reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
A odnośnie pieluszek.To jak np.dzieciątko nam szybko wyrośnie z najmniejszych które kupimy możemy je jeszcze wykorzystać do spania dziecka .Chodzi mi o to że jak będzie bardzo ciepło,a np.pojawią sie jakieś zaczeriwnienia na pupie czy nawet nie ,możemy usypiać maluszki nasze bez pieluszki,tzn.Jak mój Aleksander był mały to kładłam go do spanka w dzień na boczku podkładałam pieluszkę ale jej nie zapinałam ,tak żeby pupcia się wietrzyła.Pieluszkę podkładałam na wypadek gdyby była niespodzianka,ale jej nie zapinałąm na rzepy.
W taki to sposób można wykorzystać juz za małe pieluszki a i z korzyścią dla pupki maluszka która lepiej oddycha.
Pamiętajmy że żaden krem nie zastąpi naprawdę wietrzenia pupki.

Piękne te Wasze ostatnie zakupy, dziewczyny!
Mam pytanie odnośnie wózka. Przygotowałam już gondolę (mam x-landera) i zastanawiam się nad wyściółką czy czymś na materacyk. Czy kładziecie coś na wierzch (jakiś zabezpieczający śpiworek, ceratkę czy kocyk), czy położycie dzidzię bezpośrednio na ten materac, który jest już w wózku. Bo właśnie zdałam sobie sprawę, że do wózka mam tylko to, co kupiłam w całym zestawie x-landera. Pościeli nie kupuję, bo bez sensu - lato będzie, więc myślę, że przykrycie małej kocykiem wystarczy. Ale co z pokrowcem materacyka, jak np. mała go zasika?

A ja przez tych parę dni odwiedziłam z siostrą wszystkie dzieciowe sklepy i nareszcie kupiłam pościel. Teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam bo wszystkie dodatki do pościeli są bardzo drogie i pewnie nic już nie dokupię , no może naklejki na ścianę. Chciałam jeszcze organizer i kocyk ale ten kocyk to kosztuje 17o zł! szaleństwo jakieś no.

cinamon śliczna ta pościel, jakiej to firmy??bo jeszcze mi się nigdzie w oczy nie rzuciła...

Aestima no śliczny ten twój organizer, koronkowa robota...będzie super pasował do łóżeczka

Nadzieja:)http://www.walmart.com//ip/Baby-Mod-Modena-2-in-1-Crib-White/15529737?adid=1500000000000030367350 łóżeczko śliczne, podobne do naszego...

a co do pieluch - kurcze jak zamierzam tych najmniejszych kupić 2 paczki, ale nie wiem ile jest w środku chyba 47??później już 2ami polecę, chyba, ze córcia małą sie urodzi......pamiętam, że w szpitalu samym zeszła mi jedna paczka i trochę tych newborn...

no a u mnie wypłata przyszła - czas na ostatnie zakupy, tylko jakoś mi sie nie chce bo net tak mi chodzi jak na wodę i przeglądanie stron allegro to koszmar...

łóżeczko jak przyszło tak w kartonie leży i nie mam chęci rozpakować, nie wiem co ze mną sie dzieje..tak jak z tym wózkiem...each..

Setana nie do mnie pytanie było, ale ja mam monitor razem z nianią z AngelCare i przy Emilce bardzo się przydał;-)
Dubeltówka, bo ja kojarzyłam, że poza mną i Misialiną to nie ma tu więcej zwolenników monitorów. Bardzo dziękuję, że mimo iż nie wywołałam Cię personalnie do odpowiedzi to napisałaś :)

Widzę, że chyba macie z Dubeltówką takie same urządzenia, a przynajmniej tego samego producenta.

Ja nianię chyba dostanę w spadku po bracie, a właściwie bratanicy ;) więc na ten monitor jestem raczej zdecydowana MONITOR ODDECHU RESPISENSE DITTO + PACZKA 0 zł!!! (1572335569) - Aukcje internetowe Allegro

Marta fajna ta pościel. Jak dostaniesz to napisz jak gatunkowo.

Justynka oby było tak jak mówisz ;-)
Nadzieja ładne łóżeczko
Ja dziś kupiłam papmeprsy 72szt i poszłam za waszą radą i wziełam od razu te 3-6kg, miałam próbkę tych 2-5 i wydają mi się malutkie jak na misia :-) wiec wziełam 3-6

Marta ładna pościel, mi się spodobała żyrafka brązowa
Dagamit ja tez nie planuje zakupu pościeli do wózka, dam podklad do przewijania na wszelki wypadek na dno i na to kocyk albo flanelka i na to dzidzia

reklama
Ja też kupiłam 2 paki pampersów od razu 2 a nie 1, bo 2 są od 3 kg więc wydaje mi się, że bez sensu jest kupować te najmniejsze. A tych mam 2x94 szt. więc na jakiś czas zapas jest.
Co do rozmiarów, to już kiedyś o tym pisałam - mam próbki newborn (1) Happy i są dużo większe od pampersow 2. No i te newborny różnią się tylko wycięciem na pępuszek.

Icak, Setana chyba też tak zrobię - ceratka do przewijania i pieluszka flanelowa powinny załatwić sprawę jako podkładki na materac w wózku.

Do góry