reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

W gazetkach dla mam o tym trąbią ale ja sobie myślę, że skoro od lat wszyscy przemywali i nie słyszałam o przypadku śmierci odpępkowej to chyba nie ma ci się przejmować...
A to czym w takim razie, każą teraz przemywać?
Śmierć odpępkowa? :szok: pierwszy raz słyszę takie określanie :sorry::sorry:

Co do różnic..jak będziemy kiedyś "w temacie" to napiszę, teraz mi nic do głowy nie przychodzi :zawstydzona/y:
Z tymi szczepieniami to prawda, nie tylko na grypę, ale też na świńską grypę (jakieś 1,5roku temu). Na świńską nawet mi przychodziły wezwania, mimo iż dopiero co urodziłam Marcela..
Ale ja się nie dałam :-p ani wtedy (świńska) ani teraz (normalna). Mówiłam że jestem Polka i my w takie coś nie wierzymy :cool2: a jak chcą mnie zmusić to będą musieli zrobić to przez sąd :cool2:
"Obowiązek - obowiązkiem" ale logika własnego myślenia, wyszukiwania informacji swoją drogą..

Z różnic co teraz kojarzę to..najlepsze na grypę (kaszel, chrypka w gardle) Sprite lub 7up.
Najlepszym środkiem przeciwbólowym, nawet w wypadku złamań kończyn, to Paracetamol (nawet jak idziesz do lekarza, to na recepte wypisuje ci..paracetamol).

reklama
Cześć! Widzę że temat kikuta pępka się pojawił - właśnie na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia położna mówiła, że spirytusu się już nie poleca. Powiedziała też, że nie ma problemu, jak pępek się zmoczy przy kąpieli. Trzeba tylko dbać o to, żeby go dobrze osuszyć. Podobno do pielęgnacji bardzo dobrze sprawdza się Octenisept - świetnie odkaża i zapobiega wszelkim powikłaniom. Dlatego poleciła nam zakup tego sprayu po narodzinach malucha. Używalismy już go na ranę pooperacyjną męża i sprawdził się idealnie, więc pewnie my na kikut wykorzystamy właśnie Octenisept.

Dagamit, i ja polecam Octenisept! Jest świetny na wszelkie rany, bardzo ładnie goi i odkaża. Ale używanie go na pępek uważam za przesadę - jednak to tylko moje zdanie.

Dagamit, i ja polecam Octenisept! Jest świetny na wszelkie rany, bardzo ładnie goi i odkaża. Ale używanie go na pępek uważam za przesadę - jednak to tylko moje zdanie.

Ja powtarzam tylko to, co usłyszeliśmy od położnej w szkole rodzenia :-) A ponieważ sprawdził się u nas już w jednej poważnej akcji z raną, to myślę że i z kikutem sobie poradzi - poza tym używanie go jest bardzo proste - psikasz i już, nie trzeba niczego dotykać, pocierać itp. ;-)

Dagamit, oczywiście, rozumiem. Chodzi mi tylko o to, że nie trzeba wydawać kasy na octenisept, żeby codziennie psikać kikut, można taniej - ale ja ostatnio na wszystko patrzę pod kątem finansowym :/

A ja włąśnie pierwszy raz w zyciu napisałam niemiłego maila sprzedającemu z groźbą zgłoszenia sprawy:( Źle się z tym czuję, nie lubię takich rzeczy ale chyba powinnam zrobić to juz dwano temu. Minęły prawie dwa miesiące od zamówienia i zapłacenia za komodę, mam już dość maili i telefonów od babki, że komoda zostanie wysłana pod koniec tygodnia, już mi chyba 5 razy tak pisała.

Dagamit, oczywiście, rozumiem. Chodzi mi tylko o to, że nie trzeba wydawać kasy na octenisept, żeby codziennie psikać kikut, można taniej - ale ja ostatnio na wszystko patrzę pod kątem finansowym :/

A no tak...tu zgadzam się w 100%, bo ten malutki spray to wydatek dość duży...z tego co pamiętam, koło 30zł. Na szczęście nam zostało jeszcze sporo po mężu, sprawdzałam ważność - do 2012r. więc spokojnie :-)

Dagamit, a, tak to jasne - dlaczego nie skorzystać z czegoś, co już jest w domku? :-)

Traschka, też nie lubię takich sytuacji, ale czasami trzeba być niemiłym...

Lecę do mojego piekarnika, bo już czuć ciasto :-)

reklama
Madzioolka - dzięki :-) Kamień mi z serca spadł. Myślę, że nie tylko ja jestem zainteresowana tą informacją - zresztą widziałam, że wczoraj wieczorem ten Sprzedający miał już jeden komentarz wystawiony :tak: Z tego co pamiętam to napewno kupiłaś misiowy kombinezonik w białym kolorze, co jeszcze ?
Wzięłam jeszcze różową kurteczkę dwustronną :)

Byłam dziś w Realu - kupiłam dwa bodziaki po 3.99, pajac za 7.99 i rajstopki z kubusiem puchatkiem, miały być za 9.99 a w domu zobaczyłam na paragonie że kosztowały 13.99 :wściekła/y: co za zdzierstwo, nie wzięłabym ich za taką cenę, zwłaszcza że ostatnio w lumpku kupiłam tez nowe rajstopki za 50gr....
Chciałam wziąć jeszcze tą koszulkę ciążową ale byłe tylko w rozmiarze L.
Z chemii nic nie brałam choć zastanawiałam się na chusteczkami nawilżonymi Pampers ale nie mam gdzie tego trzymać to raz a dwa przypomniałam sobie że wiele z Was polecało chusteczki z biedronki więc chyba takie kupie później, no chyba że będzie jeszcze jakaś promocja na Pampers :)

Do góry