reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dziewczyny wczoraj zrobiłam podejscie do biustonoszy do karmienia, ale jak przymierzyłam to cudo i zobaczyłam sie w lustrze to dramat - to kompletnie nic nie trzyma, wydawało mi się że piersi sięgają pępka a sutki łokci :-D

Przymierzyłam jeszcze pare bawełnianych tylko na fiszbinie i było ok, ale ponoć fiszbiny odpadają bo mogą powodowac zapalenie piersi czy coś, ale te do karmienia są przerażające, zwłaszcza że wczoraj mierzyłam 80G i było trochę małe :szok:

reklama
Icak cos na temat poszukiwań odpowiednich biustonoszy do karmienia wiem. Póki co nie znalzałam takiego który spełniłby moje oczekiwania, a one po zajęciach w dwóch szkołach rodzenia sa następujące:
- powinien być dodatek do bawełny włókien syntetycznych, bo lepiej trzyma taki stanik i nie wypycha się tak szybko
- nie powinien miec fiszbin, chyba że jedna sztuka na specjalne wyjścia czy randki :p
Jak już spełnia jakiś któreś z kryteriów to niestety tylko jedno, a i ja jeszcze nie mogę miec koronek bezpośrednio dotykajacych ciała, bo zaraz się drapię...

Jednak na noc chyba sobie kupie jedną parę albo dwie takich zwykłych bawełnianych z canpola.

Co do biustonoszy, to jak oglądałam ostatnio na allegro, to po prostu padłam :-( są szpetne!! Ale jakiś będę musiała kupić... Nie wiem czy nie kupię na razie jakiegoś jednego lepszego, a później będę myśleć. Szwagierka w ogóle z nich nie korzystała, bo jej nie odpowiadały i dała radę.
A co do pampersów, to kupię chyba na razie te z Belli, Happy Newborn, z racji tego wycięcia na pępuszek :-)

dagamit
Na materacyk do wózka sa specjalne przescieradełka, ale czy sens je kupowac no chyba ze trafisz na jakos proocje.
Ja materacyk do wózka ubieram w wyprana w proszku dla dzieci i wyprasowana poszewke od poduszki :-) od bawełnianych poscieli sa troche wieksze wiec zawijałam je. Ale pieluszki flanelowe tez sie dobrze sprawdzaja.

co do staników to mam takie zdanie jak Asinka - uważam że są szpetne, może jeszcze nie trafiłam na jakiś ładny, mam nadzieję że się to zmieni bo jakiś trzeba wybrać, a pieluszki to tez myślałam o tych belli z wycięciem na pępuszek ale na pewno dokupię jeszcze pampers premium care ale jedynki czyli od 2 do 5 kg

dagamit
Na materacyk do wózka sa specjalne przescieradełka, ale czy sens je kupowac no chyba ze trafisz na jakos proocje.
Ja materacyk do wózka ubieram w wyprana w proszku dla dzieci i wyprasowana poszewke od poduszki :-) od bawełnianych poscieli sa troche wieksze wiec zawijałam je. Ale pieluszki flanelowe tez sie dobrze sprawdzaja.
No i chyba zostanę przy tym pomyśle z pieluszką flanelową - najrozsądniej.

Co do staników - ja mam 2 z Alles Mama i są śliczne - polecam, bo nie dość że ślicznie wyglądają, to jeszcze pięknie trzymają biust i są bardzo praktyczne, do tego mam jeden jakiejś nieznanej firmy taki zwykły bawełniany. I musi wystarczyć :-)

Setana ja tez teraz słabo toleruje takie z koronką, bo drapią i mi niewygodnie.
Nie mam pojęcia co kupić, wczoraj przymierzałam takie za 60-70zł, ale sam fakt że one są bawełniane i takie miękkie sprawia że piersi wyglądają okropnie i wiszą jak 2 worki. Trochę boję się ryzykowac z fiszbinami, żeby nie zrobić sobie krzywdy...ach musze w przyszłym tygodniu się porządnie porozglądać i przymierzyć inne modele.

reklama
Do góry