reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Madzioolka myślę, że spanie też w biustonoszu. Ja wczoraj obudziłam się w środku nocy z wielką plamą na koszuli. Rozumiem, że mogą być jakieś upławy siary, ale tyle?? Plama miała średnicę 1o cm jak nic! Dziś śpię w biustonoszu i z wkłądkami laktacyjnymi. Tragedia, ale obciach:(

No ja przezornie śpię w staniku od początku ciąży....Bez wkładek laktacyjnych jak na razie :-)
A macie do tego jakiś specjalny biustonosz? może taki sportowy, czy po prostu zwykły bez usztywnienia i fiszbin?
Bo ja nie posiadam takowego, bo mój wielki biust który ledwo wypełnia miseczkę B (co się w ciąży niestety nie zmieniło...) zawsze jest ubierany w push-upy :)

Madziolka spanie jak najbardziej w biustonoszu z wkladkami. Ja w nocy czasem pomimo wkladek mialam mokra koszule bo wkładki przesiąkły. W nocy pokarm sie zbiera bo sie zadziej karmi a do tego jak spisz to uciskasz piersi wiec sie leje. Najlepsze sa bawelniane biustonosze bo po prostu nic nie gniecie
Aha, czyli wszystko jasne, dzięki :)

I jak tu nie kupić więcej koszul nocnych skoro mogą przydarzać się takie niespodzianki jak napisała aaga1407 nawet z wkładkami. :zawstydzona/y:
No właśnie...

Madzioolka ja kupiłam już dawno jeden do karmienia. Niestety moje wcześniejsze pomarańcze stały się melonami więc musiałam gdzieś je zmieścić. Muszę kupić na pewno jeszcze jeden. Myślicie, że 2 biustonosze do karmienia wystarczą?

Madzioolka - no więc ja sobie kupiłam jeden a następnie drugi biustonosz miękki - pierwszy typu sportowego, ale dla ciężarnych a drugi też w miarę miękki powiększający miseczkę o dwa rozmiary czyli z B do mojego obecnego D. Miałam też wcześniej zwykły biały bawełniany typu koszulka/top i jego mi się jeszcze udaje wcisnąć na siebie. Mam też już trzy bawełniane biustonosze bez fiszbin do karmienia i je już czasem zakładam oraz dwa z koronki w obecnym rozmiarze. Plus kilka moich dotychczasowych które nieco większe były... I jakoś sobie radzę...
Myślę jeszcze o zakupie kilku w kolorze białym, beżowym lub ecru jako najbardziej uniwersalnym. Oczywiście bez fiszbin.
Traschka - ja nie widzę siebie stojącą przy umywalce co wieczór i piorącą sobie biustonosz...:no: Wszystko też zależy od tego ile będziesz chciała karmić.
Ja myślę jeszcze o czymś takim http://moda.allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-mami-bo-bezszwowy-3kol-75d-i1491426896.html
Podobał mi się swego czasu taki jeden ecru w kwiatki Benefit ale go nie widzę.
Zamówiłam za to taki http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.779.1.5.1.&pr=48117 z uwagi na szalone kolorki.

Ostatnia edycja:
A ja pamiętam ,że używałam tych podkładów które w szpitalach dają i majteczek siateczkowych.Ale jest tak ,że to sprawa indywidualna jak długo trzeba je nosić.Każda kobieta na pewno indywidualnie także nie da się określić ilości zużytych podkładów...

Zobaczcie jaką dzisiaj moja mama zrobiła mi niespodziankę:
Dostałam w prezencie:)
koszulę - Koszula nocna w Tchibo
i szlafrok - Dwustronny szlafrok damski w Tchibo

Do szpitala komplet idealny!!A koszula super bo rozpinana i będzie nadawała się w sam raz do karmienia.W tchibo była promocja koszula przeceniona z 44,90 na 34 a szlafrok z 89 na 84 zł.Naprawdę polecam...
Ja podkłady w sumie używałam tyle co w szpitalu, a domu okazały się już niekonieczne, normalne podpaski wystarczyły, a po 3 tygodniach już wogóle nie były potrzebne...

No właśnie ja dostałam od męża na imieniny koszulkę i szlafroczek...taka właśnie jak zamówiła Madzioolka
Ja zamówiłam sobie koszulkę nocną Muzzy, dzisiaj przyszła, jest śliczna :) taką: MUZZY Koszula kopertowa ciążowa r.'M' Najtaniej (1478967063) - Aukcje internetowe Allegro , przetestuję ja jak się śpi dzisiaj w nocy :)
W zasadzie nie zamierzam kupować więcej koszul, mam dwie w domu z przedniej ciąży, a tak w domu to śpię poprostu w piżamach - koszul nie znoszę i męczę się w nich...dlatego kupiłam taką piżamkę jeszcze
Piżama pizamka karmienia_DIANDRA _M (1484173795) - Aukcje internetowe Allegro

co do biustonoszy - nie kupuje specjalnych do karmienia...nie widzę sensu, z Filipem używałam normalnych podnosiłam poprostu go ponad pierś - a karmiłam krótko i jak tak patrze, ze miałabym kaskę na takowy wydać - bezcelowe mi się wydaje..
A spać spałam w staniczku - oczywiscie - wygodniej mi było i bezpieczniej z powodu przecieków - aczkolwiek tylko się pojawiały jak na brzuchu spałam...miałam te co standardowo nosiłam - żeby dobrze trzymały biust - te sportowe miękkie wydają mi się jako niespełniające funkcji

Mysia23 - ja tak pomyślałam o koszulach żeby było bardziej wygodnie i przewiewnie po porodzie, nic nie obcierało a poza tym to lato będzie....Odnośnie biustonoszy, to ja chcę trochę pokarmić. Mam też już kilka specjalnych bluzek do karmienia albo z zakładką albo na suwaczek.
Ja niestety nie mam zacięcia szopa pracza. Po iluś tam praniach i tak biustonosze będą do wyrzucenia. Mam tylko nadzieję, że biust mi powróci do dawnego rozmiaru......:szok:

A ja z moim małym biustem nie znajdę chyba rozmiaru do karmienia ;-) Z resztą z Igorem kupiłam sobie 3 szt większe o rozmiar staniki (z fiszbinami normalne tylko odpinane ramiączka) i służyły mi przez cały okres karmienia.Kupiłam takie zwykłe na targu za 10 zł i nie było mi szkoda ich wyrzucić pózniej.

reklama
Ja też planuję karmić Małą jakiś czas, więc jednak zaopatrzę się w takie "karmiące" biustonosze.
Tylko powiedzcie mi dlaczego one wszystkie są takie paskudne, jak jakieś sakwy... albo worki na ziemniaki... ja lubię mieć ładna bieliznę, we wzorki i takie tam... poszperałam na allegro i większość takich zdobionych ma fiszbiny, pisze w aukcjach co prawda że są to elastyczne fiszbiny ale nie wiem czy to będzie wygodne, zwłaszcza na początku chyba, piersi będą pewnie obolałe więc pewnie nie uniknę tych zwykłych sakiew ... :)

Na razie zamówiłam sobie taki: BIUSTONOSZ DO KARMIENIA NATURIS ROZ. 75B+ PREZENT (1473258236) - Aukcje internetowe Allegro
Wygląda w miarę ok, a cena przystępna więc jak sie nie sprawdzi to i szkoda niewielka :)

Do góry