reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dziewczyny no nie mam pojecia ile
mam kupic pieluch na poczatek? Najmniejsze pampersy sa do 4,5 kg. Myslalam zeby kupic taka paczke 100, ale co ja zrobie jak dziecko urodzi sie 4300 np? Czy zdaze ja zluzyc? Mowia, ze na poczatek dziecko moze zluzyc nawet do 100 pieluch na tydzien, wiec chyba powinno byc ok co?
Pochwale sie wam lozeczkiem, ktore po dlugich namyslaniach wybralam
Walmart.com: Baby Mod - Modena 3-in-1 Fixed-Side Convertible Crib, White: Furniture

reklama
Nadzieja a nie możesz kupić mniejszej paczki??? Ja pozamawiałam mnóstwo próbek i mam dośc sporo pieluszek do 4kg one naprawde wyglądają takie malusie że nie wiem czy wogóle je założę.Ale kupię pierwszą paczkę najmnijszą ,u mnie takie paczuszki są do 40 pieluszek.
Fajne łóżeczko:-)

tusenpewnie, ze moge zamowic mniej ale wiadomo, ze czym
wiecej kupujesz tym taniej wychodzi cie poeluszka. Chyba pojde jednak za 100, najwyzej zostanie dla drogiego dzidziusia ;))

Blusia ja korzystałam z tego programu. Normalnie wsadzasz do koszyka i jak idziesz odebrać to pokazujesz tę kartę i wtedy naliczają ci rabat, tylko sprawdź swoją aptekę, czy honorują te karty bo nie w każdej tak jest. Mozna to na tej stronce sprawdzić. :-)

Nadzieja ja kupiłam pampers 3-6 kg dwie paczki a jest ich w paczce 94 szt.
A łóżeczko śliczne

Nadzieja
Jak rodzilam Amele to miałam pierw 1 paczke 1 pampersow (to chyba 2-5 kg) a potem juz 2 (to chyba 3-6).
Z pieluchami to nie jest tak, ze jak napisali na opakowaniu 2-5 to do 5 kg wystarcza, czasem juz noworodka 3500g cisna w pachwinkach bo taki zbity jest :-) a i dla maluszka 5500g moga byc dobre bo szczuplutki a długi jest. Kazda marka ma tez inna rozmiarówke (mimo tego co na opakowaniu napisane) to jak z butami. Co do ilosci to przy karmieniu piersia to plus/minus 10 dziennie.

sprawdź tu wpisując miejscowość
portal o zdrowiu i apteka online

ja zrobiłam tak kliknęłam dokładnie na tę aptekę w której chciałam te rzeczy odebrać i z boku po lewej stronie pisało coś takiego:
"Usługi podstawowe:

• płatność "Kartą ePRUF dla Mamy i Maleństwa"
chyba wytłumaczyłam, jakby co to pisz i pytaj :-)

edit
kliknij na "znajdź aptekę blisko ciebie"

reklama
Do góry