reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

pewnie że tak trasia połozna mówiła ze wszystko od nastawienia zależy :)
ja też mam duzy biust F/G póki co od 4 miesiecy mieszcze sie w staniczki i o dziwo biust nie rośnie?
zaraz sie rozglądne za czymś do karmienia :)

reklama
Pochwalę sie dzisiejszymi zakupami.
Dołącze do mamuś kocykowych i zakupiłam dziś dwa,razem mam 3,dwa pościelowe,ręcznik,flanelowe ściereczki,i myjki,oraz kołdre.Jestem ciekawa jaki wy kuiłyście kołdry mnie pani poleciła z gęsi.

Zobacz załącznik 335043

o jakie ładne zakupki....Ja raczej kupie kołderke cienka, taką antyalergiczna...grubą z pierza mam, na zimę jak znalazł...

o mleku nie pomyślałam, ale to nie problem nawet w nocy teraz kupić jak coś :)
no ironia u mnie to byłby problem :tak:
ja kupie jeżeli w trakcie pobytu w szpitalu okaże się, ze nie mam pokarmu, stawiam na Bebilon...poza tym jak wspomniałam szybko skończę karmienie...dla Filipa zaczęłam NAN, ale szybko zmieniliśmy na Bebilon, a później Bebiko...

do mnie przyszły kolejne ubranka które zamówiłam...poźniej może coś wkleję...

Co do staników- ja zrobie tak jak mi poleciła mama, bo jej biust jest superjędrny i kształtny mimo dwójki dzieci i 47 lat. A więc zaraz po porodzie- stanik bez fiszbin, taki typowy do karmienia, potem z fiszbinami sztywny na dzień a na noc ten bez fiszbin .
Ja uwazam ze to dobry plan. Bawełniany na pierwsze dni chyba jest najlepszy bo biust na początki troche podrośnie wiec bawełna sie dostosuje do rozmiaru. Po jakims czasie juz warto zainwestowac w jakis fajniejszy, sztywniejszy na dzien (zwlaszcza ze to lato bedzie wiec kazda bedzie sie chciala ekstra prezentowac na spacerkach), ale na noc nie wyobrazam sobie spac w takim usztywnianym wiec bawełna jak najbardziej

heheh no pewnie ze podrosnie ;-) cycuchy mlekiem sie napelnia ;-) mi bynajmniej urosly ;-)
pytalam o mleko z ciekawosci, bo roznie to przeciez bywa, ja tez planuje cycem tylko karmic... ale zycie pokazuje swoje prawda ;p Ja chyba tez nie kupuje puki co.

Ostatnia edycja:
Ja kupię jakieś mleko tak na wszelki wypadek. Z Jasiem mimo chęci laktacja rozkręciła mi się dopiero w domu. W szpitalu była walka.

Blusia zawsze na poczatku sie uczy dziecko i swoje cyce do karmienia...
gorzej te co beda mialy CC, w tedy laktacja jest wogole opozniona na maxa..

reklama
heheh no pewnie ze podrosnie ;-) cycuchy mlekiem sie napelnia ;-) mi bynajmniej urosly ;-)
pytalam o mleko z ciekawosci, bo roznie to przeciez bywa, ja tez planuje cycem tylko karmic... ale zycie pokazuje swoje prawda ;p Ja chyba tez nie kupuje puki co.

hmmmm, no ja planuje jednak naprzemiennie mleko kupne i z cyca... a przynajmniej na noc kupne, bo wtedy dziecko bardziej nasycone jest niż po mleku z cyca i nie bedzie krzyczec po nocach tak bardzo ... (hope so !! )

Do góry