reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Setana - mi to się słabo od tej chemii robi :-( Już przed ciążą od wielu lat. Gdy dostałam odlotu po kolejnym myciu kibla stwierdziłam, że czas znaleźć kogoś do sprzątania.
Jak będę miała okazję kupować jakieś sprawdzone produkty taniej to napewno z niej skorzystam. Nawet poproszę Mamę Taty Młodej jako, że się wyprowadza z Wawy aby zrobiła rozeznanie w swojej okolicy.
Co do majtasów to odpakuje i przymierzę, ale jak się będą sprawdzać to dopiero się w czerwcu okaże - nie zamierzam w nich teraz paradować ;-)
Mrsmoon - dzięki za porównanie. Też mam taką obawę jak Ty, ale z drugiej strony uważam że i tak dziecko trzeba będzie w taki sprzęt zapakować mimo kombinezoniku i bucików, bo jeśli będzie siedzieć bez ruchu a będzie zimno... Myślę, że to zdecydowanie praktyczniejsza rzecz niż kocyk, zważywszy, że można go zaipregnować takim specjalnym sprayem do butów. No i tak się wtedy ubranko nie ubrudzi w szczególności gdy będzie mokro czy plucha.
Jak będę miała okazję kupować jakieś sprawdzone produkty taniej to napewno z niej skorzystam. Nawet poproszę Mamę Taty Młodej jako, że się wyprowadza z Wawy aby zrobiła rozeznanie w swojej okolicy.
Co do majtasów to odpakuje i przymierzę, ale jak się będą sprawdzać to dopiero się w czerwcu okaże - nie zamierzam w nich teraz paradować ;-)
Mrsmoon - dzięki za porównanie. Też mam taką obawę jak Ty, ale z drugiej strony uważam że i tak dziecko trzeba będzie w taki sprzęt zapakować mimo kombinezoniku i bucików, bo jeśli będzie siedzieć bez ruchu a będzie zimno... Myślę, że to zdecydowanie praktyczniejsza rzecz niż kocyk, zważywszy, że można go zaipregnować takim specjalnym sprayem do butów. No i tak się wtedy ubranko nie ubrudzi w szczególności gdy będzie mokro czy plucha.
zebrra
Potrójna mama :)
Masło shea ma nam służyć na podrażnienia, nie do codziennej pielęgnacji. Do tego wystarczy mydło marsylskie + parafina.Ja też bardzo lubię kosmetyki z masłem shea, ale zimą, bo latem wydaje mi się być "za ciężkie". :-(
Nie, nie uszkodzą, bierzesz kilka (ok. 5 łupinek) wkładasz do woreczka płóciennego i dopiero do pralki.Co do orzechów piorących - czy używałam ich bo zastanawiam się czy pralki nie uszkodzą.
Muszę o nim poczytać...Lubię też kosmetyki z olejkiem arganowym
Nie, nie robiłam w nim zakupów, znalazłam szukając czystej lanoliny, ale też mi się spodobał Lanolina z tego co widzę jest sprzedawana w opakowaniu 75ml/12zł. Odnośnie starzenia to nie wiem, ale można wysłać im maila z pytaniem o termin przydatności. A jadalna jest na pewnoTen sklep gdzie jest tania lanolina też mi się spodobał - robiłaś tam kiedyś zakupy ? Jakby chciała się zdecydować na tą lanolinę to w jakimś opakowaniu ją dostanę w zależności od zamawianej pojemności, bo nie do końca zrozumiałam.... Może coś jeszcze bym wzięła. No i może wiesz jak szybko lanolina się starzeje i czy jest "jadalna" dla maleństwa ?
Ja używałam wypożyczonego laktatora jak urodziłam Wikę, ale tam wypożyczało się samą maszynę, a końcówkę kupowało się od nich nową za kilkanaście złotych...Doris :-) - ja jakoś miałabym opory do używanego - nawet po kimś zaprzyjaźnionym - laktatora czy muszli laktacyjnych.... A już taki szpitalny wogóle by nie wchodził w grę
Bardzo podoba mi się ten trzeci - jest najdłuższy - wystarczy na cały wózkowy okres. Przydatne jest odpięcie dołu, kiedy masz chodzące dziecko, wtedy brudne buty zostają na zewnątrz. No i mozna używać w foteliku, więc odpada kolejny wydatek.Chciałabym się Was poradzić w temacie śpiworku do wózka
Powiem tak, jeśli znajdę coś co jest zarazem majtkami i podkładem i będzie mniej Widoczne pod koszulą, to pewnie się zdecyduję, ale nie będzie to tena pants.Tak chyba waśnie zrobię, że zamówię próbki i zobaczymy czy mi podejdą. Rozumiem, że Ty Zebrra stawiasz na te majtki siatkowe (jedno czy wielorazowe?) + podkłady?
Jeśli nie uda mi się znaleźć czegoś co mi podpasuje - kupię osobno majtki (na dzień dzisiejszy pasują mi molipants) i podkłady.
Może zorientuj się jaki byś chciała, a zakup pozostaw mężowi, jeśli będzie taka potzreba to kupi...no masz ... i bądź tu człowieku mądry Zobaczę zatem jak pójdzie nam z wydatkami i czy finanse pozwolą, jak dam radę to postaram się kupić. Oczywiście jeszcze nie wiem jaki ale po kolei
No co Ty! Nie odpuściłam Wklejałam wyżej link do jednorazówek, wiec przyjęłam, że o nie pytasz Nie kupiłam jeszcze żadnej, póki co jestem spłukana, a chcę kupić kilka na raz...Hymmm nie wiem czy dobrze się zrozumiałyśmy... miałam na myśli pieluchy wielorazowe Bo z tego co zrozumiałam piszesz o jednorazówkach? Wielorazówki odpuściłaś?
A Ty Kochana już w szpitalu wielorazówek będziesz używać? Ja dopiero w domku...
Cieszę się, że nie tylko ja staram się wykluczyć ilość chemii w domu...Ja bynajmniej tak nie myślę. Z racji zboczenia światopoglądowego i zawodowego też staram się żyć możliwie blisko natury oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Więc trochę też jestem kosmitką. Mam głównie fioła jak chodzi o jedzenie... Moje psy są karmione systemem BARF
BARF znam, ale mój Koliber jest na suchym, do tego jeszcze nie doszłam
Wiem, że to nie o tym wątek, ale jeśli macie ochotę to poczytajcie o zastosowaniu sody
Soda - tani sposób na czysty dom
Soda oczyszczona w kuchni
Ja używałam do tej zimy śpiworka... Tak, tak mój Jaś jeszcze tej zimy kilka razy jechał w wózku (mamy do p-la dosyć daleko i nie chciałam go ciągnąć zimowym, mroźnym porankiem na piechotę). Tyle, że teraz miał bez przykrycia, tylko pod pupką, żeby mu było ciepło... A przykrycie miałam zawsze w bagażniku wózka, żeby w razie gdyby zasnął móc go przykryć...mrsmoon pisze:forever z ciekawości zmierzyłam śpiworek z X-landera - ma 90 cm długości. Zastanawiam się, do jakiego wieku dziecko nie będzie protestować w takim śpiworku, bo wydaje mi się, że jak będzie miało 1,5 roku czyli w następną zimę, to już może być ciężko dzidzię zapakować
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Zebrra - jeśli chodzi o masło shea to b. lubię wszystkie kosmetyki do ciała z nim.
Co do orzechów to chyba wypróbuję - mają je w tym sklepie gdzie lanolina - zaraz do nich napiszę jak z terminem ważności.
Co miałaś na myśli pisząc, że największy śpiworek można używać w foteliku ?
Słuchajcie, złapałam się na tym, że zaczynam mieć dość tych dzieciowych zakupów. Kupuję i kupuję a tu ciągle coś dopisuję do listy.... I to wcale nie chodzi o kwestie finansowe, bo i nich staram się nie myśleć
Co do orzechów to chyba wypróbuję - mają je w tym sklepie gdzie lanolina - zaraz do nich napiszę jak z terminem ważności.
Co miałaś na myśli pisząc, że największy śpiworek można używać w foteliku ?
Słuchajcie, złapałam się na tym, że zaczynam mieć dość tych dzieciowych zakupów. Kupuję i kupuję a tu ciągle coś dopisuję do listy.... I to wcale nie chodzi o kwestie finansowe, bo i nich staram się nie myśleć
katamisz
Fanka BB :)
forever co do listy zakupów to nie martw się ja też tak mam ,że ciągle kupuję coś spoza listy;-)Najważniejsze żeby nie kupować rzeczy nie potrzebnych:-) Ja te mniej potrzebne dla mnie np typu podgrzewacz czy laktator zostawiam na sam koniec...wtedy zawsze mój mąż może mi to dokupić.Ale tak czy siak znając życie kupię to na sam koniec na miesiąc przed terminem;-)
A co do środków czystości kupię tylko bepanthen, oliwkę, sudocrem(mam już), mydełko do kąpieli, patyczki do uszu, chusteczki mokre...
A co do środków czystości kupię tylko bepanthen, oliwkę, sudocrem(mam już), mydełko do kąpieli, patyczki do uszu, chusteczki mokre...
zebrra
Hehehe Kochana wyczytałam to na aukcjiCo miałaś na myśli pisząc, że największy śpiworek można używać w foteliku ?
Cytat "W ŚPIWORKU UMIESZCZONE ZOSTAŁY RÓWNIEŻ SZNURECZKI DO ŚCIAGANIA UŁATWIAJĄCE ODPOWIEDNIE DOPASOWANIE GO DO WNĘTRZA GONDOLI LUB OPARCIA WÓZKA CZY FOTELIKÓW SAMOCHODOWYCH." i jeszcze jeden "ŚPIWOREK MOŻNA UMIEŚCIĆ ZARÓWNO W WÓZKACH JAK I W FOTELIKACH SAMOCHODOWYCH"
katamisz
Kochane a możecie mi powiedzieć jakie są Wasze lub Waszych znajomych opinie o firmie Peg Perego lub inaczej Mamas & Papas.Chodzi mi głównie o huśtawko leżaczki bo aktualnie jestem na etapie wyboru i wpadła mi w oko taka huśtaweczka...
YouTube - Mamas & Papas Star Lite Swing.MP4
YouTube - Mamas & Papas Star Lite Swing.MP4
zebrra
Katamisz, ja bardzo polecam, sama uwielbiam ich wózki (huśtawki nie miałam)
Aestima
Hej kochane, my dzisiaj pojechaliśmy do hurtowni dziecięcej i kupiliśmy łóżeczko) Z drewexu, z szufladą, kolor: transprentna biel. Kosztowało 269 zł, więc ok
Do tego materac gryczano kokosowy, chociaż babka nam odradzała. Ale się uparliśmy
Do tego nakładkę higieniczną na matearc - taką
http://www.bobosklep.pl/fiki-miki-8...x60cm-p-6402.html?osCsid=b55bd708c2828491f245
Ponoć jak się gryka zamoczy to koniec, więc taka nakładka to mus.
I jeszcze jeden kocyk kupiliśmy Śliczny
Do tego materac gryczano kokosowy, chociaż babka nam odradzała. Ale się uparliśmy
Do tego nakładkę higieniczną na matearc - taką
http://www.bobosklep.pl/fiki-miki-8...x60cm-p-6402.html?osCsid=b55bd708c2828491f245
Ponoć jak się gryka zamoczy to koniec, więc taka nakładka to mus.
I jeszcze jeden kocyk kupiliśmy Śliczny
Ostatnia edycja:
reklama
Ja łóżeczko od miesiąca już mam... Czeka na nas u teściów... teściowa jak tylko dowiedziała się, że jestem w ciąży to zamówiła u stolarza kołyskę dla naszej Olci Wnusia będzie miała nienajgorzej.. Tym w ogóle, że to pierwsza wnusia tzn ogólnie wnuczęto I dla moich rodziców i dla rodziców mojego męża
Podziel się: