reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

stosowałam na małej pępek Octanisept, ponieważ używali tego w szpitalu po porodzie. Pępek ślicznie się goił, był czyściutki. Stosowałam raz po kąpieli, czasami w ciągu dnia(najwyżej raz). Mało tego, podczas porodu popękałam dość ostro (mimo nacięcia) i niestety kilka ze szwów puściło w 3 dobie - czyli rana nie zrosła się za dobrze w tym miejscu. Położna środowiskowa zaleciła mi psikać octaniseptem 2 razy na dobę i po tym chwilę wietrzyć ranę.. Rana pięknie się ściągnęła dzięki temu i nie mam nic tam porozwalane;).
A octaniseptu mimo, że stosowałam na pępek i na swoją ranę, jeszcze zostało(mam najmniejsze opakowanie), więc jest wydajny. Myślę, że te 20-30zł warto poświęcić.

reklama
A ja Wam powiem ,że pępuszek odpadł Igorowi szybciutko.Na pewno jeszcze w szpitalu...tyle ,że my troszkę dłużej w szpitalu byliśmy.Teraz chyba kupię spirytus albo wodę utlenioną.Ciekawe co poradzą położne w szpitalu...

Muszę Wam powiedzieć ,że jestem na siebie strasznie zła!!Jestem głupia jakaś bo mnie diabeł podkusił(głównie moja mama) abym ten leżaczek różowy wymieniła na ten drugi o którym Wam mówiłam...tak też zrobiłam.Pojechałyśmy tam i babeczki mi wymieniły na ten brązowo beżowy z ekspozycji.I wiecie co się w domu okazało??Nie działają wszystkie funkcje!!A na miejscu jak sprawdzałam z babą to wszystko działało:wściekła/y:I teraz muszę jechać i oddać go do normalnej reklamacji :-(Noszzzzz trafi mnie!!W dodatku z własnej głupoty i na własne życzenie!!:wściekła/y::shocked2:

traschka diabeł mnie podkusił!!Wahałam się między jednym a drugim...ale ostatecznie ten brązowy ma więcej fukcji przez co wydawał mi się praktyczniejszy.I powierzchnia leżąca dla malucha większa jest.No a najważniejsze ,że ma funkcję leżenia i siedzenia a ten różowy miał tylko na wpół siedzącą...:-(
ba8ceb8905bdcfb1d0e05461af3c25b4.jpg

Ostatnia edycja:
katamisz a no to rzeczywiście było warto. Wiem jakie to wkurzające załatwiać takie rzeczy, człowiek się cieszy a tu nagle kubeł zimnej wody na głowę... zareklamujesz i będzie ok. Leżaczek naprawdę śliczny!

Kosmos to jest już jak dla mnie sama cena za przesyłkę kurierską :szok:
Larvunia - faktycznie z tą żabką na głowie coś jest nie tak, ale kolorki fajne :-) nawet fajniejsze niż beże i brązy co znalazła Katamisz, no ale kwestie funkcjonalności są istotniejsze. Współczuję pecha :-( - ale dobrze, że wszystko jeszcze raz sprawdziłaś w domu od razu.
barmanka79 - zastrzyki z Clexane w ramach starania się jak i na początku ciąży i przepraszam :zawstydzona/y: - nie zarejestrowałam, że Ty również jesteś fanką zielonego
Ja - Zołza - to jakie teraz są najnowsze zalecenia odnośnie pępka, bo się pogubiłam :zawstydzona/y:

Przejrzałam gazetkę Rossmana - pieluchy jednorazowe różne rozmiary i rodzaje 19,99 zł ( normalna cena to chyba 24,99 zł ) a do tego mydło gratis. Chyba się wybiorę na zakupy.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze Aestima, ja kupiłam go 1190 więc różnica spora bo 200zł... I też nie mogę znaleźć teraz taniej:( Mi się wydaje, że oni wyprzedawali te dwa kolory (jungle i volcano) i jungle jest na wykończeniu. Ja juz się nawet nie załapałam na torbę. Po zamówieniu dzwonił do mnie koleś z firmy i powiedział, że już nie produkują zielonych toreb i oni mogą mi albo wysłać czarną (nie chciałam) albo zwrócą mi za nią pieniądze (wybrałam tą opcję).
Torbę zamówiłam sobie taką: TORBA DO WÓZKA DELTI NURSEY BAG PROMOCJA!!! (1467223158) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i wybrałam tą zieloną, super pasuje do tego jasnego zielonego elementu wózka (kolory na zdjęciach x-landerów mają się nijak do rzeczywistości...)

Poszukam jeszcze jakiejś oferty, może znajdę taniej bo jak dla mnie to bardzo dużo...

Do góry