reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
a ja nie mam pojęcia, jakie kupować kosmetyki dla Hani :( zielona jestem w temacie zasypek, pudrów, kremów, oliwek ...

ja też nic jeszcze nie wiem na ten temat, więc spokojnie agabre jest nas dwie :-) ale dziewczyny na pewno podpowiedzą :)

mi jak na razie utkwiło w pamięci że z pudrem u dziewczynek to ostrożnie bo może zatykać cewkę moczową ale bardziej w temat około-kosmetyczny jeszcze się nie zagłębiałam

Bardzo Ci dziękuję Edytko :-) przyjrzę się temu bliżej :-)

Nie wiem czy pisałyście już o tym (nie mogę nadrobić zaległości) w najnowszym miesięczniku Mamo to ja są kupony zniżkowe:
smyk -15%
bartek - 7%
tomme tippee z serii closer to nature - 10%
20 zł przy zakupie na kwotę 150 zł w sklepach Happymum
-25% na produkty owoce&jogurty HIPP BIO, owocowe duety HIPP BIO

dziewczyny z tymi kosmetykami to oczywiscie roznie jest, jedno dziecko teoleruje wszystko, a inne uczulone na co drugo kosmetyk wiec na pewno nie ma co kupowac na zapas. Generalnie jeszcze nie myslalam nad tym jakiej firmy co kupowac, ale jezei chodzi o oliwke to ja pewnie kupie bambino, puder tez kupie, ale nie wiem jaki (choc pewnie czesto uzywac nie bede, ale warto miec bo czasem ratowała dupcie przed odparzeniem), mydelko zwykłe w kostce tez jakies bambino pewnie, Julci po bambino sie nic nie ziało wiec moze bąkom tez nic nie bedzie. Kupowałam tez hippa, bubchena (w niewielu sklepach mozna dostac) z tym ze Jula mialam wrazenie ze nie najlepiej go tolerowala bo był rumiankowy, ale teraz robia tez z wyciagiem z nagietka. Generalnie wybor kosmetyków jest duzy, jedyne nad czym sugerowałabym sie zastanowic to własnie nad kosmetykami z wyciągiem z rumianku bo rumianek czesto uczula. Mozna tez zainwestowac w emolienty, czyli oilatum, emolium itp. ale to juz duzo wyzsza cenowo połka. choc wydaje mi sie, ze jezeli dziecko nie bedzie mialo alergii to nie ma konieczosci inwestowania w emolienty, mozna najpierw sprobowac tych "zwykłych"

Zobaczcie jakie śliczne kurteczki znalazłam na allegro :
NOWE DWUSTRONNE KURTECZKI M&S - 6 WZORÓW (1467931256) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
są wzory i dla dziewczynek i dla chłopców i cena bardzo przystępna, tak mi się wydaje.

Ja już zakupiłam, i jeszcze taki kombinezonik od tego samego sprzedawcy :
KOMBINEZONY!KOMBINEZON dla noworodka i starszych! (1467935873) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

W ogóle ten sprzedawca ma bardzo ładne rzeczy i nowe :)

edit: na innej aukcji taki sam kombinezon droższy o 29 zł : http://allegro.pl/mothercare-pluszowy-kombinezon-wiosna-nowy-74-i1467411957.html

Ostatnia edycja:
Akurat kombinezon i kurteczkę dostałam od siostry, ale i tak się zastanawiam, czy chociaż raz będą w użyciu. W czerwcu dziecku może być za gorąco. Większych nie będę kupować, bo nie wiem, w jakim tempie Mała będzie rosła :)

Co do kosmetyków, jedna doświadczona mama mi powiedziała, że dla noworodka najlepsza jest zwykła parafina, nie pachnie specjalnie, ale nie uczula, bo nie ma żadnych dodatków :)

reklama

Traschka
takie rzeczy też trzeba kupić, ja w ogóle nie wiem ile kupić np. jakichś wkładek laktacyjnych, ochraniaczy na sutki itp. macie jakąś listę ile tego trzeba i czy w ogóle?
traschka to czekamy na listę rzeczy z apteki która jest przydatna :-)
hmmm...każdy według uznania...ja wkładki laktacyjne kupiłam jedno pudełko, pół mi zostało, bo z cycków mi praktycznie nie ciekło...ochraniaczy na sutki - ani jednego nie kupowałam, stwierdziłam, ze jak sie coś będzie dziać, to wtedy kupię - ale nic się nie działo, smarowałam sutki bepantenem maść i było oki...podkłady to kupiłam dla siebie - do szpitala, bo tam marnie zmieniali...a w domu w sumie ich nie używałam i dla Filipa tak samo....to wg uznania, ochraniacza i ceratek na łóżeczko też nie kupowałam..rozłożoną miałam pieluszkę flanelową i to w zupełności wystarczyło, ale to tez wg uznania..

ironia ja słyszałam, że medela jest świetna. Ale na allegro używana powyżej 150zł. Ale to tylko pogłoski, sama jak wiadomo nie uzywałam:)

madzioolka o tych tańszych słyszałąm tyle, że kto kupił ten szybko sprzedał... nie wiem czy warto się w to bawić.
mamy chwalą sobie medele...ja już pisałam, miałam Avent i było oki, ale ręczny...elektryczny podobno nie jest taki fajny..

wiesz co jak sobie przypominam to ja butelkę TT mogłam całą włożyć do podgrzewacza, tylko tylko że na tym zgrubieniu była "na styk". Niestety podgrzewacz mam w Polsce więc nie mam jak zrobić zdjęcia i Ci podesłać:no: A nie masz jakieś koleżanki czy kogoś kto by miał butelkę TT? Pożycz na minutkę i sprawdź bezpośrednio u siebie.
A ja w sumie to jeszcze bym inaczej zrobiła...Ciutke po chamsku ale co tam :-p Weź podgrzewacz ze sobą do sklepu, wyjaśnij sprzedawcy co i jak - wyjmiesz jedną butelkę z opakowania i sprawdzisz :sorry::tak::tak:

no właśnie sie nad tym zastanawiałam...może jak wybiorę się do którejś kumpeli która ma TT to wezmę podgrzewacz i sprawdzę..choc z tymi moimi wyjściami do koleżanek to marnie ostatnio - szczególnie do tych bardziej znajomych niż przyjaciółek..

do mnie przyszła paczuszka z ubrankami dla córci, są świetne...jak trochę sie opiorę, to pstryknę fotki i wstawię...:tak:

Do góry