reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Ja wczoraj przywiozłam ze sklepu internetowego butelki, płyn do ich mycia, zabawki do powieszenia a przy okazji dokupiłam pieluchy flanelowe. Myślę że mam ich między 5 a 10 a tetrowych więcej niż 10. Gustuję w gładkich i nieróżowych. Na przewijak zamierzam kupić dwa ochraniacze z frotte i na to podkłady jednorazowe Bella kłaść. Pieluszki to do wycierania, przykrywania itp. będą.

reklama
U nas Jasiek 3980g i 54cm (przypomnę, że ja mam 180cm, a Olaf 183) i ubranka na 56 używaliśmy przez cały pierwszy mc... Ja nie lubię kiedy dzieciaczki mają za duże ubranka (podwinięte rękawki, czy za wielkie pajacyki, w których wyciągają nóżki z nogawek), więc na 56 i 62 mam mniej więcej tyle samo...

Pamiętacie, jak mówiłam Wam, ze koleżanka zrobiła mnie w konia z wózkiem? Miałam dokupić samą gondolę do mojego maclarena, ale niestety teraz jest nie do dostania... Dzisiaj w nocy udało mi się wylicytować bebecara głęboki, spacerówka + fotelik, do tego folia, moskitiera i torba.
Wygląda tak:

wozki_dzieciece_Bebecar_Vector_AT_607_2w1.JPG

Czekam na dane do przelewu, potem na kuriera i dopiero wtedy odetchnę :)

Ja-Zołza - ale dwie tetrowe różowe chyba mam, bo były w opakowaniu wśród innych. A może któraś chce to przywiozę w pt ?
Zebrra - nie kojarzę Twojej historii z wózkiem... :-(A propos może mi doradzisz - będę miała fotelik Maxi Cosi i chciałabym mieć opcje wpięcia go na stelarz wózka - choć nie jestem zwolenniczką transportu dziecka w foteliku poza samochodem plus przy 3 drzwiowym autku wypinanie tego cuda może być mało komfortowe - wiem, że są adaptery, ale do Chicco nie znalazłam :-( Słyszałam o możliwości dokupienia stelaża do Maxi Cosi ale czy to ma sens i czy się opłaca.

Ja-Zołza - ale dwie tetrowe różowe chyba mam, bo były w opakowaniu wśród innych. A może któraś chce to przywiozę w pt ?

Ja dziękuję, ale nie widzę ich jakoś u siebie ;-)

Zebrra, o kurczę, fajny ten wózek! Myślałam, że mamy totalnie różne gusta wózkowe, a ten bardzo mi się podoba! :-) Kciuki za jak najszybszą realizację zamówienia! :-)

Słyszałam o możliwości dokupienia stelaża do Maxi Cosi ale czy to ma sens i czy się opłaca.
Do chicco nie ma niestety. Sam stelaż możesz dokupić np TUTAJ, ale czy się opłaca to nie wiem, sama musisz stwierdzić..

Zebrra, o kurczę, fajny ten wózek! Myślałam, że mamy totalnie różne gusta wózkowe, a ten bardzo mi się podoba! :-) Kciuki za jak najszybszą realizację zamówienia! :-)
Dziękuję :) Ja przy Jasiu też miałam bebecara. Teraz jak nie mogłam znaleźć gondolki do mojego to od razu o nim pomyślałam. Potem miałam fazę na jedo fyn 4ds i nawet wczoraj licytowałam, ale nie wygrałam i zaraz potem znalazłam ten :) Dodam, ze za całość zapłacę 515zł z przesyłką, więc naprawdę okazja :)

Zebrra no super ci sie udało...

Aestima znowu zaszalałaś

forever no i ty widzę też zakupki..

Ja kupię po tyle samo mniej więcej na 56 i 62 ubranek...bo Filip niby miał 56cm jak sie urodził i 3400ważył, ale w rozmiarówce 62 sie topił, wiec migiem kupowaliśmy 56, które i tak były doś luźne,...nie lubię jak Zebrra za dużych ciuszków i takiego dziecka ubranego jak sierotka

co do różu - miałam podobne zdanie co Wy - zołza i forever i trzymałam sie tego prawie 1,5 roku; podczas gdy na spacerach znajome woziły swoje lukrowane kokardkowe zaróżowione od stópek do główek córcie, ja woziłam bąbelka nie rzadko ubranego w black body (jako słuchacz Depeche Mode;-)) z napisem (na all sobie takie zamawiałam, napis wedle uznania), w beżach, brązach i wielu innych kolorach oprócz różu i typowego błękitu; ale... gdy panny podrosły i samodzielnie potuptały, przyznam, że zaczęło mnie wkurzać, gdy inni ludzie wciąż mówili na moją Ninkę "jaki ładny chłopczyk":baffled: bo obok tych strojniś różowych ze spinkami we włoskach moja faktycznie wyglądała jak delikatnej urody chłopczyk;-) a jak się dowiedziałam, że drugie bobo to pisiorek, to już w ogóle postanowiłam ubierac córę bardziej dziewczęco - i zagościły w naszej szafie kiecki, róże (w różnych odcieniach - ale takiego typowego landrynkowego nadal nie moge strawić) i mi się odmieniło:-D to podobnie jak z Kubusiem Puchatkiem, za którym nigdy nie przepadałam, po czym sie okazało, że młoda szaleje na jego widok (i to tego kolorowego, Disney`owskiego) i co? i ma pluszaka, kocyk a nawet naklejke ścienną z jego facjatą:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry