reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Madziolka, bo Twój kuba II jest chyba z innej firmy.
Dokładnie tak, stąd rozbieżności :)

Dziewczynki nie wiem czy zamawiałyście już łóżeczka drewniane na allegro itp.? Ja od dwóch osób już słyszałam, że mieli coś tam połamane. Zauważyłam, ze często sprzedawcy piszą, że jedyną podstawą do reklamacji jest protokół spisany przez kuriera...no ale juz to widzę jak kurier siedzi ze mną pół godziny i ogląda każdy element :/ A ceny na necie są faktycznie niższe niż w sklepach.
My właśnie zamówiliśmy łóżeczko+ materacyk, to które wczoraj wklejałam.
Sprzedawca odpisał że kolor jest kryjący biały więc super, już opłacone i zlecenie w trakcie realizacji :) strasznie się cieszę, już coraz mniej rzeczy zostaje do kupienia :)

Z tego co słyszałam przebieranie dziecka 4 razy dziennie od stóp do głów - tylko 4 razy ;-) - nie należy do rzadkości.
Ja też żyłam w takim przekonaniu, choć położna twierdzi że bardzo często jest tak że dziecko ma zmieniane ubranko dopiero wieczorem przy kąpieli, ale nie przemawia to do mnie... może jedno dziecko na sto albo więcej będzie takie złote i się nie zasika... jestem realistką i nie liczę na takiego farta :):):)

Ile macie zwykłych tetrowych pieluszek. Bo ja mam narazie tylko 10 i nie wiem czy jeszcze nie dokupić.
Ja jeszcze co prawda nie kupiłam, ale w planach mam 10 białych, 5 kolorowych tetrowych i też ok 5 flanelowych kolorowych, tyle powinno wystarczyć.

Byłam wczoraj oglądać łóżeczko to z allegro ŁÓŻECZKO BABY BOO 20 WZORÓW WROCŁAW (1501959588) - Aukcje internetowe Allegro
Niby wszystko ok ale nie powaliło mnie...:( Do tego wszystkiego mój mąż uparł się ,żebyśmy zamiast drewnianego kupili turystyczne o takie ŁÓŻECZKO KOJEC CARETERO GRANDE 6 KOL 24GW WROCŁAW (1516172951) - Aukcje internetowe Allegro u tego samego allegrowicza (czyli z tego samego sklepu gdzie wczoraj byliśmy) co Wy na ten temat uważacie??
Kurcze sama już zgłupiałam...
Katamisz do mnie turystyczne nie przemawiają jako łóżeczko na co dzień, na wyjazd owszem. Jednak wolę żeby dziecię mogło oglądać świat z każdej perspektywy a nie tylko sufit :) no ale to tylko moja opinia :)

W kwestii czapeczek to zerknęłam w moja listę ubranek - mam 9 sztuk, są różne - i z troczkami i bez, cieńsze i grubsze, na razie nie będę dokupować, jak będę robić pranie to przejrzę je jeszcze pod kątem przydatności na okres lato-wczesna jesień i ewentualnie wtedy uzupełnią kolekcję :)

reklama
przypomniało mi się - dla Ninki kupiłam 10 kompletów - bawełniana czapeczka + pasujące kolorystycznie niedrapki, po czym niedrapki dziecko miało tylko w szpitalu tuz po porodzie założone, potem z rączkami gołymi normalnie leżało; więc teraz mam spory zapas czapeczek na pierwsze 2 m-ce;-) jakos nie jestem do tych łapek-niedrapek przekonana - pazurki oseskom same odpadają (bo są takie jakby pergaminowe, cieniutkie), a zawsze jednak dzieć rączką poznaje różne faktury itd. Ale tez mamy znajomych, którzy z dobry miesiąc ubierali te łapki dziecku...
aaaa tetry przydawały mi sie jeszcze podczas karmienia gdy byłam bez biustonosza (w mieszkaniu, jak ktoś nie ma sąsiadów tuż za oknem;-)), bo dobrze jest biusty wietrzyć a nie krepować, no ale jak się karmi jednym cycem, to z drugiego zawsze coś poleci (a mi sporo leciało), więc wtedy tetra jak znalazł:-) no i w ogóle nie wiem jak my sobie bez pieluch tetrowych kiedyś radziliśmy:-D

Andariel, ja mam jedną parę niedrapek - tylko do szpitala. Potem będziemy pilnować, żeby pazurki były króciutkie. No a na początku rzeczywiście są "papierowe" niemal ;-)

Baśka ja mam 35 tetrowych i 7 flanelowych i więcej nie kupuje, moja kuzynka jak urodziła, to z małą wróciła ze szpitala z odparzeniem więc w dzień tetry używała a miała 20 i mało sie okazalo, to dokupili jeszcze 20.

Katamisz ja chce te turystyczne łóżeczko (kupi mi je brat bedzie chrzestnym) bo pewnie czesto bedziemy jeździć do moich rodziców a tam pies na kanapie i wole to łóżeczko mieć. Ale normalnie w domu mam drewniane.

A co do rzeczy to moja mama ma już 2 reklamówki :-):-):-) ale ona ma gust podobny do mojego - więc mi sie wszystkie podobają. Do tego materacyk, rożki, posciele, recznik i wszystko do łóżeczka :-):-):-) więc mam naprawde super

Ach, te mamy kochane:)
Moje koleżanki jeszcze dzieci nie mają, więc ciuszki dla Małego dostałam od koleżanek mamy, które niedawno rodziły:) Oprócz tego rodzince sfinansowali komodę i dorzucili sporo do wózka. Teraz mama lata po sklepach i kupuje, tylko nie wiem co, bo dopiero w wielkanoc się zobaczymi i wtedy mi to da:) Ale gusta mamy takie same, więc już się cieszę na kupę fajowych rzeczy:))

Ja chyba dziś zamówię body rozpinane i kaftanik, bo nie mam takich rzeczy a na początek będą jak znalazł:)

Evka my zamawiamy takie 1.jpg

a co do kuriera, to warto sprawdzić, bo przecież w transporcie może się coś uszkodzić. Jeśli nie zobaczysz, nie masz świadka, że dostałaś wadliwy towar, a podpada pod uszkodzenie mechaniczne i nie obejmuje tego gwarancja.

Co do pieluszek, mamy 15 tetrowych białych, 5 kolorowych i 5 flanelowych kolorowych. Myślę, że wystarczy, a jeśli nie, zawsze można dokupić :)

Do pępuszka zdecydowałam się używać spirytusu, po pierwsze odkaża a po drugie ładnie i szybko wyparowuje :)

Za waszą namową wpadam ponownie w zakupowy szał, a co ;-)
Żeby było śmieszniej mama mi powiedziała, że mam już nic więcej nie kupować bo Hanka i tak z tego ekspresowo wyrośnie i starczy to co jest :-D

Ciesze się, że namiary na biedronkę się przydały.

Ja też jestem zwolenniczką drewnianych łóżeczek, ale każdy ma inny potrzeby w końcu.

Co do tetrowych pieluch planuje zakup 20szt + 10szt flanelowych głównie na przewijak.

andariel no właśnie ja nie wiem co to z tymi niedrapkami,co patzre na zdjęcia już nawet takich większych dzieci każde ma na rączkach te skarpeteczki.Ja nie przypominam sobie żebym miała takie dla Aleksandra i nie było też problemów z drapaniem.
agabre ja miałam identyczne łóżeczko dla synka,chyba tylko bez tego rzeźbienia .

Aestima
Nim wróciłam do domu, przeszłam sie do Akpolu (Gdańska) spisałam sobie ceny by porównać, a i maja tam takie body rozpinane, ale takie z misiami wyszywanymi 17.50, a takie kolorowe w paseczki itp. 14.99.

Znalazlam też kremna brodawki, ktory przy ostatniej ciazy sprawdzila sie w 100% Ziajka a i cena oki bo 6.50.

Pieluszek tetrowych przy Meli miałam 6 białych, 2 kolorowe i dostałam od szwagierki 4 różowe, to w sume 12.
Wazne jaki gatunek, bo niektóre po kilku praniach sa do wyrzucenia, a te co ja mam do tej pory używamy (do wytarcia buzi przy stole itp.)

reklama
Do góry