reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

co do podkładów ginekologicznych to polecam bellę -matopat te większe nawet; naprawdę dają jakiś tam komfort w kilka najgorszych dni po porodzie; ja na pewno je zakupię, ale ciut później; w samym szpitalu w 1 dobie przydalo mi sie opakowanie majtasów jednorazowych, bo je wywaliłam od razu do koszta razem z podkładem, a potem te siateczkowe szły w obroty:) a po paru dniach jeśli nie ma obfitych krwawień można z podpaskami śmigac już - zależy już od organizmu, nie da się tego za bardzo przewidzieć; ale pamiętam jak po korytarzu śmigały kobity bez majtasów i bez podkładów - tylko z takimi szpitalnymi zwojami ligniny - ledwo szły, bo to po prostu wypada!
z przydatnych rzeczy to jeszcze tantum rosa dodawana do wody, miałam swoją w butelce po mineralce i tez w szpitalu wciąż korzystalam (znaczy się przez całe 2 doby pobytu), potem w domu;
andariel czy to takie podkłady: PODKŁADY poporodowe BELLA MAMMA 34x10 cm NAJTANIEJ (1485358163) - Aukcje internetowe Allegro ??
bo znalazłam tylko bella mamma a nie bella matopat...

Ja zamówiłam sobie koszulkę nocną Muzzy, dzisiaj przyszła, jest śliczna :) taką: MUZZY Koszula kopertowa ciążowa r.'M' Najtaniej (1478967063) - Aukcje internetowe Allegro , przetestuję ja jak się śpi dzisiaj w nocy :)
bo powiem Wam że koszulka która wcześniej kupiłam, taka: Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia S/M (1496004105) - Aukcje internetowe Allegro , jest kiepska... po ok tygodniu noszenia dekolt się rozciągnął i biust wyskakuje na zewnątrz cały czas, nawet nie tyle ze wyskakuje, bo jest na zewnątrz cały czas... za mało jest po prostu tego materiału między piersiami... mojemu mężowi oczywiście to nie przeszkadza, ale zdecydowanie ta koszula nie nadaje się już np do szpitala...

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:
znalazłam i duże : Podkłady Poporodowe Podkład Ginekologiczne DUŻE 10 (1490333366) - Aukcje internetowe Allegro :)
dzięki za odpowiedź :)

dopisane do listy pt. chemia/kosmetyki/higiena - jeszcze nic z tych rzeczy nie kupiłam a lista robi się coraz dłuższa :)

te podkłady nosimy po porodzie "ze sobą" + gatki jednorazowe, a na łóżko szpitalne kładziemy jeszcze takie: http://allegro.pl/seni-duze-niezbedne-podklady-higieniczne-90x60-i1489803322.html ??
czy w coś jeszcze z tego typu rzeczy trzeba się zaopatrzyć??

Ostatnia edycja:
Madzioolka ja też planowałam kupić sobie koszulę nocną na allegro tej firmy Muzzy ale z drugiej strony cały czas się wstrzymywałam.No i w sumie dobrze bo mama mi dzisiaj zrobiła prezent miły.Ta koszula z Tchibo jest tak genialna ,że po wypłacie idę kupić drugą.Będą mi służyć zarówno w szpitalu jak i po porodzie do karmienia i liczę ,że na pózniej do spania będą dalej ok.
Co do podkładów to kompletnie się na nich nie znam.Ja po wyjściu ze szpitala używałam tylko podpasek bella-tych olbrzymich na noc i starczały.

Co do koszulki to też planuje kupić jeszcze taką rozpinaną, ale poczekam jeszcze z miesiąc może, za dużo wydatków mam na teraz.

A powiedzcie mi jeszcze taką rzecz - w czasie karmienia piersią w dzień nosimy sobie biustonosze z odpinanymi ramiączkami, w środek wkładamy wkładki żeby nie było plam i jest cacy - czysto i higienicznie, a jak w nocy?? czy niekontrolowany wyciek nie będzie brudził na koszulek nocnych ???

W temacie podkładów poporodowych Belii i nie tylko od mojej koleżanki:

a na przewijak kładę grube jednorazowe (starczające obecnie na 2 tygodnie, kiedyś na kilka dni) podkłady Belli:
http://www.blizejciebie.pl/podklad_do_przewijania_bella_baby_happy_soft_60x90_-_10_szt_.html,151_408,950,1
Fajny w ogóle ten sklep Belli (www.blizejciebie.pl). Nie patrzyłam teraz na ceny, ale kiedys byly konkurencyjne. Na po porodzie kup sobie ze 3 opakowania tego:
http://www.blizejciebie.pl/podklady_higieniczne_bella_mamma_-10szt_.html,146_283,1398,1
I takie majtki - ze 3 paczki: http://www.blizejciebie.pl/majtki_siatkowe_seni_large_-_szt_2.html,325_297_324,878,1
Mi sie tez bardzo sprawdziły takie reczniki papierowe (do higieny po porodzie): http://www.blizejciebie.pl/reczniki_higieniczne_air_laid-_30_szt_.html,1377,2
Możesz też kupić 1 paczkę ich pieluszek dla noworodków. Mają wcięcie na pępek, co wydawało mi się kiedyś fajne - ale w rzeczywistości nie miało znaczenia.
http://www.blizejciebie.pl/pieluszki_happy_newborn_2-5kg_-_42_szt_.html,151_207,226,1
Ale kup raczej małą paczkę, to tak abyś miała wybór różnych, ja Bellę oddałam, mi nie pasowała, choć różni ludzie różnie to oceniają.

Dodatkowo poleca

Kup sobie nową butelkę Medeli (Calma). Ale podobno ssanie jej naśladuje ssanie piersi, więc nie oducza. Gdybym jeszcze raz rodziła, kupiłabym na pewno: Medela CALMA butelka, która nie zaburza odruchu ssania - Medela - Medela

Najtaniej na Allegro widziałam po 50,00 zł :szok:

Odnośnie koszul to mam ich sporo pod kątem szpitala i karmienia licząc się z ich dużym zużyciem i w miarę jednorodne kolorystycznie co ma znaczenie odnośnie prania i innych dodatków. Teraz nieustająco wchodzę w zwyczajne luźniejsze. :tak:

Madzioolka - ja kupiłam plastikowe muszle laktacyjne Aventa, takie ze zbiorniczkiem, raczej na dzień niż na noc z uwagi na wygodę. Natomiast na noc zastanawiam się nad jednorazowymi, ale się muszę poradzić kogoś w tym względzie.

Ostatnia edycja:
Madzioolka myślę, że spanie też w biustonoszu. Ja wczoraj obudziłam się w środku nocy z wielką plamą na koszuli. Rozumiem, że mogą być jakieś upławy siary, ale tyle?? Plama miała średnicę 1o cm jak nic! Dziś śpię w biustonoszu i z wkłądkami laktacyjnymi. Tragedia, ale obciach:(

Traschka to link do tego wózka i tak, na pewno jest z gondolą, chociaż już zamówiony, więc co przyjdzie z tym będziemy musieli sobie radzić, ale dziękuję za troskę :)
WÓZEK SPACEROWY XA + GONDOLA kolor JUNGLE firmy X-LANDER kolekcja 2010 | Sklep internetowy Bajkowachatka wózki dla dzieci , łóżeczka, foteliki samochodowe, kojce, leżaczki, akcesoria niemowlęce, meble dla dzieci, krzesełka do karmienia, komod

A ja jeszcze siary żadnej nie mam, ale po dzisiejszym spojrzeniu w lustro stwierdziłam, że za 3 miesiące jak się pokarm pojawi to chyba będzie mi biust do pasa zwisał!!! Od dziś będę bez stanika chyba tylko prysznic brać ;)

reklama
Madziolka spanie jak najbardziej w biustonoszu z wkladkami. Ja w nocy czasem pomimo wkladek mialam mokra koszule bo wkładki przesiąkły. W nocy pokarm sie zbiera bo sie zadziej karmi a do tego jak spisz to uciskasz piersi wiec sie leje. Najlepsze sa bawelniane biustonosze bo po prostu nic nie gniecie

Do góry