reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Madzioolka mnie położna i pielęgniarki w szpitalu mówiły, żeby biustonosze mimo wszystko nosić z fiszbinami, dobrze dopasowane, żeby piersi nie obwisły poprostu..najbardziej obolałą częścią jest sutek wiec fiszbina nie będzie aż takim drastycznym rozwiązaniem...ja nosiłam normalne staniczki i było oki

ten biustonosz co wkleiłaś fajniutki i maja tam jeszcze takie z koronka...fajne i nie bardzo drogie...

a ja zakochałam sie właśnie w łóżeczko jakie zamierzaliśmy kupić i teraz wiem, ze to a nie inne......widziałam je na żywo ale jakoś tak ściśnięte było, schowane...tu babeczka realne zdjecia wstawiła,
http://allegro.pl/drewniane-lozeczko-tapczanik-biale-materac-gratisy-i1483186164.html

reklama
Madzioolka co do biustonoszy do karmienia, to ja w szkole rodzenia dowiedziałam się zupełnie czegoś innego niż Mysia - położna powiedziała, żeby absolutnie nie nosić biustonoszy z fiszbinami tradycyjnymi, bo fiszbiny mogą usiskać na kanaliki mleczne i powodować ich zatykanie, a to z kolei prowadzi do bardzo bolesnego zapalenia piersi. Trochę mnie to zaniepokoiło, dlatego też wolę nie ryzykować i zaopatrzę się jednak w specjalne staniki. A co do wyglądu, to niestety, za te ładniejsze trzeba zapłacić troszkę więcej, niż za te zwykłe....

Madzioolka co do biustonoszy do karmienia, to ja w szkole rodzenia dowiedziałam się zupełnie czegoś innego niż Mysia - położna powiedziała, żeby absolutnie nie nosić biustonoszy z fiszbinami tradycyjnymi, bo fiszbiny mogą usiskać na kanaliki mleczne i powodować ich zatykanie, a to z kolei prowadzi do bardzo bolesnego zapalenia piersi. Trochę mnie to zaniepokoiło, dlatego też wolę nie ryzykować i zaopatrzę się jednak w specjalne staniki. A co do wyglądu, to niestety, za te ładniejsze trzeba zapłacić troszkę więcej, niż za te zwykłe....

no i co człowiek i miejsce to inne zdanie...rany....i jak tu być mądrym...

Katamisz - na Allegro i nie tylko widziałam takie biustonosze, że się zastanawiam jaki musiał być rozmiar wyjściowy, więc napewno znajdziesz coś dla siebie. :tak: Odnośnie jakości i wyglądu biustonoszy to nie bez znaczenia jest fakt, że będziemy rodzić późną wiosną/wczesnym latem czyli sezon karmieniowy będzie okresem ciepłym, gdy nosi się mało warstw i niestety wtedy wszelkie bieliźniane paskudztwa pod względem fasonu, kształtu, niedopasowania widać jak na dłoni :baffled: A ja naprawdę nie chcę wyglądać jak niektóre świeżo upieczone mamy tylko jak zadbana kobieta podobająca się przede wszystkim sama sobie.
Mrsmoon - to zależy ile chcesz wydać na biustonosze, ja mogę polecić Ci Naturane, Benefit, myślę że Alles, ten stanik z Bon Prixu do którego linka wstawiłam wygląda fajnie i kojarzy mi się z 3x droższą kolekcją Hot Milk, ciekawie wyglądają też z kolekcji Petit Fleur niemieckiej firmy wysyłkowej Otto - tylko należy kupować na Allegro, bo w sklepie internetowym jest znacznie drożej. No i żadnych plastików.
Madzioolka - to co wybrałaś ładne :-) Kwiatowo głównie to Alles i Benefit.
No i bez fiszbin tak jak napisała Dagamit.

Witajcie Dziewczyny :-)
Braki nadrabiałam ponad godzinę, a nie było mnie dwa dni, na ogólny nawet nie zaglądam .....
Wszystkim gratuluję zakupów :)
W kwestii łóżeczek - kupiłam takie Łóżeczko dziecięce! Producent! PROMOCJA!!! (1447614985) - Aukcje internetowe Allegro
do tego zamówiłam bujaki, już mam je u siebie, jest porządnie wykonane, wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciach i allegrowicz suuuper :) i u tego samego sprzedawcy materac kokos-pianka-gryka grubość 9cm :)

Ostatnia edycja:
Pochwalę sie dzisiejszymi zakupami.
Dołącze do mamuś kocykowych i zakupiłam dziś dwa,razem mam 3,dwa pościelowe,ręcznik,flanelowe ściereczki,i myjki,oraz kołdre.Jestem ciekawa jaki wy kuiłyście kołdry mnie pani poleciła z gęsi.

IMG_3322.jpg

Luksja bardzo ładne łóżeczko i jest duży wybór kolorów! Super! No i cena przystępna! Wezmę tego sprzedawcę pod uwagę jak będę wymieniać kołyskę na łóżeczko.

reklama
Mysia podzielam zdanie Dagamit.Ja już teraz używam biustonosza bez fiszbin bo mnie uwierały one przy ciągłym wzroście piersi.A wiadomo jak jest po porodzie ,piersi będą różne,zanim przyzwyczają sie do swojego trybu produkowania mleka.Teraz nie mam ich nabrzmiałych od mleka ale przy tym staniku wiem że mógłby pomieścić nawet i dwa rzmiary większe piersi bo jest łatwo naddający się ,czego nie można powiedzieć o stanikach z fiszbinami.
Hę mam nadzieje że za bardzo nie zagmatwałam.

Do góry