reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Nie, nie chodziło mi o to, ze leżaczki z zasady się bujają (sa na płozach, czy jak to nazwać) tak jak np ten BUJACZEK-LEŻACZEK 4w1 do18kgPRODUKT POLSKImikrus (1448631882) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a wibracje, czy też bujanie mechaniczne (na baterie lub prąd) to dodatkowy "luksus". Są też leżaczko-huśtawki, w których są też wibracje.
aha, to już Cię rozumiem :)

No to teraz mam kolejne pytania:
1. jaka wanienka na stelażu jest lepsza - o długości 84 czy 100 cm?
Widziałam dziś na żywo obie i ta mertowa wydała mi sie starsznie wielka. I zastanawaim się czy ta mniejsza nie byłaby wystarczająca biorąc pod uwage przeniesenie siedzącego juz malucha do zwyklej wanny z takim krzeselkiem do kapania (chyba Ty zeberko miałaś takie właśnie krzesełko i bardzo przypadł mi do gustu ten patent :))
Mówię o takiej wanience:
wanienka.jpg

2. Czy zakupiłyście bądź używałyście maty/fotelika do kapania noworodka?
- mata:
materacykgabkatop.jpg
-fotelik:
aqua_blue.jpg
A może jeszcze coś innego, albo w ogóle nic? :)

reklama
Madzioolka ja bym kupiła większą wanienkę od razu... to chyba wygodniejsze będzie.
I przyłączam się do pytania o matę lub fotelik do wanny. Używałyście tego czy to zbędny bajer?

madzioolka ja polecam tą drugą opcję z huśtaweczką.Sama upatrzyłam sobie dokładnie taką samą dla mojej królewny:tak:I zdecydowanie cena allegro korzystniejsza od cen w sklepach stacjonarnych mimo ,że trzeba płacić za wysyłkę i tak wyjdzie taniej.
Nam właśnie też ta różowa huśtaweczka bardzo wpadła w oko dlatego tak dopytuję :)

A ja dzisiaj pojechałam po to łóżeczko o którym Wam pisałam wczoraj.Babeczka mnie zaskoczyła bo w zestawie miałam dostać łóżeczko+baldachim+przewijak+mata fisher price a dołożyła mi jeszcze stelaż do zamontowania na łóżeczku i obniżyła cenę ze 100 zł na 80 bo zgubiła jedno kółko od łóżeczka...a rzeczy naprawdę super...sama taka mata jaką mi dała kosztuje ok 200 zł na allegro MW- FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 (1438333404) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy w tej macie jedyny minus to brak jednego lusterka i grzechotki wiszącej...
Także jestem zadowolona z zakupu.
Naprawdę super Ci się udało - tyle rzeczy za takie maleńkie pieniądza :tak:

Ja też polecam wanienkę w rozm 100 i sama też taką nabędę+ dodatkowo zakupię gąbkę jako podkład dla dziecka-wyprofilowaną w kształcie misia z tego co pamiętam.

o czymś takim mówię- http://allegro.pl/wanienka-tega-102-cm-materacyk-gratis-i1454805767.html
Tylko ja daruję sobie zakup stelaża pod wanienkę bo wanna będzie stała na czas kąpieli na komodzie-tak było nam najwygodniej.

Ostatnia edycja:
Katamisz, naprawdę okazję trafiłaś tylko pogratulować :)

Madzioolka, ja miałam wanienkę na stelażu, ale nie pamiętam jakiej długości była (dostaliśmy ją od kuzyna). Później korzystałam z takiej "foczki" jak na ostatnim zdjęciu. Takie maty czy gąbki ponoć nie są zbyt dobre ze względu na to, że się bakterie lubią zalęgnąć ;)
Ja bym chyba zdecydowała się na większą wanienkę. My dosyć późno wsadziliśmy Jasia do dużej wanny ze względu na to, że dość późno zaczął siadać.

Czytam z uwagą, bo mam podobne dylematy:tak: Ciekawe co napisze Zebbra ....;-)
Ja dla porządku przypominam moje wcześniejsze pytania: od kiedy "normalne" buciki i majteczki ?

reklama
Do góry