reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

doggi logiczne jest to co piszesz ale w praktyce niestety życie pokazuje często inaczej.Dziecko oducza się ssać sutek mamy jak poczuje butlę...:-(Przynajmniej tak było z moim Igorem.Im częsciej dostał butlę tym mniej chciał jeść pierś.

reklama
Mysia23 - przesłodkie, ale nie tanie :-( Ja bym Młodej tylko wersję chłopięcą mogła założyć z uwagi na moją "miłość" do różów.
Z tym mlekiem to najwyżej wyślę kogoś do sklepu. Ale sztuczne mleko chcę wprowadzić jak najpóźniej.
Umówiłam się na niedzielę z koleżanką, która ma dla mnie jakieś rzeczy po swojej córeczce. Drobnicę wezmę od razu a grubsze typu kołyska, fotelik, karuzela mi jej mąż przywiezie większym niż moje autem. Przed chwilą zrobiłam zakupy w sklepie Belli - rzeczy do higieny w tym do szpitala, drobne kosmetyki, chusteczki, pieluchy - złożyłam zamówienie na taką kwotę, że kurier gratis plus do domu przytacha :-)
Ale wciąż dużo rzeczy na mojej liście :-(

Ostatnia edycja:
Ja uwazam ze to dobry plan. Bawełniany na pierwsze dni chyba jest najlepszy bo biust na początki troche podrośnie wiec bawełna sie dostosuje do rozmiaru.
:szok::szok:

o matko to ciekawe jak ja będę po porodzie wyglądać już teraz wszyscy zwracają mi uwagę na mój dość obfity biustu a co dopiero później.Załamałyście mnie teraz

na noc kupne, bo wtedy dziecko bardziej nasycone jest niż po mleku z cyca
to chyba nie do końca prawda, bo z tego o słyszalam w szkole rodzenia od lekarzy i położnej, to na noc mleko w piersi się zgęszcza i zatłuszcza, więc jest najbardziej sycące ze wszystkich partii pokarmu w ciągu dnia; poza tym nawet najlepsze mleko z torebki nie zapewni dziecku takich wartości i nasycenia, co mleko z piersi mamy - nawet w upalne dni wystarczy cycek i żadne inne dopajanie nie jest potrzebne (przynajmniej przez pierwsze miesiące)

Larvunia, ja właśnie po cc. I ile ja się naryczałam w szpitalu, przystawiałam, walczyłam z laktatorem. W domu na spokojnie ruszyła, ale Jaś od początku był karmiony systemem mieszanym.
Ale ze mną na sali była dziewczyna też po cc i jej się normalnie lało z piersi, tyle miała mleka. Więc to chyba nie jest regułą, że po cc gorzej z laktacją. Może to też zależy od tego czy cc było planowane czy też z porodu sn trafiło się na stół :)

doggi logiczne jest to co piszesz ale w praktyce niestety życie pokazuje często inaczej.Dziecko oducza się ssać sutek mamy jak poczuje butlę...:-(Przynajmniej tak było z moim Igorem.Im częsciej dostał butlę tym mniej chciał jeść pierś.

Każde dziecko jest inne,będziemy wyczówały co będzie najlepsze dla naszych pociech.
Mój nie chciał wogóle butli,pamiętam że okres odstawienia od cycka był najgorszym jaki przeszłam z synem.

Tusen, zgadzam się, każde dziecię inne. Mojemu od początku było wszystko jedno z czego je, byle tylko żarełko było :)

No i miałam się położyć, a nie mogę wyłączyć tego kompa ;)

Każde dziecko jest inne,będziemy wyczówały co będzie najlepsze dla naszych pociech.
Mój nie chciał wogóle butli,pamiętam że okres odstawienia od cycka był najgorszym jaki przeszłam z synem.
Tusen jasne przyznam Ci rację, każde dziecko jest inne.I to nasze drugie dziecko na pewno będzie inne od pierwszego!!Ale fakt jest faktem ,że często dzieci jak poczują jak fajnie i bez wysiłku się ciągnie mleczko z butli to pózniej jest męka i płacz przy cycku(mówię o sytuacji kiedy nie mamy w piersiach zbyt wiele mleka) i zaczynamy włączać zastępcze.

reklama
Do góry