reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

katamisz łóżeczko fajne, choć jak dla mnie za wysokie te boki, ja wolę mieś w wysokości reszty łóżęczka ale to zależy od ustawienia łóżeczka w pokoju. A który wzór wybierasz?

Ja chyba wybiorę wzór nr 3-FLOWERS LUB 10 -PRINCE.Łóżeczko będzie stało przy ścianie bokiem więc wchodząc do pokoju po prawej stronie będzie widoczny ten obrazek z boku łóżeczka.Myślę ,że fajnie to będzie wyglądało.Liczę,że łóżeczko będzie masywne bo na takim mi najbardziej teraz zależy.To które kupiliśmy za 80 zł z baldachimem, przewijakiem i matą niemowlęcą jest pęknięte po środku szczebli i było klejone.Uważam ,że konstrukcja która była już raz naruszona jest zbyt ryzykowna...nie będzie się można nawet oprzeć na nim bo będę się bała ,że się złoży albo coś...

Aaa i gratuluję zakupu;) Ja mam w planach zakup butów i torebki tym razem coś dla siebie!!Jak się za tym stęskniłam już...marzy mi się taki wypad do sklepu po spodnie rurki i jakieś wyższe buty np. na specjalny wypad rzecz jasna bo na codzień noszę cichobiegi:)

Ostatnia edycja:
reklama
Trasia, tak to byłoby w moim przypadku najlepsze rozwiązanie, ale w zadym płaszczyku wiosennym się już nie zapinam niestety, więc coś pod spodem też być musi...:(

Katamisz głosuję na nr 3:-D

Kurde już trzeci raz pisze ten post i ciągle urywa go w połowie :/

Oooo wózki się pojawiły :) My w ostatnia sobotę robiliśmy rozeznanie w wózkach łózeczkach itp. Postawiliśmy an polską firmę Tako, model warrior. Znajoma ma i bardzo chwali. Zobaczymy...podobno jedyny minus to fakt, ze nie ma mozliwosci przełozenia rączki wózka-trzeba przepinać całą gondolkę. Ale cena chyba przystępna: ok 1400 zł za 3 w 1.
Evka my tez kupiliśmy Tako, ale model wcześneijszy - Jumper-X, zasada działania w nich jest taka sama i przełożenie gondoli trwa dosłownie sekundę i można to zrobić jena ręką więc to żaden problem :)
Model warrior będzie też chyba kupować Misialina :)

Evka nie chodzi o wpinanie w stelaż, tylko o testy bezpieczeństwa, te foteliki nawet nie są w nich brane pod uwagę...
To niestety prawda...
Tzn te foteliki w zestawach 3w1 z wózkami też mają atesty i certyfikaty bezpieczeństwa, inaczej nie byłyby pewnie dopuszczone do sprzedaży, jednak to nie to samo co foteliki Maxi Cossi, czyli jedna z najbezpieczniejszych...
My z racji tego że praktycznie nie będziemy jeździć samochodem, całą najbliższą rodzinę mamy w jednym mieście, ba nawet na jednym osiedlu, to w fotelik z prawdziwego zdarzenia zainwestujemy jak Mała wyrośnie z tego niemowlęcego.

Kochane a czy któraś z Was miała może okazję zobaczyć na żywo oraz podotykać takie łóżeczko...ŁÓŻECZKO BABY BOO 20 WZORÓW WROCŁAW (1501959588) - Aukcje internetowe Allegro

Zdecydowałam ,że nie będę żałować i kupię nowe bo boję się włożyć maluszka do tego które kupiłam i okazało się klejone między szczebelkami...
Ja się kiedyś zakochałam w tych łóżeczkach, śliczne mają te wzory, jednak brak szuflady i niemożliwość zawieszenia przybornika na krótszym boku co u nas jest koniecznością (no i tu byłoby głupotą bo zasłoniło cały wzór) zakończyły tę miłość... ale łóżeczko samo w sobie jest cudne :)

Mam pytanie - jak myślicie czy ten materac będzie wygodny dla dziecka ??? :
Materac Pianka-Kokos-Gryka do Łóżeczka 120x60 (1520016493) - Aukcje internetowe Allegro
Chodzi mi i te pikowania na warstwie gryczanej, czy nie będą gniotły plecków bobasa?
Pytam o ten konkretny materacyk bo od tego samego sprzedawcy będziemy zamawiać łóżeczko i poszłoby jedną przesyłką :)

Madzioolka dzięki za radę.Ja nie potrzebuję organizera wieszać na boku łóżeczka także u mnie taki kolorowy bok będzie zdobił część pokoju:)Zdecydowałam ,że podjadę na miejsce i zobaczę sobie to łóżeczko jak kupię to się pochwalę!!:)

Co do materacyka to ja bym go poleciła.Kupiłam ten sam tylko innej firmy i jest w sam raz ani za twardy ani za miękki.

też kupujemy z gryką i kokosem :) wszystkie tak samo wyglądają, jakoś ta gryka musi się trzymać po całości a nie zsypywać w jedno miejsce ;)

Madziolka moi rodzice też zakupili taki materac, tylko że w sklepie w moim mieście - bo taki chciałam :biggrin2:

Zebrra nareszcie jesteś :biggrin2::biggrin2::biggrin2:, czekamy na ciebie na wątku ekomama :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Madziolka mam taki materacyk i tez ma takie pikowania po stronie gryczanej nie wydaje mi się żeby to stanowiło jakiś dyskomfort. Poza tym zaleacją żeby dzidzia w początkowych miesiącach leżała na stronie kokosowej. Pewnie jeszcze się wypowie jakaś doświadczona Mama :)

reklama
Madziolka racja, jumper X też jest fajny. One się ponoć różnią minimalnie i tylko stelażem. My chyba zostaniemy przy warrior. Świetne kolory mają Tako no nie? A co do materacyka to pytałam w sklepie i pani polecała właśnie kokos, pianka, gryka - niby powinien byc dosc twardy dla takiego małego bąbla.

A jaką kołderke i poduchę kupujecie? Bo rozrzut cen też jest spory?

Do góry