reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dagamit, naprawdę polecam sprzedawcę, bałam się bardzo kupować w ciemno, ale cena zrobiła swoje, gość jest świetny, jest z nim super kontakt, zrobi Ci na zamówienie co tylko sobie wymyślisz, jestem bardzo, bardzo mile zaskoczona :) Mogę z czystym sercem bardzo polecić :tak:
Tusenfryd zakupy świetne, przeurocze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dagamit, naprawdę polecam sprzedawcę, bałam się bardzo kupować w ciemno, ale cena zrobiła swoje, gość jest świetny, jest z nim super kontakt, zrobi Ci na zamówienie co tylko sobie wymyślisz, jestem bardzo, bardzo mile zaskoczona :) Mogę z czystym sercem bardzo polecić :tak:

Dzięki - już go dodałam do ulubionych - u mnie temat łóżeczka to najwczesniej przed kolejną zimą :-)

Luksja - faktycznie fajne łóżeczka no i duży wybór aczkolwiek nie widziałam w ofercie bardzo lubianej bieli.
Tusenfryd18 - kołdra z gęsi???Nie za ciepłe? Ja przy okazji zakupu pościeli Nino kupiłam również wypełnienie, które nadaje się do prania w pralce co dla mnie było bardzo istotne.

Luksja -
Tusenfryd18 - kołdra z gęsi???Nie za ciepłe? Ja przy okazji zakupu pościeli Nino kupiłam również wypełnienie, które nadaje się do prania w pralce co dla mnie było bardzo istotne.

Nie zapominaj że mieszkam w Norwegii:-) Ale tak na serio to ja śpię pod kołdrą z gęsi,ma takowe dwie zimową i letnią i bardzo miło się śpi.
Ta kołderka dla dziecka jest letnia ale ,pewnie jak będzie bardzo gorąco ,bo i tak tu jest ,będę przykrywała go tym letnim kocykiem.

Hej hej, wracając do tematu bisutonoszy, kwestia biustu i jego zmian to też sprawa dość dziedziczna. Ja wam powiem że gdybym wiedziała jak karmienie się skończy dla mojego biustu zainwestowałąbym nawet 400 złw dobry stanik do karmienia. Ja kupiła kilka szmacianych bez fiszbin w h&m i po roku biust miałam na wysokości pępka:) no przesadzam ale nie wyglądałam na dwudziesto sześciolatkę i do tej pory tak nie wyglądam. Teraz kupię już poporodzie i po nawale pokarmu dobry biustonosz, bo rozmiar bardzo się zmienia i to kilka razy w trakcie laktacji. Jeśli wiecie że Wasz biust wytrzyma taki trening ( na przykłądzie mamy babci etc) kupcie zwykły z odpinanymi miseczkami, a jeśli macie skóę mniej podatną na zmianę rozmiarów- zainwestujcie. To nie ma co słuchać położnych i konsultantów, tylko własnego ciała.

Co do staników- ja zrobie tak jak mi poleciła mama, bo jej biust jest superjędrny i kształtny mimo dwójki dzieci i 47 lat. A więc zaraz po porodzie- stanik bez fiszbin, taki typowy do karmienia, potem z fiszbinami sztywny na dzień a na noc ten bez fiszbin . Powiedziała też, że pierwsze co zrobiła po porodzie to przywdziała mega obciskające, elastyczne gacie, żeby skóra na brzuszku potem nie wisiała i żeby brzuch ładnie się "wstąpił" dlatego kupię na pewno pas poporodowy.

Z tymi gatkami opinającymi brzuch to też słyszałam opinię, że nie są wcale takie dobre. Bo jak w nich chodzimy to rozleniwiamy mięśnie brzucha. Dlatego ja miałam jedne takie majty i zakładałam je jedynie na jakieś wyjścia. A brzuszek sam się ładnie wchłonął, mimo że miałam giganta ;)

Aestima, Blusia - o opinających pasach popordowych słyszałam ostatnio w tv, że właśnie powodują rozleniwianie mięśni brzucha, bo je cały czas podtrzymują i one wówczas nie pracują, jednak wydaje mi się, że założenie raz na jakiś czas, kiedy się gdzieś wychodzi, nie powinno zaszkodzić. A propos staników, mówili że w trakcie karmienia, kiedy piersi sa duże i nabrzmiałe, należy non stop nosić stanik, żeby się skóra nie naciągała - nawet w nocy. Dla mnie to straszne, bo nie potrafię spać w staniku!!

reklama
Hmmm... wydaje mi się, że mojej Mamie urósł biust ale raczej nie pociążowo, tylko przez utycie :-(Mój mimo urośnięcia trzyma się w miarę dobrze.
Nad pasem poporodowym Babybelt bodajże też się zastanawiam, czy nie dopisać do listy prezentów, bo jest drogi,a wersja sensitive jeszcze droższa. Pamiętajcie dziewczyny, że w tym cudzie w upały będziecie chodzić więc na plastik się nie dam namówić. Odnośnie majtek obciskająco wyszczuplających to mam takowe parę czy dwie - kiedyś potrzebowałam jakoś wyglądać w kreacji balowej i sobie kupiłam.
Co do biustonoszy to bardzo mi się ten podoba http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-79-Benefit-Biustonosz-do-karmienia-Mama-Zafira.php

Ostatnia edycja:
Do góry