reklama
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Mysia bardzo ładne łóżeczko, i w ogóle cały pokoik ślicznie wygląda
No właśnie, to że właśnie urodziłyśmy dziecko nei odbiera nam prawa do świetnego wyglądu, mam nadzieję że będę o tym pamiętać po porodzieOdnośnie jakości i wyglądu biustonoszy to nie bez znaczenia jest fakt, że będziemy rodzić późną wiosną/wczesnym latem czyli sezon karmieniowy będzie okresem ciepłym, gdy nosi się mało warstw i niestety wtedy wszelkie bieliźniane paskudztwa pod względem fasonu, kształtu, niedopasowania widać jak na dłoni A ja naprawdę nie chcę wyglądać jak niektóre świeżo upieczone mamy tylko jak zadbana kobieta podobająca się przede wszystkim sama sobie.
I ja... ciekawe co powiedzą u mnie w szkole rodzeniaHehe no własnie też tak sobie pomyślałam...
Pochwalę sie dzisiejszymi zakupami.
Dołącze do mamuś kocykowych i zakupiłam dziś dwa,razem mam 3,dwa pościelowe,ręcznik,flanelowe ściereczki,i myjki,oraz kołdre.Jestem ciekawa jaki wy kuiłyście kołdry mnie pani poleciła z gęsi.
tusen bardzo ładne akcesoria
Jeśli chodzi o kołderkę to widzę że u nas najbardziej popularne i chyba najszerzej dostępne, w zestawach pościelowych, są wypełniania antyalergiczne, ale na razie nie wnikałam co się kryje pod tym chwytliwym określeniem, bo nie planuję na razie zakupu kołderki ani poduszki.
To chyba najlepszy plan stanikowyCo do staników- ja zrobie tak jak mi poleciła mama, bo jej biust jest superjędrny i kształtny mimo dwójki dzieci i 47 lat. A więc zaraz po porodzie- stanik bez fiszbin, taki typowy do karmienia, potem z fiszbinami sztywny na dzień a na noc ten bez fiszbin . Powiedziała też, że pierwsze co zrobiła po porodzie to przywdziała mega obciskające, elastyczne gacie, żeby skóra na brzuszku potem nie wisiała i żeby brzuch ładnie się "wstąpił" dlatego kupię na pewno pas poporodowy.
Ani ja, wszędzie mnie uwierają, no ale jak nie ma wyjścia to się poświęcę, czym jest kilka miesięcy spania w staniku do obwisłych piersi na całe życie... a zwłaszcza w perspektywie kolejnego powiększenia rodziny i powtórki z rozrywki. A propos staników, mówili że w trakcie karmienia, kiedy piersi sa duże i nabrzmiałe, należy non stop nosić stanik, żeby się skóra nie naciągała - nawet w nocy. Dla mnie to straszne, bo nie potrafię spać w staniku!!
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Ja chyba nie będę kupować, w razie czego mąż wyskoczy do sklepu ze szpitalakupujecie jakies mleko w proszku w razie czego
z ciekawosci pytam...
agatkaT
Fanka BB :)
Ja kupuje- obowiązkowo...
Niech czasem zabraknie pokarmu- po 3 w nocy.
Przezorny zawsze ubezpieczony ;-)
zdecydowałam się na Bebilon. A Wy?
Niech czasem zabraknie pokarmu- po 3 w nocy.
Przezorny zawsze ubezpieczony ;-)
zdecydowałam się na Bebilon. A Wy?
Oczywiście muszę wtracic swoje trzy grosze; stanik ja kupię taki usztywniany ponieważ mam bardzo duży biust( bez ciąży 70F), teraz mieseczka H jest Ok. Usztywniany stanik do karmienia nie jest wygodny ale dobrze podtrzymuje biust, a o to chodzi żeby potem nie zostały mi dwa zwiski. Do spania są nawet wygodne staniki polusztywniane.
Co do pasa to odradzam, bo dobry pas kosztuje dużo a ryzyko jest takie ze może nas uciekać, odparzac bo będzie lato, zaburzenia hormonalne, nasze ciało będzie bardziej wrażliwe. Majtki obciskajace są sztywne, sztuczne wiec tez nie polecam. U mnie sprawdziły sie spacery z wózkiem na wciagnietym brzuchu, i brzuszki; teraz liczę na to ze przy dwójce dzieci będę jeszcze wiecej w ruchu wiec problemu nie będzie z nadmiarem tkanki tłuszczowej;
A co do mleka to kupię jedna puszkę tak dla spokoju, żeby było na wypadek wypadku.
Co do pasa to odradzam, bo dobry pas kosztuje dużo a ryzyko jest takie ze może nas uciekać, odparzac bo będzie lato, zaburzenia hormonalne, nasze ciało będzie bardziej wrażliwe. Majtki obciskajace są sztywne, sztuczne wiec tez nie polecam. U mnie sprawdziły sie spacery z wózkiem na wciagnietym brzuchu, i brzuszki; teraz liczę na to ze przy dwójce dzieci będę jeszcze wiecej w ruchu wiec problemu nie będzie z nadmiarem tkanki tłuszczowej;
A co do mleka to kupię jedna puszkę tak dla spokoju, żeby było na wypadek wypadku.
justynka1
Mamusia Antoniusia
ja nie kupuję,wiem,że będę karmić i już,a potem będzie Nan obowiązkowo!kupujecie jakies mleko w proszku w razie czego
z ciekawosci pytam...
Agata ja tez mam duży biust - normalnie przed ciążą 75c/d, a teraz e/f, więc takie rozmiarówki biorę też pod uwagę do karmienia. Zainwestowałam w dwa biustonosze Alles Mama, które niby mają fiszbiny, ale bardzo elastyczne, nie takie jak w tradycyjnych biustonoszach i fajnie, delikatnie podtrzymujące:
Biustonosz do karmienia Mama New - Mama by Alles - biustonoszedokarmienia.pl
Biustonosz do karmienia Mama Bianca - Mama by Alles - biustonoszedokarmienia.pl
Biustonosz do karmienia Mama New - Mama by Alles - biustonoszedokarmienia.pl
Biustonosz do karmienia Mama Bianca - Mama by Alles - biustonoszedokarmienia.pl
reklama
traschka
Mama Marysi
Ja też nie kupuję. Będzie dobrze, damy radę same wykarmić nasze maleństwa
Podziel się: