reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

ja też słyszałam, że zwykła parafina najlpesza, ale ponoć po niej godzinami szoruje się wanienkę, a po oilatum wystarczy spłukać wodą i jest ok:)
Z ta parafiną wcale nie jest az tak, ze trzeba tak dlugo szorowac wanne, Jule czesto kapałam w parafinie (bo oilatum jakos nie bardzo przywracało jej wilgotnosc skóry i likwidowało szorstkość) i faktycznie spłukanie wanny nie wystarczało. jednak z tego co pamietam to oilatum tez pozostawiało tłustą powłokę na wannie wiec tez trzeba było umyc, ale faktycznie łątwiej chyba schodziło.
Z tym, ze im mniej chemii w kosmetykach dla dzieci tym lepiej, masz zupełna racje. przypomniało mi sie ze do kapieli dla maluszka mozna tez dodac 2,3 krople oliwy z oliwek rowniez fajnie natłuszcza skore dziecka

reklama
Widzę, że dzisiaj ja bombarduję wątek zakupowy postami:))

Zrobiłam właśnie przegląd ciuszków dla mojego Małego i postanowiłam zamiast ciagle kupować... trochę sprzedać. Bo ciepłych bluz z polarku uzbierałam już 6 a body to nawet nie zliczę! Mam też parę ciuszków w nietrafionym rozmiarze, kolorze itd. Postanowiłam więc sprzedać na allegro te które mi się najmniej podobają- linka wrzuciłam do wątku "kupię/ sprzedam..." gdyby któraś z Was była zainteresowana:)

Pierwszy raz wystawiłam coś na allegro więc nie nastawiam się na sukces, ale jak coś sprzedam, to będę mogła znów coś kupić, hihi:)

Teraz biorę się za segregowanie ciuszków od cioci- mignęły mi tam jakieś dziewczyńskie ciuszki, to może też wystawię.

Dziewczyny czy wy pierzecie od razu w jelpie? bo ja piorę tak jak zebrra pisała- w normalnym proszku, płuczę dwa razy a w jelpie wypiorę wszystko dopiero w kwietniu i poprasuję. To dobra strategia?

moja mama (ta farmaceutka ale to już pewnie wszyscy wiedzą hihi:)) też namawia mnie na zwykłą parafinę. Uważa, że emolienty (oilatum, emolium) są świetne, ale jeśli dziecko nie ma żadnych problemów ze skórą to lepiej na siłę ich nie używać. Pewnie tak zrobię, że zacznę od parafiny i zobaczymy co dalej.

Ja piorę od razu w Jelpie, ale planuje jedno długie pranie z podwójnym płukaniem. Najchętniej już bym je zrobiła:))

Ja piore w zwykłym, a pozniej dopiero wypiore w jakims dzieciowym.
Aestima chetnie zobacze ciuszki chlopiece i dziewczece wiec pokazuj. ja co prawda nie mam duzo do kupowania bo mam juz cała sterte (własnie wyprana) i musze je posegregowac, zobaczyc co ew. musze dokupic i wydaje mi sie ze wlasnie dal dziewuszki cos bedzie mi jeszcze potrzebne bo dla chlopca kolezanka mi bardzo duzo dala

ja też większość bedę prała w kwietniu kilka rzeczy wyprałam i poprasowałam już teraz w normalnym proszku ale to takie starsze od mojej cioci co mi dała. A w kwietniu to będę prała w Vizir sensitive i płynie do płukania dla dzieci.

A właśnie czy ktoś wie jakiej firmy niemieckiej płyny do płukania dla dzieci są fajne. Bo słyszałam ze super pachną ale nie wiem jak sie nazywa ta firma, a kuzynka by mi kupiła.

a ta parafina to do kąpieli zamiast płynu do kąpieli?

Moje aukcje:

bluzeczka Disney (1474563547) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
bluza z polaru (1474565034) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
misiowy kombinezonik z polaru (1474563219) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
wesoły rampers (1474563729) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
jeansowe ogrodniczki + gratis! (1474563968) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
body+ skarpetki gratis (1474564197) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
rampers+ body+ gratis (1474564917) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

To wrzucam też tu, z tym że są to ciuszki używane (kupione na allegro, w lumpku, kombinezon i bluza po mojej chrześnicy).
Chciałam sprzedać kilka nowych, bo np. dostałam bluzeczki z postaciami z bajek których nie cierpię, ale M. popukał się w czoło i nie pozwolił. A po co ja mam trzymać coś czego nie ubiorę?
Dziewczynkowych kilka oddałam koleżance, ale jak jakieś jeszcze wynajdę to na pewno wrzucę:)

Ja nowe też dopiero w kwietniu- teraz piorę te z lumków, z allegro i od cioci (leżały w szafie 4 lata) :) A w kwietniu upiorę je jeszcze raz- to takie miłe rozwieszać niemowlęce ubranka;)

ja chyba kupię płyn do płukania biały jeleń (9zł), a do prania lovelę lub jelp, zaś do ręcznego płatki mydlane.

reklama
Ja będę prała w Persil Sensitive...biedny tato...nie wiem jak on się załaduje z tymi moimi zakupami jak pojedzie zpowrotem :)

Do góry