reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Doris a u którego sprzedawcy to kupowałaś? Bo rozumiem że wszystko w jednej pace?
No i oczywiście kołyską się pochwal jak przyjdzie :-) Ciekawe czy masz taką jak ja.

Dagamit ja robiłam teraz zakupy u tego sprzedawcy :
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
a wcześniej też duże zakupy rubiłam u tego:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro i jestem bardzo zadowolona, szybka wysyłka, wszystko zgodne z opisem i tańsze niż w sklepie.
A kołyskę zamówiłam taką:
Klupś Łóżeczko Radek II TEAK kołyska materac (1484948863) - Aukcje internetowe Allegro i czekam ...pewnie będzie jutro :-)

Jeśli chodzi o laktatory to też kupiłam, elektryczny bo tak jak pisalam wcześniej jak urodziłam Damiana laktator był mi już potrzebny w szpitalu, bo miałam taki nawał pokarmu że inaczej dostałabym zapalenia piersi

reklama
I czy smoczki bierzecie do szpitala? Czy wszystkie dzieci używają smoczków? Ja w sumie chcę, bo to pomoc dla rodzica a u mnie w rodzinie zawsze podawało się je sporadycznie i nie było żadnych jaj z odstawieniem- moja chrześnica i jej braciszek (a wcześniej mój brat) bardzo szybko pożegnali się ze smokami. Ale może Mieszko w ogóle nie będzie potrzebował? Skąd będe wiedziała czy mu podać czy nie?

Moja Dominika miała bardzo silną potrzebę ssania i bez smoczka raczej nie dałabym rady...no chyba że stale ssała by moją pierś (bez przerwy) albo smoczek z butelki. Natomiast Damian nie używał NIGDY żadnego smoczka, ani tego uspokajającego ani tego do butelek, przy każdym kontakcie ze smoczkiem miał odruch wymiotny i pluł dalej niż widział :-).
Ja kupiłam teraz smoczek uspokajający ale na pewno nie będę go brała do szpitala no i oczywiście chciałabym żeby Julia nie chciała go wcale :-)

Zolza to zaszalałaś:-Dnam 1 sztuka została bo po odstawieniu tabletem przez 3 miesiące się zabezpieczaliśmy. I się śmiejemy, że naszej kruszynki by nie było gdybyśmy tą jedną wykorzystali:tak:
Misialina ja też chciałam kupić laktator po porodzie, ale dziewczyny tu piszą o nawale pokarmu w 3-ciej dobie...i koleżanka też radziła mi żaby już go mieć w szpitalu, bo nie ma nic gorszego niż zapalenie piersi...juz sama nie wiem:-(

Doris dzięki bardzo za linki do sprzedawców - na pewno skorzystam, jak już się zdecyduję na te zakupy higieniczno-kosmetyczne. A łóżeczko śliczne! Też myślę o tym Radku, bo bardzo mi się podoba, ale na razie mam taką typową mniejszą kołyskę na kółkach, w której pewnie parę miesięcy dzidzia się polula :-)

Co do smoczków byłabym ostrożna, maleństwa mają bardzo miękkie podniebienia, które łatwo się odkształcają i mogą z tego wynikać wady zgryzu u dzieci. Dodatkowo smoczek blokuje język, zmusza go do leżenia na dnie buzi. Język powinien wyściełać podniebienie i je kształtować, poza tym im bardziej się rusza, tym lepiej, to pomaga często w nauce mówienia. Jednym z podstawowych kryteriów oceny logopedycznej jest właśnie ruchomość narządów artykulacyjnych. Jeśli dziecko ssie sporadycznie nie powinno być problemów, natomiast im więcej i dłużej ssie tym większe mogą być konsekwencje :)

specjalnie dla Aestimy:

podkładów poporodowych mam 2 opakowania o takie

Podkłady Poporodowe BELLA do szpitala po porodzie (1489883743) - Aukcje internetowe Allegro

z tego, co pisały doświadczone dziewczyny one wystarczą na pobyt w szpitalu, a później można już dużych podpasek używać

oprócz tego kupiłam 2 op majtek jednorazowych takich

Opinie o Baby Ono Majtki jednorazowe - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl

zamierzam jeszcze dokupić majtki wielorazowe siateczkowe
zastanawiam sie też nad czymś co mogłabym sobie podłożyć na łóżko, żeby nie ubrudzić. I co na łóżko w domu na wypadek odejścia wód? boję się, że materac popłynie, a jest nowy i nie chciałabym go zniszczyć. Może dziewczyny podpowiedzą?

Doris zakupy imponujace :)

Aestima a Tobie zazdroszczę takich maminych koleżanek...

Zaczynam wpadać w popłoch kiedy czytam jak już jesteście zaopatrzone, matko czas chyba powaznie brać się za szykowanie.

zastanawiam sie też nad czymś co mogłabym sobie podłożyć na łóżko, żeby nie ubrudzić. I co na łóżko w domu na wypadek odejścia wód? boję się, że materac popłynie, a jest nowy i nie chciałabym go zniszczyć. Może dziewczyny podpowiedzą?

Kurcze o tym nawet nie pomyślałam, a niedawno kupiliśmy łózko do sypialni i materac na który wydaliśmy majątek. Chyba bym się zapłakała. Faktycznie trzeba o czymś pomyśleć na wypadek W ;)

reklama
podłóz pod przescieradło podklady do przewijania. W razie odejscia wód nie przemoknie bo jest od spody taki niby ceratkowy, a od gory bawełna wiec wsiąknie

Do góry