reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
no jak macie termin początek czerwca albo i koniec maja to możecie wcześniej wyprać i wyprasować - choć to też zależy kto ile czego ma... :-)
Ja mam termin na 14-15 czerwca wiec bedę prać po świetach a moja mama zaoferowała sie z prasowaniem :-) więc mam fajnie.
No ale jakby brać pod uwagę to np. żona mojego kuzyna miała prawidłową ciążę po 30 tyg miała tylko problemy z cisnieniem i urodziła w 35 tyg. Ale ona akurat miała wszystko wcześniej pokupione, uprane i uprasowane.

Po kolei:
Madzioolka - chyba kupię jeden kombinezonik oraz cienki śpiworek przy okazji u tego sprzedawcy co ma te słodkie kurteczki
Aestima - ja już wiem dlaczego się wyzbywasz, zapytałam na "zakupowym". :-)Ja postanowiłam zrobić to później czyli kiedy Młoda już wyrośnie z danego rozmiaru. Widzę, że otulaczek z Motherhood - dziś dotarłam do mnie od nich paczka - duży rogal, mała fasolka, flanelki, podkładki do przewijania i zapasowe pokrowce - wszystko głównie w znane Ci krokodyle :-) Jakby któraś była chętna to mam 5 % rabatu. Kuzynka mi powiedziałam, że na pępuszek to spirytus ( widziałam nasączane gaziki ale pojedyńczo b. drogie a paczka za duża chyba ) ale b. ważne, że trzeba czekać aż wyschnie i dopiero ubierać dziecko.
Pranie - ja zamierzam raz gdy posprzątam czyli kwiecień - moja pralka ma 3 cykle płukania w ramach standartowego programu a co do proszku to chyba "Dzidziuś" tak zachwalany przez Zebrrę - ale muszę sprawdzić jak się on ma cenowo do pozostałych dziecinnych. Podejście mam jak w przypadku pieluch i chusteczek do pupy - zacząć od najniższej półki cenowej.Potem poprasuję chyba z dużą przyjemnością sama :tak:

Ja tego prasowania nie mogę się już doczekać!
A wczoraj w hurtowni dziecięcej widzieliśmy lovelę za 19 zł a dzidziusia i jelp za 29 zł

Ja też, ale to na deser a jeszcze dużo pracy przede mną :-( A jaka wielkość opakowań - pamiętam, że Lovella jest w dość małym.

a co potrzebujemy z kosmetyków?

bede kupowac bambino lub nivea

i nie wiem czy czegos nie pominełam :

-mydło
- husteczki nawilżone
- oliwka
-szampon
-linomag czy sudocream?
-warto kupic zasypke czy lepiej mąka ziemniaczana?

Ironia jeszcze bepanten, gaziki, spirytus 70 %, a co do zasypki i mąki koleżanki polecają makę ziemniaczaną... ja nie wiem jeszcze co bedę uzywać co dziecku spasuje
a cha no i jeszcze do kąpieli parafina albo płyn

hm moze byc zwykły płyn do kapieli bambino? :)
a bepanten po co? nie wystarczy na odparzenia linomag? :(

matko nawet nie wiem w jakiej kolejnosci tego uzywac :O

ja zamiast bepantenu kupię sudocrem.
Ponoć bepanten nadaje się też do brodawek ale ja kupiłam do maść ziajki i tam jest napisane zeby je smarować już 2 m-ce przed porodem, żeby się ładnie zahartowały.

reklama
a to ja mam ten bepanthen to nie bede na razie nic kupowac ;) ale to sie uzywa zamiennie jak linomag czy to cos jeszcze innego ?

Do góry