reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Forever, dziękuję tylko ja szukam drewnianych, albo najlepiej drewnianych- białych:))

Ja mam w materacu chyba piankę w środku a tylko na zewnątrz grykę a z drugiej str. kokos. Do pół roczku dziecko ma spać na kokosie a potem przekładamy na grykę i właśnie ona nie może zamoknąć w żadnym wypadku- po to ta nakładka higieniczna. Poza tym ona jest z lepszych materiałów niż jakaś tam sztuczna ceratka, jest oddychająca i pokrywa calutki materac (ma takie gumki za pomocą których się mocuje na materacu)- nic się nie będzie przesuwać, więc myślę, że to dobre rozwiązanie:))

U nas łózeczko na razie będzie stało rozłożone z materacykiem w folii a "ubierzemy" je jak zacznę rodzić ( bo my tylko prześcieradełko i śpiworek- nie chcemy pościeli)

Mrsmoon- pytałaś mnie o łózeczko, wkrótce wstawię zdjęcia, ale powiem Ci , ze szuflada przy tym naszym łózeczku (kuba II) jest beznadziejna:( Łóżeczko jest transparentne a szuflada biała i nie z drewna tylko ze sklejki... W sklepie nas nie uprzedzili i pokazali łóżeczko bez szuflady (nie mieli rozstawionego z) :wściekła/y:
W każdym bądź razie już mam plan jak ją upiększyć- zajmę się tym w przyszłym tyg. i wtedy wstawię fotki:))

reklama
Aestima, mnie się bardzo spodobała ta Twoja nakładka na łózeczko, tym bardziej, ze taka foliowa/ceratkowa jest nieprzyjemna. Strasznie się na niej człowiek poci... Wiem, bo podkładałam pod prześcieradło jak Jasiek kończył okres pieluchowania i zdarzało mi się z nim spać... Wstawałam cała mokra... Wszystko fajnie, wilgoci nie przepuszcza, ale powietrza też nie...

A co do szufladu to może decoupage?

Witajcie!
widzę, że zakupy pełną parą ruszyły:)
Ja nadal nie zdecydowałam się na wózek, może ten:)
X-LANDER XT MEGAZESTAW 3W1 15 ELEMENTÓW PROMOCJA (1487677581) - Aukcje internetowe Allegro,
ale mam już upatrzoną:
kołyskę
*KOŁYSKA 3w1 CONECO SIMPLICITY BEŻOWY GRATIS SKLEP (1487133040) - Aukcje internetowe Allegro
łóżeczko turystyczne
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE SUNBABY FULL WYPAS 5 KOLORÓW (1486610204) - Aukcje internetowe Allegro
no i wanienkę wraz z przewijakiem
Komoda kąpielowa OPEN PRATIC Primi Sogni wanienka (1497266401) - Aukcje internetowe Allegro

ale mam pytanie co do łóżeczka, chciałabym takie drewniane (z dwustopniową głębokością) które jak dziecko podrośnie można zamienić w zwykłe łóżeczko, tj, ściągnąć jeden bok całkowicie (nie tylko dwie szczebelki) macie może jakiś pomysł gdzie takiego szukać?

izka:
wersja tańsza:
IKEA | Małe dziecko | Łóżeczka | HENSVIK | Łóżko dziecięce
wersja droższa:
Promocja GRACO ASHLEIGH WHITE Lozeczko Lozko 4w1 (1504108706) - Aukcje internetowe Allegro

Zeberka, dokładnie super ta nakładka, pani w sklepie mi poradziła, bo nawet nie wiedziałam ,ze takie są... Ponoć dzięki niej dzidziuś w ogóle się nie poci- w ogóle w dotyku jest b. fajna. No i jak młody się zsika lub wyleje się mleko, to wkładka do prania a materac bezpieczny:)
Na szufladę mam dwa pomysły, jak już coś podziałam, to się pochwalę:))

No właśnie ja też się zastanawiam...

łóżeczko mamy złożone (stoi w innym pokoju)
Materac jest w folii... Ubierzemy je dopiero jak będę rodzić- tzn Mąż to zrobi jak ja będę w szpitalu.

Ale nie mam zamiaru ubierać pościeli- tylko podusie.
Bo na początku Maleństwo tak będzie w rożku spało nie?!

Więc kołdry nie ubiorę- schowam ją na jesień ;-)

U nas łóżeczko rozłożone. Jaś dopiero od niedawna przeniósł się na "dorosłe" więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu składać. Na razie robi za bazę dla poduszek i pluszaków :) Pewnie na początku czerwca je odświeżę i przygotuję i przykryję kocem żeby się nie kurzyło.

Izka, my mamy łóżeczko Klupś takie rosnące z dzieckiem, można zdemontować wszystkie boki i robi wtedy za tapczanik.

u nas tez już staneło łożeczko M właśnie zmienił firanke w oknie na wiosenną i wypucował cały pokój :) ale będzie ślicznie po malowaniu i remontach...nie moge sie doczekać....lece jeszcze do obi po farby :-) az mi tetno skoczyło do 100 z tych emocji :szok:

reklama
a ja szukam malej, plaskiej podusi do wozka... nie moge znalesc nic na allegro :eek:

edit:
poszewke mam 33x25 doslownie...

Do góry