reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

Oj tak....:szok:
W związku z tym moje pytanie - czy jako, że nasze dzieci urodzą się w czerwcu to czy jest sens zaopatrywania się w pościel do kołyski czy nie przyjąć wersji bez poduszki, z prześcieradełkiem i z pieluchą flanelową lub tetrową do przykrycia ? Nie chciałabym przegrzewać Młodej.
Ja właśnie tak planuję - na lato cieniutki kocyk ewentualnie jakaś flanelka a kołderka i podusia dopiero później na jesień (o ile oczywiście będziemy mieć ciepłe lato :))

reklama
[/FONT]A jeśli chodzi o to lustereczko to chętnie bym kupiła ale czy coś takiego można dokupić osobno??No bo grzechotki dokupię i doczepię ale lustereczka nie widziałam...
tu coś znalazłam podobnego
1-tego raczej do maty nie zaczepisz, może jedynie służyć jako osobna zabawka np przyczepiona do łóżeczka
Lusterko z wiszcymi zabawkami (1457782031) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

2-to myślę że można by było zawiesić do maty, jak również do wózka np w trakcie spacerków
MAGICZNE LUSTERKO PIESEK - nowe!WYPRZEDAŻ!!! (1451142909) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
PISZCZĄCY GRYZAK grzechotka Żyrafa Lusterko -40% (1453769671) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
BEZPIECZNE LUSTERKO RAINFOREST FISHER PRICE (1434617014) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
to ostatnie dość drogie :dry:

Barmanka dzięki kochana!!Może uda mi się wygrać tą pierwszą aukcję...z Wrocławia :-) więc odebrałabym sobie sama.Dobry pomysł z tym lusterkiem!!

Ja wczoraj znów zrobiłam większe zakupy u jednego sprzedawcy. Kupiłam wanienkę i większość art. kosmetyczno - higienicznych. Przed urodzeniem zakupię jeszcze oliwki i kremy do smarowania pupci :-).
Aktualnie szukam TANIEJ dobrej butelki antykolkowej.
Jakbyście coś widziały poproszę o linka.

Dziewuszki oto moje zestawienie ciuszków dla Małej, rzućcie okiem w wolnej chwili, co jeszcze i w jakich ilościach muszę dokupić:

Body
r.56 - 15 szt
62 - 20 szt
68 - 18 szt
74 - 9 szt
0-3 m-ce (z Early Days) - 14 szt

Bluzeczki/kaftaniki
r.56 - 12 szt
62 - 9 szt
68 - 6 szt
74 - 10 szt

Śpiochy
r.56 - 9 szt
62 - 8 szt
68-74 - 5 szt

Półśpiochy/spodenki domowe
r.56 - 1 szt
62 - 7 szt
68 - 11 szt

Sukieneczki
0-3 m-ce - 6 szt
3-6 m-cy - 5 szt
6-9 m-cy - 3 szt

Bluzy
r.62 - 2 szt
68 - 1 szt
3-6 m-cy - 2 szt

Dresy (spodnie + bluza)
0-3 m-ce - 1 komplet
3-6 m-cy - 5 kmpl

Spodnie "wyjściowe" (np jeansy, sztruksy)
0-3 m-ce - 5 szt
3-6 m-cy - 6 szt
6-9 m-cy - 2 szt

Kombinezon jesienny - 1 szt

Śpiworki
letni mniejszy - 1 szt
zimowy większy - 1 szt

Skarpetki - 8 par
Buciki miękkie (do wózka) - 3 pary letnie, 1 para zimowa
Niedrapki
- 2 pary
Czapeczki - 9 szt cienkich domowych

Chyba nic nie pominęłam :)
Miłej lektury :-)

Madzioolka masakra ile ty masz rzeczy!:-)
a ja myślałam że mam ogrom :biggrin2:
aż pokazałam twoje zestawienie mojemu M żeby zobaczył, ze ja aż tak nie szaleje ;-):biggrin2:
chyba się nie pogniewałaś ;-):biggrin2:

Barmanka dzięki kochana!!Może uda mi się wygrać tą pierwszą aukcję...z Wrocławia :-) więc odebrałabym sobie sama.Dobry pomysł z tym lusterkiem!!
Cieszę się że mogłam pomóc :tak: Zabawka mi samej się podoba ;-):-) Dzieciaczka na pewno zainteresuje, oprócz lusterka, te figury geometryczne zawieszone na sznureczku które można wtykać w odpowiednią dziurkę :tak:

Doris, jedyne butelki antykolkowe jakie znam to Tommee Tippee oraz DrBrown.

Rany, dostałam 6 wielkich kartonów ubrań od brata:szok: Przejrzałam dopiero 3 i już mam zdecydowanie za dużo!!! Będę to na końcu liczyć ale obawiam się Madzioolka, że cię pobiję hehe:) Samego rozmiaru 50 jest kilkanaście bodziaków, a ta maleńka kupka ma się nijak do tych wiekszych, ja nie wiem skąd im się uzbierało tyle ubrań:szok:

reklama
traschka ale masz fajnie :-)
a masz to gdzie zmieścić?
muszę też zrobić takie zestawienie i zobaczyć ile czego już mam

Do góry