reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

chodzi Ci o Kuschelweich czy Softlan? ja będę używała białego softlanu

Dzięki chodziło mi o to pierwsze, masakra nawet tego nie umiem wymówić (nie znam niemieckiego), a ten drugi to też dla dzieci?
Misialina a jakiego proszku zamierzasz uzywać, dzieciecego czy normalnego?
edit :
właśnie mi to napisałaś :-D

reklama
Ja generalnie używam niemieckich produktów...uważam że niemiecki Persil to jest proszek a nie te nasze podróby...właśnie ten Softlan I Persil są sensitive więc są idealne dla dzieci...z pierwszym dzieciem też używałam właśnie te produkty i nie było żadnych uczuleń...a zapach ubranek i ich stan po wielu praniach jest rewelacyjny...tak samo uwielbiam kosmetyki z Bubchena...są rewelacyjne

Misialina faktycznie niemieckie produkty sa super, wszyscy chyba je chwala, u nas dostepne na allegro, ale ceny niestety wysokie. Fajnie ze masz tate w niemczech to moze ci wszystko pokupowac. Ja wlasnie sie juz zastanawialam czy nie mam czasem jakiegos znajomego, ktorego mozna byłoby uszczelic na takie zakupy:-D

co do kąpieli, to chyba faktycznie na parafinę się zdecyduję na początek, później się zobaczy :) do prania kupiłam lovelę do kolorów i do białego. Dzidziuś też jest dobry i ładnie pachnie :D

Mi siostra wysłała po synku ciuszki już wyprane i wyprasowane, więc pranie wstępne mam za sobą, zostały tylko nowe rzeczy. No i właśnie nie wiem, kiedy się za drugie pranie zabrać :) mówicie, ze kwiecień?

reklama
Do góry