reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Traschka, Madzioolka - ja myślałam o klasycznym ochraniaczu na materacyk z gumką, aby się nie przesuwał. Jeśli Młoda nadal będzie taka ruchliwa oraz "zdolna" po mnie to jakiekolwiek przykrycie lóżka nie na całą powierzchnię materacyka oraz z zabezpieczeniem przesuwania nie zda - prędzej czy później - egzaminu. Gdybyście wiedziały co ja potrafiłam zrobić w nocy z kołdrą, poszewką i prześcieradłem - no trochę mi to zostało do tej pory :tak:i może się to przy moim "szczęściu" rozciągnąć na dziecięce łóżeczko. Ja mam taki "talent" ... - jak źle założę pieluchę to ubranka do prania i Młoda też, jak niezabezpieczę materacyka w sposób przezorny to będzie on szybko mało świeży. :-(Plus to chyba nieco niewygodnie na nierównym spać... :eek:
Blusia - bardzo chętnie dowiem się jak w praktyce wynika unikanie szczepień :happy:
Laktator - ja kupiłam taki LAKTATOR reczny MEDELA HARMONY-SUPER jakosc i cena (1457516004) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - normalna cena 145 - 160 zł.
Uwaga bubel ! Byłam wczoraj na balu i uznałam, że założę ciążowe rajstopy aby mi było wygodnie ( w normalne wchodzę jeszcze ) - czarnych nie miałam jak potrzebowałam, a w zw. z tym udałam się do sklepu Happy Mum po takowe 40 DEN gdzie mieli ( w sklepie Nivena w Złotych Tarasach ani sztuki :szok:). No i kupiłam ich marki. Zakładając na nogi - nowe z opakowania ! - zauważałam, że w górnej części są pozaciągane wszerz :shocked2:. Gdy założyłam część majteczkową rajstopy pękły w kroku i poszło gigantyczne oczko na klinie - od dołu w górę. Przez całą imprezę zsuwały się z brzucha i bioder a nie miałam odwagi ich mocniej pociągnać aby nie rozerwać. No a jak wróciłam do domu i wysiadałam z auta to rajstopy popękały dalej w kroku tworząc megadziury i tak oto miałam jednorazówkę za 19 zł :wściekła/y: . Mam co najmniej jedną parę rajstop tej firmy w tym kolorze i spodziewam się podobnej sytuacji. Zauważyłam, że te rajstopy są zrobione przez firmę Lida, której niestety też mam jakieś kupione.:eek:

Ostatnia edycja:
Butelek TT chyba nie kupie, bo sie do mojego podgrzewacza sie nie zmieszczą...bo szerokie, chyba, sam dół się będzie grzał..albo kupię nowy podgrzewacz....albo nie wiem co....buuuuu
wiesz co jak sobie przypominam to ja butelkę TT mogłam całą włożyć do podgrzewacza, tylko tylko że na tym zgrubieniu była "na styk". Niestety podgrzewacz mam w Polsce więc nie mam jak zrobić zdjęcia i Ci podesłać:no: A nie masz jakieś koleżanki czy kogoś kto by miał butelkę TT? Pożycz na minutkę i sprawdź bezpośrednio u siebie.
A ja w sumie to jeszcze bym inaczej zrobiła...Ciutke po chamsku ale co tam :-p Weź podgrzewacz ze sobą do sklepu, wyjaśnij sprzedawcy co i jak - wyjmiesz jedną butelkę z opakowania i sprawdzisz :sorry::tak::tak:

No właśnie mnie też kobitka w sklepie jak powiedziałam że rodzę w czerwcu to powiedziała że to i tak będzie ciepło to dziecku będzie wygodniej w spacerówce na leżąco (?)
Kochana ja mam taki wózek :tak: Spacerówka rozkłada się zupełnie na płasko, wkłada się taką dodatkową gondolkę i gotowe :tak::tak:

Mają też podkładki pod materac. Myślicie, że jedna wystarczy ?
A jaki konkretnie masz na myśli? Taki jakby plastikowe (miękki) prześcieradło?
Bo jak tak to takie coś było dla mnie tragedią :crazy: Ten plastik, mimo że miękki i tak popękał. I uwierał dzieciątko w ciałko.
Ja spotkałam takie podkłady (to chyba wygląda jak podkłady porodowe), teoretycznie zakłada się je na materac gdy uczysz dziecko spać bez pieluszki. Ale ja zaczęłam je używać od samego początku, były dla mnie o niebo lepsze niż ten plastik.

kojarzy mi się, ze szczoteczką elektrynczą do zębów do której nie mam przekonania )
a próbowałaś? :sorry:
Dla mnie najlepsza rzecz pod słońcem :tak: Choć w okresie ciąży nie polecam, bo dziąsła bardzo krwawią.

Co do laktatora, tak ja wcześniej pisałam mam ręczny Avent, używałam go w poprzedniej ciąży. Sprawdził się. Ale nie mam porównania z elektrycznym - więc nie mogę jednoznacznie powiedzieć który lepszy.
Gdybym miała kupić elektryczny to kupiłabym Medele (choć wiem że one są okropnie drogie....).

forever ja kupiłam takie podkłady o jakich pisze barmanka. Mogą być jako poporodowe i np na materacyk. Są dość duże więc dziecko będzie i tak spało na całym nie wyczuwając nierówności. No i przecież na to daję prześcieradełko na gumkę więc chyba nie tak łatwo je zwinąć:)
Niezła przygoda z rajstopami! Ja kupiłam kiedyś 2 pary 60 den, czarne i fioletowe i chodzę w nich cały czas, są świetne. ALe drogie były, jedne chyba 40zł.

Ja też planuję zakup tych podkładów o których piszą barmanka i traschka.I jestem zdania ,że nie mają prawa się zsuwać bo nałożeniu na nie prześcieradełka z gumką.

No może i racja :tak: Czyli taki podkład higieniczny ceratka jak pisała Madzioolka. Tylko jakby nie mogli zrobić szerokości 60 cm jak materacyk zamiast 50 ( chyba, że poszperam na Allegro ) :-( Zupełnie zapomniałam o prześcieradle na gumce.
Barmanka79 - obawa z stosunku do elektrycznej szczoteczki do zębów to kolejny z moich irracjonalnych lęków jak troczki u niemowlęciej czapeczki :eek: - dentysta mi polecał soniczną, droższą, działającą na innej zasadzie.

Dziewczyny piszecie o dodatkowej gondolce do rozkładej na płasko spacerówki. Jak to wygląda ?? tak gondolka oczywiście, Czy możecie wkleić link np do allegro. Jestem zupełnie zielona w tym temacie, a rozwiązanie wydaje się być bardzo dobre.

reklama
Do góry