reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Kati, a ja znam inne zastosowanie maści majerankowej - przy katarze, smarujesz pod noskiem i dzieciaczkowi lepiej się oddycha. I zgadzam się, że w aptece grosze kosztuje :)

Aestima, śliczna komódka :)

reklama
Kati, my nie mamy pokoiku dla Malucha- zrobimy mu śliczny kącik w naszym:))
Traschka, ja właśnie smarowałam się pod nosem majerankową maścią jak miałam katar. A Twoja komoda już doszła?? Jak moja dojdzie, to obawiam się, że nic już mnie nie powstrzyma przed praniem, prasowaniem i układaniem;)

Aestima moja komoda dalej w sferze wyobrażeń. Jutro piszę maila z podaniem ostatecznego terminu dostawy do końca lutego. Jeśli nie wyślą to proszę o zwrot pieniędzy. Tylko mi jej szkoda, bo nie mam pomysłu na inną:(

Kurcze, to nieciekawie:/ może jednak przyślą?? Strasznie długo to trwa! Ja na moją mam niby czekać max 5 dni- zobaczymy, jakoś wątpię.
Ja tak jak Ty z komodą walczę z tchibo- zwracają mi kasę już drugi miesiąc!!

Traschka, a łóżeczko będziesz malować?? Napisz proszę jaka farba będzie bezpieczna dla Maluszka.

Aetima piękna ta komoda!!Gdybym miała urządzać małej pokoik na pewno zdecydowałabym się n białe meble właśnie w tym stylu.W naszym malutkim pokoiku starczy nam co najwyżej miejsca na łóżeczko:-)
traschka walcz z gnojkami o kasę.Wkurzyłabym się strasznie tyle czekając!!I powielam pytanie dziewczyn...jaką farbę proponujesz do malowania łóżeczka?? :-)

To może ja pochwalę się zakupami ciuszkowymi z ostatniego czasu(nie wszystko dzisiaj kupiłam:-))Ja dopóki nie będę miała pełnej szafy chyba nie przestanę kupować tych ciuszków...najgorsze to że to wszystko za grosze kupuję i nie potrafię się oprzeć!! :-(
100_8660.jpg100_8657.jpg100_8658.jpg100_8661.jpg100_8662.jpg100_8664.jpg100_8663.jpg

misialina a rano pokaż koniecznie swoje dzisiejsze zakupki ;-)

Aestima łóżeczka jeszcze nie malowałam na całe szczęście! Czekałam na komodę żeby pod nią to dopasować.
Jeśli chodzi o farbę do łóżka to najlepsze dla dzieci są niemal bezzapachowe lakiery rozpuszczalne w wodzie. Niekoniecznie to musi być farba przeznaczona ewidentnie do malowania mebli dziecięcych. Jeśli taka istnieje to producent za samą nazwę weźmie podwójną cenę a skłąd taki sam jak na innej. Trzeba zapytać w sklepie, w każdym bez problemu doradzą.

Katamisz - cudowne te ciuszki!!!!! ja na razie przystopowała trochę, ale to raczej ze względu na mój ucisk na pęcherz i na brak sił i nie sprzyjającą pogodę. Ale jak tylko będzie lepiej znów wybieram się na łowy :-)

Aestima - śliczna komoda!

Traschka a gdzie Ty swoją zamawiałas, że masz taki problem z dostawą i tyyyyle czasu?

madziolka sliczne te kombinezoniki. a wiesz zastanawiam sie czy by wlasnie u ciebie w swidniku w szpitalu rodzic....:) moze sie spotkamy:) ja bylam wczoraj w komisie i kupilam bodziaki za 2 zl-sliczne i jak nowe:)
Marta jeśli chodzi o świdnicki szpital to wejdź sobie na Poród w świdnickim szpitalu - Świdnik • Forum Świdnika i poczytaj, dużo pozytywnych opinii, aż sama byłam pozytywnie zaskoczona :)

Madziolka- a na jaki rozmiar się zdecydowałaś? Krteczek wprawdzie trochę mam, lae kombinezonik na jesień by się przydał...
wzięłam na 3-6 miesięcy

jA w kwietniu to będę prała w Vizir sensitive i płynie do płukania dla dzieci.
Taki jest i mój plan :)

zauważyłyście że szał zakupowy na ciuszki sie nam już powoli skończył teraz zaczynamy rozważniej kupować :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
przynajmniej ja tak zaczęłam robić, a i na forum to zauważyłam :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
to prawda, coś w tym jest :) ja też staram się teraz kupować ciuszki których mi "brakuje" a nie wszystko co wpadnie mi w ręce, choc wiadomo, zdarzają się odstępstwa od tej reguły :)

Ja dziś odkryłam super lumpek :) połowa całego asortymentu to ciuszki dziecięcy, śliczne, dużo nowych, a wybór taki, że w pewnym momencie miałam w ręku 5 kurteczek :) ceny śmieszne 5-7 zł a jak coś jest na wagę to po 50gr/sztukę a w poniedziałki jeszcze 50% zniżki na wszystko, więc poniedziałki mam już zaplanowane :)
Ostatecznie wzięłam 10 sztuk i zapłaciłam za wszystko 42 zł, tzn moja mama płaciła bo wyciągnęłam ją ze sobą, a najlepsze z tego wszystkiego jest to że ten lumpek jest dosłownie kilka metrów od jej domu i już zapowiedziała że będzie tam częstym bywalcem po ciuszki dla Majeczki :) gust pokazała dziś że ma dobry więc może szaleć :)

reklama
Aestima - komoda b. ładna ale wydaje mi się dość malutka :-) Ja zamierzam opróżnić dla Młodej dwie dość spore komody - zważywszy, że mam mnóstwo rzeczy już nakupowanych będzie to potrzebne :tak: Co do Tchibo - walcz ! Ja dostałam fakturę za rzecz którą w rezultacie nie otrzymałam - księgowa ( jako, że to było na firmę ) poradziła mi ją odesłać z komentarzem - list polecony został zwrócony. :baffled: Żadnych więcej zakupów przez internet u nich choć np. Mama Taty Młodej jest zadowolona.
Traschka - jeśli Cię to pocieszy po 2 miesiącach oczekiwania na bluzę z Allegro i po ponaglającym mailu na który nie otrzymałam odpowiedzi zgłosiłam wczoraj im sprawę. Wprawdzie to 20 zł ale chodzi o zasadę. A może taką samą komodę możesz kupić w innym miejscu ?
A co Allegro to wczoraj przeżyłam szok i to pozytywny - laktator dotarł do mnie ZANIM wysłałam pieniądze.....:szok: Wygląda na nowy kompletny, tylko pudełko ma zniszczone. Zamiast 145 - 160 zł zapłaciłam za niego 99 zł.
Też przystopowałam z zakupami ciuchowymi, bo się przestałam ogarniać :-( Muszę trochę podsprzątać.
Madzioolka - ja też wzięłam kombinezonik na 3-6 miesięcy biały z misiami u polecanego przez Ciebie sprzedającego. A Ty jaki ? :-) Plus śpiworek - podobno z tych cieńszych - biały w żyrafy. Będzie mi pasował do obiecanej kołyski no i wogóle biel jest uniwersalna.

Do góry