Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Własne mleko jest dobre...zapobiegawczo ale nie przy takich ranach jak ja miałam w drugą, trzecią dobę po urodzeniu. jak karmiłam to z bólu tupalam nogą w podłogę :-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Te, które mi przysłali to są właśnie te, które wkleiłaś, bez rzepów, wkładane jak bielizna, ale jest to dla mnie jakaś masakra, ogromne po prostu (nie mówię o źle dobranym rozmiarze)... Czułabym się w tym bardzo niekomfortowo...Zebrra rozumiem że te co kupiłaś zapinane sa na rzepy i wyglądają jak normalne pieluchy?
Ja miałam na myśli cos co zakłada się jak zwykłą bieliznę, cos w ten deseń
TENA PANTS PLUS PIELUCHOMAJTKI DLA DOROSŁYCH L Waw (1490557303) - Aukcje internetowe Allegro
Pieluchomajtki Super Chłonne Molicare Mobile M (1503211371) - Aukcje internetowe Allegro
Powiem Ci tak, z Wiką nie miałam laktatora i Olaf musiał kupić jak byłam w szpitalu (ale miałam nagłe cc i nie byłam przygotowana, ze tak szybko urodzę), poza tym ja ściągałam pokarm, bo Wika była od razu zabrana do innego szpitala, a mi bardzo zależało na karmieniu... Kupił mi wtedy dwa laktatory jeden ręczny medeli i drugi elektryczny nuk. Uzywałam ich kilka mcy, bo Wika dopiero jako 3 miesięczne dziecko nauczyła się ssać pierś (wcześniej ściągałam i jadła z butli moje mleko)Zastanawiam się nad laktatorami i podgrzewaczami, czy jest sens kupować już teraz?
Z laktarorem moze nie ma się co spieszyć? Bo moze nie być potrzebny zwłaszcza jak chce się jakiś czas spędzić z maluchem w domu, przynajmniej do czasu karmienia piersia, jak myślicie?
Tak, zakup jednej firmy to najlepszy pomysł, jeśli uczuli, będziesz od razu wiedziała co i jak...Od tych kosmetyków już boli mnie głowa, co wybrać i na jaką markę sie zdecydować. Nie chciałabym mieszać za bardzo i jak już to próbowac po kolei. Np. jeden preparat na pupę jak się nie sprawdzi to kolejny, tylko na co się zdecydować. łatwiej tez jest wtedy zidentyfikować jak cos nie służy.
Moje kochanie mówi, że szał ostatnio robi krem czy maśc pośladkowa z ziajki.
To może tabletki? One są miętowe..Zakupiłam sobie tez tego syropka na zgagę i poza tym, że mam problem z łykaniem go (jakiś oblesny jest) to całkiem sobie radzi...
Profilaktycznie, ale wkleiłam to raczej jako ciekawostkę (forma sprayu), ja nie smarowałam Jasiowi pupy przy każdym przewijaniu. Myłam po prostu i zakładałam pieluszkę. Nie było takiej potrzeby, a odparzenie w całym okresie pieluchowania pojawiło się tylko kilka razy (może z 5). Wtedy smarowałam, ale nie sudocremem (nie sprawdził się u nas kompletnie), tylko clotrimazolem.Nanozin, preparat, zapobiegający pieluszkowemu zapaleniu skóry, 100ml, spray - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Zebrra to coś to profilaktycznie czy jak już pojawia się problem?
Si , ale tylko 1 paczkę (szwagierka, która urodziła w październiku powiedziała, ze jej sporo zostało i nam da)Pieluchy już zamówiłaś?
Kochana oczywiście, ze mogę, tylko...hmmm.. ja mam dosyć specyficzne podejście do sprawy, więc nie wiem, czy na coś Wam się to przyda... Generalnie idę w produkty naturalne... Zaraz Wam napiszę...Zebrra - a możesz podesłać tą listę produktów aptecznych/kosmetyków??? Albo wstaw ją może tutaj. Ja bardzo chętnie skorzystam. Z góry dziękuję!!!!!
Nie zgodzę się tutaj... Miałam ręczną medelę (dokładnie taką Medela MINI LACTASET - laktator ręczny (1458124539) - Aukcje internetowe Allegro) i była rewelacyjna. Siła ssania była nieporównywalna z elektrycznym nukiem (nie polecam). Miała regulację siły ssania i ten najwyższy stopień ja jakim ja ściągałam, był naprawdę mocny...Wczoraj jak byłam w szkole rodzenia to mieliśmy wykład na temat karmienia naturalnego i położna rozmawiała z nami o laktatorach, m.in. Medeli, wersję ręczną odradzała bo ta strzykawa podobno się nie sprawdza i nie odpowiedniego ciśnienia, jesli chodzi o wersję elektryczną to jak najbardziej. Więc napewno to jest dobry zakup.
I znowu się nie zgodzę, bo nie ma tutaj reguły...Setana - co do laktatorów to tez byłam sceptycznie nastawiona ale jak się dowiedziałam że na początku karmienia przychodzi nawał mleczny i wtedy jest więcej mleka niż dzidzia może zjeść to trzeba to mleko odciągnąć żeby nie powstał zastój pokarmu co moze powodować zapalenie piersi.
Też słyszałam o tym sposobie i stosowałam go - sprawdził się.Co do smarowania brodawek moja polozna powiedziala, ze najlepsze do smarowania jest... wlasne mleko. Kazala mi po kazdym karmianiu wyciskac troche i dokladnie smarowac, nastepnie zostawic piers chwile do "wywietrzenia" i wysuszenia.
A właśnie mi kuzynka mówiła, żebym za żadne skarby nie kupowała czegoś takowego, bo się nie sprawdzaDoris pewnie kremow bedzie polecanych tyle co dziewczyn na necie hehehe...
ja moge polecic za to juz na wygryzione brodawki takie nakladki
super sprawa bynajmniej mnie mniej bolalo przy nich a i mlody nie protestowal przy piciu.
No własnie pisałyście o jakiejś maści/kremie na bazie lanoliny, a ja polecę po prostu 100% lanolinę A-Pectus, krem, do pielęgnowania brodawek sutkowych, 15 ml - Apteka Internetowa Dbam o ZdrowieA jak jest z lanoliną pod względem szkodliwości ?
dziękuje, jeszcze jutro sobie je pooglądam i resztę mebelków i zamawiam...mąż tez nimi zachwycony wiec nareszcie mam spokojne mysłi w tym kierunkuja jeszcze do mysi, te łóżeczka z drewnostylu są przepiękne, cudowne po prostu!!! ja już wcześniej je widziałam tylko że ta cena mnie przeraża...ale cieszę się, że będziesz je mieć. Mam nadzieję, że się pochwalisz na wątku pokoikowym
Łóżeczko do mnie dotarło...posciel jest cudowna i bardzo dobra gatunkowo...na łóżeczko zerknęłąm do pudła bo nie będę się z tymi pudłami szarpać ale też wygląda na solidne i materac jest rewelacyjny...hehe...ale mi się mordka śmieje:-)