reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Doris a u którego sprzedawcy to kupowałaś? Bo rozumiem że wszystko w jednej pace?
No i oczywiście kołyską się pochwal jak przyjdzie :-) Ciekawe czy masz taką jak ja.

Dagamit ja robiłam teraz zakupy u tego sprzedawcy :
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
a wcześniej też duże zakupy rubiłam u tego:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro i jestem bardzo zadowolona, szybka wysyłka, wszystko zgodne z opisem i tańsze niż w sklepie.
A kołyskę zamówiłam taką:
Klupś Łóżeczko Radek II TEAK kołyska materac (1484948863) - Aukcje internetowe Allegro i czekam ...pewnie będzie jutro :-)

Jeśli chodzi o laktatory to też kupiłam, elektryczny bo tak jak pisalam wcześniej jak urodziłam Damiana laktator był mi już potrzebny w szpitalu, bo miałam taki nawał pokarmu że inaczej dostałabym zapalenia piersi

reklama
I czy smoczki bierzecie do szpitala? Czy wszystkie dzieci używają smoczków? Ja w sumie chcę, bo to pomoc dla rodzica a u mnie w rodzinie zawsze podawało się je sporadycznie i nie było żadnych jaj z odstawieniem- moja chrześnica i jej braciszek (a wcześniej mój brat) bardzo szybko pożegnali się ze smokami. Ale może Mieszko w ogóle nie będzie potrzebował? Skąd będe wiedziała czy mu podać czy nie?

Moja Dominika miała bardzo silną potrzebę ssania i bez smoczka raczej nie dałabym rady...no chyba że stale ssała by moją pierś (bez przerwy) albo smoczek z butelki. Natomiast Damian nie używał NIGDY żadnego smoczka, ani tego uspokajającego ani tego do butelek, przy każdym kontakcie ze smoczkiem miał odruch wymiotny i pluł dalej niż widział :-).
Ja kupiłam teraz smoczek uspokajający ale na pewno nie będę go brała do szpitala no i oczywiście chciałabym żeby Julia nie chciała go wcale :-)

Zolza to zaszalałaś:-Dnam 1 sztuka została bo po odstawieniu tabletem przez 3 miesiące się zabezpieczaliśmy. I się śmiejemy, że naszej kruszynki by nie było gdybyśmy tą jedną wykorzystali:tak:
Misialina ja też chciałam kupić laktator po porodzie, ale dziewczyny tu piszą o nawale pokarmu w 3-ciej dobie...i koleżanka też radziła mi żaby już go mieć w szpitalu, bo nie ma nic gorszego niż zapalenie piersi...juz sama nie wiem:-(

Doris dzięki bardzo za linki do sprzedawców - na pewno skorzystam, jak już się zdecyduję na te zakupy higieniczno-kosmetyczne. A łóżeczko śliczne! Też myślę o tym Radku, bo bardzo mi się podoba, ale na razie mam taką typową mniejszą kołyskę na kółkach, w której pewnie parę miesięcy dzidzia się polula :-)

Co do smoczków byłabym ostrożna, maleństwa mają bardzo miękkie podniebienia, które łatwo się odkształcają i mogą z tego wynikać wady zgryzu u dzieci. Dodatkowo smoczek blokuje język, zmusza go do leżenia na dnie buzi. Język powinien wyściełać podniebienie i je kształtować, poza tym im bardziej się rusza, tym lepiej, to pomaga często w nauce mówienia. Jednym z podstawowych kryteriów oceny logopedycznej jest właśnie ruchomość narządów artykulacyjnych. Jeśli dziecko ssie sporadycznie nie powinno być problemów, natomiast im więcej i dłużej ssie tym większe mogą być konsekwencje :)

specjalnie dla Aestimy:

podkładów poporodowych mam 2 opakowania o takie

Podkłady Poporodowe BELLA do szpitala po porodzie (1489883743) - Aukcje internetowe Allegro

z tego, co pisały doświadczone dziewczyny one wystarczą na pobyt w szpitalu, a później można już dużych podpasek używać

oprócz tego kupiłam 2 op majtek jednorazowych takich

Opinie o Baby Ono Majtki jednorazowe - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl

zamierzam jeszcze dokupić majtki wielorazowe siateczkowe
zastanawiam sie też nad czymś co mogłabym sobie podłożyć na łóżko, żeby nie ubrudzić. I co na łóżko w domu na wypadek odejścia wód? boję się, że materac popłynie, a jest nowy i nie chciałabym go zniszczyć. Może dziewczyny podpowiedzą?

Doris zakupy imponujace :)

Aestima a Tobie zazdroszczę takich maminych koleżanek...

Zaczynam wpadać w popłoch kiedy czytam jak już jesteście zaopatrzone, matko czas chyba powaznie brać się za szykowanie.

zastanawiam sie też nad czymś co mogłabym sobie podłożyć na łóżko, żeby nie ubrudzić. I co na łóżko w domu na wypadek odejścia wód? boję się, że materac popłynie, a jest nowy i nie chciałabym go zniszczyć. Może dziewczyny podpowiedzą?

Kurcze o tym nawet nie pomyślałam, a niedawno kupiliśmy łózko do sypialni i materac na który wydaliśmy majątek. Chyba bym się zapłakała. Faktycznie trzeba o czymś pomyśleć na wypadek W ;)

reklama
podłóz pod przescieradło podklady do przewijania. W razie odejscia wód nie przemoknie bo jest od spody taki niby ceratkowy, a od gory bawełna wiec wsiąknie

Do góry