reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

To super bo ja za każdym razem płaciłam po jakieś 800 zł jednorazowo.
Moja Pani doktor, jest kierowniczką przychodni a jej mąż zajmuje się rozprowadzaniem szczepionek.Ja jako młoda ( wtedy 22 lata) mamusia wierzyłam we wszystko co mówiła Pani doktor.Jak powiedziałam że trzeba zaszczepić na wszystko to robiłam to bez względu na koszty .Myślałam że tak musi być bo wiadomo dziecko najważniejsze.Skutek taki że owszem przez 3 lata nawet kataru nie miał, ale jak tylko ma jakikolwiek kontakt z dziećmi to następnego dnia chory strasznie.
Nie wiem czy to ma związek ze szczepieniami ale zastanawiam się czasem czy było warto.Ale na dziecku się nie powinno oszczędzać tak?Tylko pytanie czy nie zrobiłam mu tą dobrocią krzywdy
Teraz się poważnie zastanawiam nad szczepieniami.A napewno zmienię Panią doktor.Jaśka zawsze leczę prywatnie, ale jak dziecko się urodzi to wiadomo że państwowo będe na kontrole chodziła.Tylko jak zachoruje to prywatnie

reklama
X-Landerki - jak dla mnie kolor jungle, ocean lub carbon.
Barmanka79 - spoko :-) Moja sytuacja jest dziwna, ale tak czasem bywa... z facetami. Ogólnie nastawiam się na samodzielność - jak zawsze zresztą ;-)- może się miło rozczaruję :happy: Ale tak czy inaczej w każdej sytuacji da się żyć. :tak:
Butelki - czy aż cały zestaw jest potrzebny ? Ja wolałabym się szarpnąć na dwie ale za to antykolkowe.
Szczepienia... to osobny temat. Spodziewam się lekkiej zadymy w szpitalu, gdy powiem nie. :crazy:

Ostatnia edycja:
aaga dzięki, znam ten sklep. Ceny mają średnie, jak na sklepy rzeczywiście niezłe ale jednak bez porównania z internetem. No i też zależy co się kupuje. np mają świetne ceny na wózki Tako... :)
ja tam wlasnie kupowalam dla julci wózek -parasolke i cena byla lepsza niz w necie, no ale to było prawie 3 lata temu. ta kolezanka wydala tam kupe kasy, kupowala mi.n wozek, lozeczko i inne drobniejsze rzeczy, dostali 5%rabatu, wiec tym bardziej sie oplacalo. no ale moze teraz ceny sie zmieniły, w sklepie podskoczyly, a w necie spadły

aaga a ty skąd jesteś, że w Bielsku wózek kupowałas?:)

forever też pomyślałam, że 2 lub 3 butelki wystarczą ale jak zobaczyłam, że zestaw 5 jest w cenie 3 to kupiłam zestaw:)

forever jeśli zamierzasz karmić piersią to na początek wystarczy jedna butelka (np. na herbatkę koperkową gdyby Krysia miała kolki). Ja karmiłam piersią, a od 3 mca życia Przemka było karmienie mieszane. Mi z powodzeniem wystarczały 2 butelki. Tak jest do tej pory, więc nie wiem czy warto szaleć z tymi butlami, przecież zawsze można dokupić. Ja mam butelki TT i one mają taki odpowietrznik, więc chyba są antykolkowe.Jednak ja uważam, że jak dziecko ma mieć kolki to będzie miało bez względu na rodzaj butelki z której będzie jadło.

traschka przynajmniej ciążko zarobione pieniądze wydasz na szczytny cel :-)

Co do chusteczek do pupci to naprawde polecam dada (z biedronki) te zielone- chyba naturals. Przerobiłam dużo chusteczek i te naprawde są dobre, odpowiednio mokre i cena 3,99. Moim zdaniem najlepsze jakich używałam. Acha z rossmana są kiepskie bo suche i ciężko pupcie wytrzeć.

ramari ja też dada używam tylko te z lavendę bo Anti je lubi.wycieram mu nimi pupę po kupie:-D
cinamon to koszmarne pieniądze wydałaś i rzeczywiście od groma tych szczepień.co do ospy,to ja wolę,żeby mały przeszedł w dzieciństwie niz jako dorosły i ma mu to grozić bezpłodnością. a to była prywatna przychodnia czy jak,że 800 zł?ja w nfz 100zł

forever jeśli zamierzasz karmić piersią to na początek wystarczy jedna butelka (np. na herbatkę koperkową gdyby Krysia miała kolki). Jednak ja uważam, że jak dziecko ma mieć kolki to będzie miało bez względu na rodzaj butelki z której będzie jadło.Co do chusteczek do pupci to naprawde polecam dada (z biedronki) te zielone- chyba naturals. Przerobiłam dużo chusteczek i te naprawde są dobre, odpowiednio mokre i cena 3,99. Moim zdaniem najlepsze jakich używałam. Acha z rossmana są kiepskie bo suche i ciężko pupcie wytrzeć.
Zamierzam karmić piersią, ale czasem życie weryfikuje nasze zamierzenia...niestety :-(
Nie chcę doprowadzić do sytuacji, że będę miała 30 min. - od wyjścia z domu do wejścia do niego - na kupienie jakiejkolwiek butelki za jakiekolwiek pieniądze :baffled: Sama myśl o czymś takim mnie stresuje.
A co do rodzaju butelek to jaki sens w takim razie - poza marketingowym oczywiście :-) - mają antykolkowe ?
Dziękuję za chusteczkowy namiar :happy: - zajrzę do Biedronki, też mam blisko, że spokojnie nawet z wózkiem się przejdę jakby co. I plan podobny w tym temacie jak odnośnie pieluch- zaczynamy od najtańszych, jak się nie sprawdzą, wyższa półka.

A co do rodzaju butelek to jaki sens w takim razie - poza marketingowym oczywiście :-) - mają antykolkowe ?

Wiesz to moje zdanie i zresztą pewnie większość mam, których dzieci miały kolki Ci to powie. Moim zdaniem żadne espumisany, herbatki i inne nie pomagają. Niestety musi minąć, a te butelki to chodzi o to, ze się odpowietrzają i zawsze troszkę mniej powietrza trafi do brzuszka. Jednak ja uważam, że to zależy od dziecka- jak ma mieć kolki to te butelki nic nie zmienią :-(

reklama
Do góry