reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

zebrra ty jesteś mistrzynią w wypatrywaniu fajnych rzeczy:tak:
ja w ikeii nigdy czegoś takiego do łóżeczka nigdy nie widziałam:happy:

reklama
Zebrra - ja też w sumie nie wiem co z tym śpiworkiem do wózka/fotelika, bo dziś oglądałam fotelik, który będę miała i ma taką polarkową nakładkę. Ale "rozwojowo" chyba większy kupię no i argument nieubłoconych bucików.
Nakładka na łóżeczko "przeciobgryzieniowa" praktyczna, ale niezbyt urodziwa no i czy nie pasuje tylko na łóżeczka z Ikea :eek:
Aestima - białe drewniane są w Zara Home. Jako, że ten sklep jest tylko w Wawie i Poznaniu mogę Ci kupić i wysłać tylko nie wiem ile przesyłka będzie kosztować :-( Zara Home - To Organise - Kids Basic Hanger (Set of 3)
izka-mummy-to-be-ten kombajn kąpielowy to podobno mało praktyczny- są problemy z wylewaniem wody-, ja też pierwotnie myślałam o czymś takim, ale dziś właśnie przywiozłam pożyczoną wanienkę no i mieści mi się ona na niższej szafce w łazience :tak: Pozostanie tylko przewijak.
Larvunia - poszukaj na Allegro - ja znalazłam wczoraj przypadkowo jakiegoś producenta poduszek w rozmiarach wszelakich.
Ja będę miała na początek kołyskę, którą mi dowiozą w kwietniu.Ale łóżeczko też przygotuję, ale bez prania a tym bardziej zakładania pościeli. Myślę, że na jesień.
Tak wogóle pomyślałam, że szybciej urodzę niż przygotuję wszystko co bym chciała.:zawstydzona/y:
Dziś byłam po różne rzeczy - i dobre rady - dostałam ubranka, wanienkę, karuzelę, otulaczek, książki, płyty i mnóstwo drobiazgów. Załadowałam cały bagażnik - fotelik i kołyska zostaną mi dowiezione.
I jeszcze jedno zakupowo - w sobotę o 12 w centrum handlowym przy Ikea na Targówku otwarcie największego w Polsce sklepu Mothercare - może będą jakieś promocje ?

forever wiem sa... ale nie takie jakbym chciala.. na co mi z falbankami.. ja chce prostokatna, zwykla nie kolorowa...
jak w gorzowie jutro jakiejs nie znajde to bede na necie szukac ;-)

Zebrra - ja też w sumie nie wiem co z tym śpiworkiem do wózka/fotelika, bo dziś oglądałam fotelik, który będę miała i ma taką polarkową nakładkę. Ale "rozwojowo" chyba większy kupię no i argument nieubłoconych bucików.
Generalnie ja wychodzę z założenia, że większy lepszy bez względu na to, czy będziesz używać w foteliku czy nie :)
Nakładka na łóżeczko "przeciobgryzieniowa" praktyczna, ale niezbyt urodziwa no i czy nie pasuje tylko na łóżeczka z Ikea :eek:
Nie wiem, czy pasuje do innych, dopiero jak będe miała łóżeczko, to będę sprawdzać ;) Urodziwa nie jest, ale tak naprawdę ona nie jest specjalnie widoczna...
I jeszcze jedno zakupowo - w sobotę o 12 w centrum handlowym przy Ikea na Targówku otwarcie największego w Polsce sklepu Mothercare - może będą jakieś promocje ?
Pojechałabym, ale O będzie w pracy, a Jasiek jest chory.. echh...
Jutro też miałam jechać na 13-tą do kawiarni Ethno Cafe na warsztaty dotyczące pieluszek wielorazowych, no ale Jasiek...

Larvunia, jeśli potrzebujesz takiego niestandardowego rozmiaru, to chyba najłatwiej uszyć...

Tak jak pisałam na ogólnym huśtaweczkę kupiłam.Jest śliczna.Zapłaciłam za nią 165 zł-nowa z opakowaniem.Ma 5 melodyjek-pokrętełko głośności ma,5 szybkości huśtania, oprócz tego daszek z diodami LED które delikatnie świecą w rytm muzyki.Dodatkowo ma w zestawie kabelek (jack-jack)i można dziecku podłączyć huśtawkę do mp3 lub mp4 i dziecko słucha muzyki z naszego urządzenia przenośnego...Bardzo fajna rzecz.Poza tym ma 4 kąty nachylenia fotelika i mozliwość całkowitej blokady np do karmienia dziecka na siedząco.
100_8689.jpg100_8688.jpg100_8692.jpg100_8690.jpg
pencil.png

Ja jestem bardzo zadowolona z zakupu bo uważam ,że za taką nową huśtawkę fisher price z podobnymi funkcjami musiałabym zapłacić co najmniej 400 zł a za tą zapłaciłam 165.Zobaczymy jak się sprawdzi w zabawianiu dziecka:-)

reklama
Katamisz - sprzęt fajny :-) Z tego co pamiętam to można rozłożyć na płask i unieruchomić czyli jest to też tradycyjny leżaczek, czy tak ? Bo ja się zastanawiam nad czymś jak najbardziej uniwersalnym - leżaczek, bujaczek, huśtawka.
Zebrra - podgrzewacz chyba nie drogi, ale jakoś dziwnie mi na jednorazówkę wygląda :-(
A odnośnie co do podgrzewacza to koleżanka mi dziś poleciła butelki Dr Brown's, od razu antykolkowe. Cena podobna do Tommy Tippe. Ale to klasyczne nie szeroka szyjka bo do żadnego podgrzewacza nie wejdą.

Do góry