reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

mysia, mi się wydaje, że to idealna wysokośc na przewijanie-nie będę się musiała pochylać i dewastować kręgosłupa. A mam 1,65 cm:)

reklama
Aestima no nie wiem..może i tobie będzie najlepiej tak przewijać...szczerze mówiac mnie najlepiej przewijało sie na wysokości jakie miało łóżeczko - bo miałam przwijak na nim i siegało mi tak do kosci łonowej, mierząc to miara to jakaś wysokość ok90cm...było idealnie, a mam 166cm...103 cm to juzjak dla mnie chyba nie wygodnie...Teraz szukam komody max na 95 cm wysokiej...

Ja sobie wymierzyłam miarką wysokość i akurat wychodzi tak, że nie będę się musiała do Malucha schylać, czyli ok:)

ja dziś po glukozie wpadłam do superpharmu i zrobiłam małe zakupy:

paczkę pampers new baby 80 szt za 40zł
chusteczki sensitive pampers - dwupak za 14zł
mustela żel do mycia ciała i włosów dla niemowląt 61zł
mustela mleczko do ciała dla niemowląt 59zł
wkładki laktacyjne 30szt za 11zł
podkład nieprzemakający pod prześcieradło do łóżeczka motherhood(można go prać w pralce) za 20zł

a, co tam, troszkę zaszalałam sobie;-)

Piszecie o tych zakupach i ja tez sie dzis nie oparłam tym wszystkim rózowym slodkosciom. Dla chłopca juz mam duzo, ale dla dziewczynki nie bardzo (po Julci jakos sie wszystko gdzies po zanjomych rozeszło, troche sprzedałam), no i dzis trafiłam do jakiegos lumpka (u nas wiele ich nie ma, a w tych ktore sa to ciezko o cos fajnego). Bardzo miło sie zaskoczyłam bo była masa ciuszków dla takich maluszków, w bardzo dobrych cenach, dobrych marek, w bardzo dobrym stanie lub nowe i bardzo dobrej jakosci. Troche wiec kupilam, musze teraz wszystko posegregowac, zobaczyc czego ile mam i czego musze jeszcze dokupic.
wczoraj poszalałam jeszcze na allegro, kupilam buteliki, smoczki, kocyki, przewijak, posciele itp. rzeczy no i jestem biedniejsza o ok 500 zł:baffled:

heloo madziolka to ci sie poszczęściło i z mamą i z lumpkiem :biggrin2:

ja dziś będąc w Auchan natknęłam się na promocje pampersów 94 szt pampers 2 od 3-6 kg (ja takie wzięłam) kosztowały 49,99 zł nigdzie jeszcze takich tanich nie znalazłam :biggrin2:

a butelkę TT 150 ml kupiłam za 14,99 zł :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

heloo madziolka to ci sie poszczęściło i z mamą i z lumpkiem :biggrin2:

ja dziś będąc w Auchan natknęłam się na promocje pampersów 94 szt pampers 2 od 3-6 kg (ja takie wzięłam) kosztowały 49,99 zł nigdzie jeszcze takich tanich nie znalazłam :biggrin2:

a butelkę TT 150 ml kupiłam za 14,99 zł :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

jakiś miesiąc temu w lidlu były za 39.99 :) mamy dwie paki :)

forever- zobacz na wymiary, ja się właśnie martwię, że za duża, bo wysoka aż na 103 cm!
O... a tak niepozornie wygląda.
Co do cen ciuszków to bardzo drożeje bawełna :wściekła/y: A pieluchy tetrowe to nawet niedawno za 1,5 zł kupowałam jak nie za mniej :tak:
Kuzynka mi dziś przyniosła prześcieradło na gumkę z frotte, dwie zmiany pościeli z kory i kocyk po jej synu. Jako zupełnie awaryjne będą jak znalazł.
A zakupowo jeszcze to kupilam sobie z przeceny dwa biustonosze, bo ileż można chodzić w przymałych...:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
U nas była w Inter Maeche promocja na chusteczki dla dzieci CLEANIC DZIDZIUŚ za 6 paczek po 72 chusteczki - 20zł....
jednego dnia sie zawahałam i nie kupiłam, a drugiego już ich nie było..a używałam ich dla Filipa jakis czas i były oki..

ja musze sobie listę zrobic, posegregować kiedy co kupić ...przedstawić męzowi niech widzi czarno na białym i i będzie z głowy juz kolejna dyskusja z nim

Do góry