reklama
tusenfryd18
Fanka BB :)
A odnośnie pieluszek.To jak np.dzieciątko nam szybko wyrośnie z najmniejszych które kupimy możemy je jeszcze wykorzystać do spania dziecka .Chodzi mi o to że jak będzie bardzo ciepło,a np.pojawią sie jakieś zaczeriwnienia na pupie czy nawet nie ,możemy usypiać maluszki nasze bez pieluszki,tzn.Jak mój Aleksander był mały to kładłam go do spanka w dzień na boczku podkładałam pieluszkę ale jej nie zapinałam ,tak żeby pupcia się wietrzyła.Pieluszkę podkładałam na wypadek gdyby była niespodzianka,ale jej nie zapinałąm na rzepy.
W taki to sposób można wykorzystać juz za małe pieluszki a i z korzyścią dla pupki maluszka która lepiej oddycha.
Pamiętajmy że żaden krem nie zastąpi naprawdę wietrzenia pupki.
W taki to sposób można wykorzystać juz za małe pieluszki a i z korzyścią dla pupki maluszka która lepiej oddycha.
Pamiętajmy że żaden krem nie zastąpi naprawdę wietrzenia pupki.
ja sie pochwale pierwszy raz w tym watku, ze w koncu zamowilam posciel o taka.....
3 el. POŚCIEL 90X120 DO ŁÓŻECZKA HAFT (1554742596) - Aukcje internetowe Allegro to jest ta pierwsza zielona
3 el. POŚCIEL 90X120 DO ŁÓŻECZKA HAFT (1554742596) - Aukcje internetowe Allegro to jest ta pierwsza zielona
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
marta -śliczna pościelka
Piękne te Wasze ostatnie zakupy, dziewczyny!
Mam pytanie odnośnie wózka. Przygotowałam już gondolę (mam x-landera) i zastanawiam się nad wyściółką czy czymś na materacyk. Czy kładziecie coś na wierzch (jakiś zabezpieczający śpiworek, ceratkę czy kocyk), czy położycie dzidzię bezpośrednio na ten materac, który jest już w wózku. Bo właśnie zdałam sobie sprawę, że do wózka mam tylko to, co kupiłam w całym zestawie x-landera. Pościeli nie kupuję, bo bez sensu - lato będzie, więc myślę, że przykrycie małej kocykiem wystarczy. Ale co z pokrowcem materacyka, jak np. mała go zasika?
Mam pytanie odnośnie wózka. Przygotowałam już gondolę (mam x-landera) i zastanawiam się nad wyściółką czy czymś na materacyk. Czy kładziecie coś na wierzch (jakiś zabezpieczający śpiworek, ceratkę czy kocyk), czy położycie dzidzię bezpośrednio na ten materac, który jest już w wózku. Bo właśnie zdałam sobie sprawę, że do wózka mam tylko to, co kupiłam w całym zestawie x-landera. Pościeli nie kupuję, bo bez sensu - lato będzie, więc myślę, że przykrycie małej kocykiem wystarczy. Ale co z pokrowcem materacyka, jak np. mała go zasika?
mysia23
mama dwójeczki
cinamon śliczna ta pościel, jakiej to firmy??bo jeszcze mi się nigdzie w oczy nie rzuciła...A ja przez tych parę dni odwiedziłam z siostrą wszystkie dzieciowe sklepy i nareszcie kupiłam pościel. Teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam bo wszystkie dodatki do pościeli są bardzo drogie i pewnie nic już nie dokupię , no może naklejki na ścianę. Chciałam jeszcze organizer i kocyk ale ten kocyk to kosztuje 17o zł! szaleństwo jakieś no.
Aestima no śliczny ten twój organizer, koronkowa robota...będzie super pasował do łóżeczka
Nadziejahttp://www.walmart.com//ip/Baby-Mod-Modena-2-in-1-Crib-White/15529737?adid=1500000000000030367350 łóżeczko śliczne, podobne do naszego...
a co do pieluch - kurcze jak zamierzam tych najmniejszych kupić 2 paczki, ale nie wiem ile jest w środku chyba 47??później już 2ami polecę, chyba, ze córcia małą sie urodzi......pamiętam, że w szpitalu samym zeszła mi jedna paczka i trochę tych newborn...
no a u mnie wypłata przyszła - czas na ostatnie zakupy, tylko jakoś mi sie nie chce bo net tak mi chodzi jak na wodę i przeglądanie stron allegro to koszmar...
łóżeczko jak przyszło tak w kartonie leży i nie mam chęci rozpakować, nie wiem co ze mną sie dzieje..tak jak z tym wózkiem...each..
Dubeltówka, bo ja kojarzyłam, że poza mną i Misialiną to nie ma tu więcej zwolenników monitorów. Bardzo dziękuję, że mimo iż nie wywołałam Cię personalnie do odpowiedzi to napisałaśSetana nie do mnie pytanie było, ale ja mam monitor razem z nianią z AngelCare i przy Emilce bardzo się przydał;-)
Widzę, że chyba macie z Dubeltówką takie same urządzenia, a przynajmniej tego samego producenta.Setanko ja mam z AngelCare razem z nianią MONITOR ODDECHU + NIANIA ANGELCARE AC401 + KOSZ (1569156829) - Aukcje internetowe Allegro
Ja nianię chyba dostanę w spadku po bracie, a właściwie bratanicy więc na ten monitor jestem raczej zdecydowana MONITOR ODDECHU RESPISENSE DITTO + PACZKA 0 zł!!! (1572335569) - Aukcje internetowe Allegro
Marta fajna ta pościel. Jak dostaniesz to napisz jak gatunkowo.
icak
Fanka BB :)
Justynka oby było tak jak mówisz ;-)
Nadzieja ładne łóżeczko
Ja dziś kupiłam papmeprsy 72szt i poszłam za waszą radą i wziełam od razu te 3-6kg, miałam próbkę tych 2-5 i wydają mi się malutkie jak na misia :-) wiec wziełam 3-6
Marta ładna pościel, mi się spodobała żyrafka brązowa
Dagamit ja tez nie planuje zakupu pościeli do wózka, dam podklad do przewijania na wszelki wypadek na dno i na to kocyk albo flanelka i na to dzidzia
Nadzieja ładne łóżeczko
Ja dziś kupiłam papmeprsy 72szt i poszłam za waszą radą i wziełam od razu te 3-6kg, miałam próbkę tych 2-5 i wydają mi się malutkie jak na misia :-) wiec wziełam 3-6
Marta ładna pościel, mi się spodobała żyrafka brązowa
Dagamit ja tez nie planuje zakupu pościeli do wózka, dam podklad do przewijania na wszelki wypadek na dno i na to kocyk albo flanelka i na to dzidzia
Dagamit ja na wszelki wypadek położę podkład na materacyk ( mam na mysli cos takiego Podkłady SENI do szpitala przewijania 90x60 5 szt (1570635068) - Aukcje internetowe Allegro), a na to flanelkę. Myślę, że to w razie awarii w zupełności powinno wystarczyć.
reklama
Ja też kupiłam 2 paki pampersów od razu 2 a nie 1, bo 2 są od 3 kg więc wydaje mi się, że bez sensu jest kupować te najmniejsze. A tych mam 2x94 szt. więc na jakiś czas zapas jest.
Co do rozmiarów, to już kiedyś o tym pisałam - mam próbki newborn (1) Happy i są dużo większe od pampersow 2. No i te newborny różnią się tylko wycięciem na pępuszek.
Icak, Setana chyba też tak zrobię - ceratka do przewijania i pieluszka flanelowa powinny załatwić sprawę jako podkładki na materac w wózku.
Co do rozmiarów, to już kiedyś o tym pisałam - mam próbki newborn (1) Happy i są dużo większe od pampersow 2. No i te newborny różnią się tylko wycięciem na pępuszek.
Icak, Setana chyba też tak zrobię - ceratka do przewijania i pieluszka flanelowa powinny załatwić sprawę jako podkładki na materac w wózku.
Podziel się: