reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Pochwalę się Wam leżaczkiem z Bright Starts jaki dzisiaj kupiłam-taki model dokładnie-i za 159 zł a regularna cenasklepowa 199(no ale na wysyłce oszczędziłam)

Bright Starts Leżaczek Różowy 7 melodii 6874 (1460833125) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Jest śliczny.Także polecam tym dziewczynom które się zastanawiały nad jego zakupem.
kochana jak masz juz ten lezaczek to powiedz mi czy nie jest za delikatny? jejku ja dla Frucia mialam taki solodniejszy tu wyglada jakby zaraz mial sie polamac :sorry2: czy to tylko takie wrazenie?
ja mialam dla Frucia taki model pozyczony co prawda ale sprawdzal sie rewelacyjnie ;-)
http://allegro.pl/borowka-lezaczek-adbor-najlepszy-dla-dzidziusia-i1466073329.html

reklama
larvunia według mnie jest bardzo solidnie wykonany.Przede wszystkim podoba mi się funkcja 7 melodyjek(2 rodzaje głóśności grania) plusem jest także wibracja leżaczka która myślę ,że spodobała by się niejednemu maluszkowi ;-) Bo to jest takie delikatne wibrowanie całej powierzchni gdzie dziecko leży.Ponadto ma zagłóweczek dla całkiem malusich dzieciaczków...:tak: Jak dla mnie jest idealny.Ten Twój też fajny jest bardzo podobny do tego który miałam dla Igora mojego.Lecz tamten służył mi tylko czasami do bujania i musiałam się ręką namachać jak chciałam go uspokoić.

forever co do koloru to mama mnie przekonywała na brązowo beżowy(też był piękny) ale ja się zaparłam ,że ma być różowy i juz ;-)Poza tym tamten był z ekspozycji i to przesądziło.
Ogólnie bardzo polecam leżaczki i huśtaweczki tej firmy Bright Starts są bardzo solidne.Stali się dużą konkurencją Fisher Price.

Teraz zobaczyłam w opisie funkcji tego drugiego ,że ma regulowane oparcie na dwie funkcje(siedzenie i leżenie ) a mój tego nie ma...To jest ten drugi...

http://allegro.pl/lezaczek-bright-stars-stan-idealny-braz-bez-i1478193442.html

Ostatnia edycja:
ale jeśli mogę się wtrącić to spirytus rozcieńczacz tak: 2/3 spirytusu i 1/3 wody. Oczywiście w przyblizeniu:)
dokładnie :tak:

a ja słyszałam ze mozna kupić robiony przez farmaceutów 70 % spirytus do przemywania pepka, ale mozna też zrobic, tu o tym piszą:
Urwis.pl :: Zobacz temat - Spirytus do ppka?
najfajniejsza dla mnie była wypowiedź jednej osoby: (odnośnie dlaczego rozcieńczać ten wysoko% jak można kupić już gotowy) bo odpady poprodukcyjne trzeba zutylizować :-D:-D

Katamisz, kurcze nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że te leżaczki takie delikatne są.. Zapewne to tylko moje wrażenie ;-)

Forever, ja wiem że pytanie nie w temacie, ale..dlaczego robiłaś sobie zastrzyki w brzuch?
Katamisz - leżaczek super - a nieróżowe są ? Np. jasnozielone ( ostatnio coraz b. mi się podoba ten kolor jakoś - ukłony dla Ja-Zołzy i chyba dla Traschki ;-) )
a ja to co?? Hugo Kołłątaj??:szok::-p:-:)-:)cool2:

Ogólnie bardzo polecam leżaczki i huśtaweczki tej firmy Bright Starts są bardzo solidne.Stali się dużą konkurencją Fisher Price
też zauważyłam w sklepach coraz więcej produktów tej firmy :tak::tak:

dzieki kochana patrzalam na niego, kurde ale cos mi nie pasi ta zaba na glowke :sorry2:
no i raczej bede szukac czegos co sie buja bo ten to chyba sam lezaczek jest co nie

Forever, spirytus kupujesz w aptece (buteleczka bodajże 200ml), ma on - teraz nie chce Cię w błąd wprowadzić, 90% albo 96%. Trzeba go rozcieńczyć z przegotowaną, zimna wodą. Przemywasz najlepiej tym płatkiem kosmetycznym (od zmywania makijażu) - chodzi o to by nie przemywać kulka waty, bo po wacie ciągną się takie "nitki". no a w miejscach tych trudno dostępnych przemywasz tym dziecięcym kołeczkiem od czyszczenia uszu.

Według najnowszych zaleceń [które wcale takie nowe nie są] nie powinno się już zasuszać kikuta spirytusem. Ja jednak będę go używała. Zalecenia zmieniają się co chwila, a z moich obserwacji wynika, że jednak lepiej ze spirytusem. Ważne, żeby nie dopuścić do stanu zapalnego - nieważne, spirytusem, wodą utlenioną czy jeszcze inaczej.

Według najnowszych zaleceń [które wcale takie nowe nie są] nie powinno się już zasuszać kikuta spirytusem. Ja jednak będę go używała. Zalecenia zmieniają się co chwila, a z moich obserwacji wynika, że jednak lepiej ze spirytusem. Ważne, żeby nie dopuścić do stanu zapalnego - nieważne, spirytusem, wodą utlenioną czy jeszcze inaczej.
Wiesz coo, Twoja wypowiedź wcale mnie nie zdziwiła :no::-p
Ja te najnowsze zalecenia znam od ponad 2 lat :tak: Tyle tylko że wiem że inaczej zachowują się matki w Polsce, a inaczej matki w Irlandii...

Ja często coś pisząc do Was ..cóż..nie piszę Wam jak jest tutaj...bo wiem że dla niektórych byłoby to wielkim szokiem (heee pamiętam jak dla mnie samej one takie były) i nie każda byłaby w stanie to zaakceptować..
A kłócić czy spierać się po prostu nie chce...

No ale jak już ten temat został poruszony to Wam napiszę - tylko prosze laseczki, bez głupawych komentarzy ok?:sorry:
Tutaj nie wiedzą co to takiego spirytus do pępka. tutaj się tego nie używa. Są te gaziki którymi się jakoby dezynfekuje, ale na pewno nie przemywa w tak dużym stopniu jak w Polsce. Położne wręcz nakazują moczyć kikutka w wodzie podczas kąpieli. Gdy się zamoczy to nie robią z tego wielkiej tragedii, normalnie osuszają go ręcznikiem.
Ja jak robiłam?..cóż.. Przemiennie - przemywałam rozcieńczonym spirytusem, ale jak zapomniałam to trudno..Gdy się zachlapał podczas kąpieli to po prostu był mokry i tyle.. Kikutek odpadł w 5 dobie.
żadne zakażenie się nie wdało. Problemów z pępkiem nie było i nie ma do tej pory.

Barmanko - co kraj to obyczaj, a w Polsce wszystko przychodzi z opóźnieniem ;-) Jednak widziałam tak zapaćkane pępki, aż śmierdzące z zaniedbania, że wolę polecać spirytus, niż nic. Ale u nas w szpitalu zalecają po prostu osuszanie po kąpieli i tyle. Bardzo krótko była faza na wodę utlenioną. Ale teraz nawet w prasie dla mam juz nie zaleca się spirytusu. idziemy z postępem ;-)

reklama
Zołza też słyszałąm, że ostatnio rezygnuja ze spirytusu. W gazetkach dla mam o tym trąbią ale ja sobie myślę, że skoro od lat wszyscy przemywali i nie słyszałam o przypadku śmierci odpępkowej to chyba nie ma ci się przejmować...

Barmanko przypuszczam, ze różnic jest znacznie więcej:) Może napisz nam co jeszcze jest takiego innego, zawsze mnie interesowały takie opowieści. Największym szokiem było chyba obowiązkowe szczepienie na grypę ciężarnych w Anglii...

edit: Zołza może stąd te opowieści mam z ostatnich miesięcy, że pępek odpada w trzecim tygodniu... to ja wolę spirytus!!!

Do góry