reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Co do kosmetyków to ja na razie nie kupuję. Ale jeśli już do na pewno Bambino, mydełko, szamponik, kremy. Jasiek do tej pory używa. Używaliśmy też Emolium, Oilatum się nie sprawdził, na szczęście dostaliśmy próbki, bo to dość drogie było. Ponoć dość dużo maluszków uczulają kosmetyki Johnsona.

Traschka, ja podobnie jak Mysia, miałam jedno pudełko wkładek laktacyjnych, do tej pory trochę mi zostało ;) Na sutki miałam takie kapturki z Aventa, ale mało z nich korzystałam, w zasadzie na samym początku tylko jak mnie mały pogryzł ;)

Madzioolka, słodkie te kurteczki :)

reklama
aaga1407-co do podkładów to wynalazłam jakieś na Allegro wielkości materacyka ( a nawet ciut większe ) więc je zapewne zakupię, mi się też mogą przydać zważywszy, że planuję przed porodem wymianę materacy w łóżku, a odnośnie kocyków to może jeden z misiem a drugi kaczuszka czy osiołek ?
Madzioolka - w Lidlu dla mnie to jak w second handzie :-(, kombinezoniki słodkie - ja mam dwa grubsze, ale może faktycznie warto kupić jakiś na jesień.
A ja byłam w Super Pharmie - pieluszki Pampers Premium Sensitive z małych był tylko rozmar 2 ( 3-6 ) kg więc wzięłam i 3 Feminatale - oszczędność na każdym przeszło 10 zł. Ceny kosmetyków Musteli nie powalały mimo - 20 %.Wolę zakupić na Allegro.
A co do kosmetyków dla dziecka to mam troszkę pokupowanych, ale bez przesady - jak się nie sprawdzą to sama zużyję. Jakoś się ostatnio przekonałam do oliwek do ciała, których wcześniej nie lubiłam. :no:
Chcę kupić muszle laktacyjne Avent, czy wkładki też wtedy będą potrzebne ?

Ostatnia edycja:
aaga mnie się podobają te drugie żyrafka i zebra no i kaczuszka :-)
wczoraj dostałam :-)wkładki laktacyjne od żony kuzyna co urodziła miesiąc temu bo ma wcześniaczkę i nie zużyła wiec mam 50 szt.
oraz witaminę K dla dzieci i herbatkę dla karmiących Hipp :-) znów nie trzeba kupić

madziolka sliczne te kombinezoniki. a wiesz zastanawiam sie czy by wlasnie u ciebie w swidniku w szpitalu rodzic....:) moze sie spotkamy:) ja bylam wczoraj w komisie i kupilam bodziaki za 2 zl-sliczne i jak nowe:)

a ja mam pytanie a propo zakupu glukozy

jak myslicie czy moze byc glukoza smakowa kupiona w sklepie dla diabetyków?

Aga, mi się podobają te pierwsze- misio i piesek:)
Ironia- nie wiem, ale lepiej kup w aptece, bo jak babki będą kwękać, ze ta co masz niedobra będziesz musiała w popłochu apteki szukać. To kosztuje 3 zł, więc wydatek niewielki a będziesz miała pewność, że jest dobra.

Ja wczoraj kupiłam dla synia koszulę;)
***GAP***BODY___KOSZULA___ DŻINSOWA___3-6M___NEXT (1457048813) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A potem pojechaliśmy po rogala, którego nie było i wróciliśmy z :
P1070793.jpg

A, i jeśli któraś z Was chce zakupić otulaczek- najtańsze są w superpharm- płaciłam 28 zł

reklama
Madziolka- a na jaki rozmiar się zdecydowałaś? Krteczek wprawdzie trochę mam, lae kombinezonik na jesień by się przydał...

Co do kosmetyków- moim zdaniem im mniej chemii tym lepiej.
ja zdecydowałam już, że kupię oillatum (drogi, ale b. wydajny, więc opłaca się) i będę go używała co drugi dzień a co drugi dzień sama woda (położna mi tak poradziła). Oliwka tylko na ciemieniuszkę i do masażyków, bo po oilatum już niczym nie trzeba smarować. Do tego krem z filtrem na słońce. Do dupci sudocrem, ale tylko gdy pojawią się zaczerwienienia.
A i coś na pępuszek, sól fizjologiczna do noska, mokre chusteczki do dupci. Tyle na razie mi przychodzi do głowy.
Agabre- ja też słyszałam, że zwykła parafina najlpesza, ale ponoć po niej godzinami szoruje się wanienkę, a po oilatum wystarczy spłukać wodą i jest ok:)

Do góry