reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Też zabieram się za zakup koszulki i cały czas byłam zdecydowana na tą wklejoną przez Dagamit w wersji szarej lub niebieskiej i dodatkowo chce taką różowo-szarą ala w kwiatki z Muzzy, chyba Misialina czy Mysia jakiś czas temu też takową zakupiła.

Mam nadzieje, że nic nie wypadnie bo w moim przypadku to 80F i ciągle rośnie, więc nie chciałabym świecić golizną :-D

Edit: Aneczka mam podobną z Tatwm kupioną przed ciążą na lato, ale za chiny bym w nią teraz nie wieszła, bo odcięcie pod biustem jest dość mocno zszyte i sie nie naciąga, jednak w brzuszku miejsca mnóstwo. Zależy więc czy masz brzuszek wysoko czy nisko.

Ostatnia edycja:
reklama
Cieszę się, że się Wam podoba, sukienka niezbyt droga, nie chcę wydawać zbyt dużo kasy, a i sama sukienka jest tak uszyta, że może i po ciąży ją jeszcze kiedyś ubiorę, mam nadzieję, że zrobię wrażenie na profesorach i nie będą mnie zbyt męczyć pytaniami ;p

Na pewno! :-D Kiecka jest świetna :-D Mam podobną, tylko z dłuższym rękawem - jestem z niej bardzo zadowolona :-)

Icak...nic Ci nie wypadnie...ja też mam spore cucuchy...i ubrałam koszulę i wszystko siedzi tam gdzie ma siedzieć...wyżej podałam linka od tego sprzedawcy

osobiście jestem przeciwna takim mechanicznym (i inwazyjnym) sposobom radzenia sobie z kolką czy z trudnościami w wypróżnianiu się - ja bym tego na pewno nie kupiła i nie użyła...

kochane, czy spotkałyście się z czymś takim? fryzjerka dziś mi poleciła

KOLKA NIEMOWLĘCA - RURKA ANTYKOLKOWA / NA KOLKE (1414193453) - Aukcje internetowe Allegro

Znam z pracy ;-) Jednak jest to ostateczne rozwiązanie - jak wszelkie mechaniczne, inwazyjne sposoby. Najpierw masaż, rozgrzewanie brzuszka, układanie na brzuszku, kołysanie, kąpiel itd., rurka w ostateczności. Ale kiedy nic nie pomaga, a dziecko wychodzi z siebie z bólu, to dobre rozwiązanie - jednak trzeba jej używać umiejętnie, żeby nie zrobić dziecku krzywdy, no i nie za często - naprawdę w ostateczności.

Dziewczyny a ja ciągle się głowię nad sukienką na wesele...co myśicie o tych?

12608_2.jpg149 zł

12775_1.jpg129 zł Chyba w tej grugiej byłoby mi wygodniej?

Misialinko, ja myślę, że ta druga, tym bardziej, że jeszcze trochę czasu masz, więc brzuszek na pewno podrośnie, a ta druga wydaje się dobra dla ciężaróweczki :) ogólnie, jedna i druga bardzo ładne!

Misialinko, zgadzam się z Kasiąwilde- pierwsza wygląda super, ale stawiałabym na drugą, która też świetnie się prezentuje, a na pewno będzie wygodniejsza dla Brzuchatki :-)

reklama
Misialinko dołączę do dziewczyn - też uważam że ta druga będzie odpowiedniejsza - zresztą jest bardzo ładna, kolorek też!

Do góry