratuluję x-landera! Witaj w naszym już bardzo szerokim gronie posiadaczek :-D
Mamusia - ja też ma 2 paczki tych podkładów. Myślę, że więcej nie potrzeba, potem już można chyba zwykłych podpasek używać.
ja od razu kupuję największe always,bo z tymi z belli chodzic się nie da:sorry:

a jesli chodzi o odkurzacz,to niektóre dzieci jego hałas wręcz uspokaja.my kupujemy "dyson'a" koszt ok 800zł,ale juz tańszego nie kupuję jak ma mi się znowu po 2 latach rozlecieć

reklama
No faktycznie te z belli są nie do życia. Ja dziś z ciekawości otworzyłam te moje tena lady. Są jak always tylko dużo większe. Moja mama ich używa na nietrzymanie moczu. Dziś jej spytam jak się sprawdzają

a jesli chodzi o odkurzacz,to niektóre dzieci jego hałas wręcz uspokaja.my kupujemy "dyson'a" koszt ok 800zł,ale juz tańszego nie kupuję jak ma mi się znowu po 2 latach rozlecieć

Ja, jakieś 5 lat temu upiłam odkurzacz marki tesco [;-)] za jakieś 60zł... Kilka tygodni temu pękła mi w nim rura - do tej pory sprawdzał się bez zastrzeżeń ;-)
Ale chcemy coś kupić, zastanawiam się nad wodnym filtrem, ze wzgl. na mojego K., który jest alergikiem, młody może po nim co-nieco odziedziczyć, więc może by się taki przydał... Ale jeszcze poczekamy, tesco jeszcze działa, zobaczymy, trzeba się zastanowić.

cinamon
Wielkoscia pieluszek sie tak nie przejmuj bo jak nie urodzisz maluszka do 2 kg to te co masz beda dobre, zreszta jak napisano od 2 do 5 kg to i tak jak juz dzidzia wazy 4 kg to kupuje sie 2 (od 3-6 kg) swiec te co masz spokojnie do ok 3 miesiaca powinny (roznie bywa z rozmiarami dzieci :-) starczyc.
Z tego co pamietam najwiecej uzywalismy romiaru 3 i 5 (rozmiaru 3 zdecydowanie najwiecej zeszło:-)

Co do pampersów, ja kupiłam wczoraj naszą pierwszą paczkę - w biedronce, za ok. 26zł.
Znajomi którzy mają 2,5-miesięczną córeczkę i mieszkają w Finlandii do tej pory używali tylko pampersów, innych u nich nie ma a jak już są to są kosmicznie drogie, z reszta same pampersy też do tanich tam nie należą. Przyjechali teraz na święta do Polski i wzięli ze sobą dwie dodatkowe torby podróżne żeby tu zrobić zakupy pieluszkowe - chcieli dalej na pampersach jechać ale powiedziałam im właśnie o Dada z Biedry, że tyle osób poleca, kupili jedną paczkę na próbę i są bardzo zadowoleni - jakością wcale nie odbiegają od firmowych pampersów a cena o połowę tańsza - są kolejnymi użytkownikami Dada którzy są zadowoleni co tylko utwierdza mnie w tym że jak Maja wyrobi te pieluszki które kupiliśmy (1 paczka Bella Happy i 1 Pampers Premium Care) to przesiadamy się na Dadę :) (matko jak się rozpisałam, mam dziś niesamowity problem ze zwięzłym wyrażaniem myśli :) )

Ja, jakieś 5 lat temu upiłam odkurzacz marki tesco [;-)] za jakieś 60zł... Kilka tygodni temu pękła mi w nim rura - do tej pory sprawdzał się bez zastrzeżeń ;-)
Ale chcemy coś kupić, zastanawiam się nad wodnym filtrem, ze wzgl. na mojego K., który jest alergikiem, młody może po nim co-nieco odziedziczyć, więc może by się taki przydał... Ale jeszcze poczekamy, tesco jeszcze działa, zobaczymy, trzeba się zastanowić.
Pół dnia wczoraj spędziłam czytając w necie różne opinie na temat odkurzaczy i wybraliśmy ostatecznie Zelmer Aquawelt 919.0 ST, z filtrem wodnym i filtrem Hepa, do odkurzania z workiem i na mokro, można nim tez prać dywany i tapicerki co też się nam przyda bo sofy i fotele mamy z obicia materiałowego, no i ma coś co się nazywa turboszczotka co ponoć wysysa każdy jeden włos z dywanu co przy moim psie będzie zbawieniem bo jej kłaków nic nie rusza. Mam nadzieję że się sprawdzi :)

Madzioolka, cudnie się sprężyłaś ;-) Też mam problem z wyrażaniem myśli, więc rozumiem :-) Ja Dada wypróbowałam w pracy i jestem zdecydowana na nie od początku.

O tak, kłaki to zmora, ale mój odkurzacz całkiem nieźle sobie radzi. Mam nadzieję, że następny, jaki wybierzemy, też da soie z nimi radę ;-)

A ja nienawidzę filtrów wodnych w odkurzczach! Miałam taki kiedyś i rozkręcanie go pa każdym odkurzaniu, mycie i suszenie pojemnika i potem ponowne skłądanie trwało dłużej niż samo odkurzanie. Przy maleństwie odkurzać pewnie będę codziennie więc nie wyobrażam sobie dodatkowych przewalanek z filtrem. Na początku wydwało mi się, że to zadna robota ale po pół roku miałam ochotę wyrzucić ten sprzęt przez okno.

Ha ha, Forever, ostatnia bluzeczka powala! :-D ;-)
Kupiłam ją z uwagi na napis - Pepco 9,99 zł są też inne kolory :tak: - bo srebrne nadruki to zupełnie nie mój styl. :no:
Odkurzaczowo nie pomogę, bo mam jakiś spadkowy Philips który wciąż działa i póki się nie rozpadnie raczej nie kupię nowego. Ale przypomniałam sobie dzięki Wam, że worki muszę do niego dokupić na zapas. Wogóle b. dużo rzeczy teraz na zapas kupuję.
Zmykam narazie, bo mam dość pracowity dzień.
Ja - Zołza fotka spioszków z motocyklem- oraz paru ostatnich uroczych zakupów już zrobiona - tylko wstawić :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry