reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
No i ja sie moge wreszcie pochwalic rzeczami dla synka. Wczoraj mialysmy babska impreze u mnie w domu i kolezanka przyniosla mi 4 wielkie torby z rzeczami - ubranka w wiekszosci od 6msc do roku, nosidelko chicco, ogrzewacz do butelek, a w przyszlym tyg dostane od niej bujaczek z muzyka i wibracjami. Nie ma to jak dobre znajome :-D

Dziewczyny skusiłam się dzisiaj na pierwsze zakupy dziewczęce ;) Kupiłam bluzeczkę i sukienusię, do tego śpiworek do spania (ale uniwersalny) za całe 11 zł wszystko :) W lumpku koło mnie, do tego w soboty jest 50% taniej. Chyba będę częściej zaglądać :) Tylko wiecie, ja się jeszcze jakoś boję tak typowo babskie ciuszki kupować. Może jak na następnym usg płeć się potwierdzi to bardziej poszaleję :) Na razie mam jeszcze kupione na Allegro bodziaki (ale unisex) no i fotelik samochodowy.
A te spodnie ciążowe, które wylicytowałam i zapłaciłam 4 stycznia, w dalszym ciągu nie dotarły. Do tego sprzedający nie odpowiada na maila :wściekła/y:

Katamisz, śliczna sukieneczka :) Jak byłam w lumpku to tyle pięknych sukienek było, tylko dlaczego wszystkie różowe? ;)

A tak w kwestii wózków, to chyba się cieszę, że chociaż ten problem mam z głowy, patrząc na te wszystkie aukcje :)

Traschka, ideałem byłoby, gdyby każda mogła przetestować wybrany przez siebie wózek w terenie i to z dzieckiem w środku :) Może warto porozglądać się po dzieciatych znajomych, popatrzeć jakie mają wózki, przymierzyć się albo nawet zapytać mamę spotkaną gdzieś po drodze, jak jej się sprawuje furka :)

Można powiedzieć, że udało mi się dziś całkiem nieźle przetestować wózki. Pan w sklepie był wyjątkowo miły. WYjechał mi przed sklep Mutsy transporterem i X-landerem, wsadził do środka wielką lalkę i pozwolił pojeździć po chodniku, krawężnikach i wertepach:))) I jestem juz spokojna i zdecydowana, jakie to miłe uczucie! Zamawiam x-landera pewna, że podejmę dobrą decyzję. Sama nie wiem dlaczego w pewnym momencie odrzuciłam ten wózek. Ale się cieszę:)

edit: no i udało mi się kupiś dziś w Auchan fajny zestaw: 5 body białe z fioletowymi różnymi wzorkami. BYłam w szoku jaki fajny materiał. Miła i rozciągliwa bawełna. Za te 5 bodziaków zapłaciłam 19 zł. Oprocz tego kupiłam jeszcze zestaw 3par rajstopek za 12 zł. DObry dzień:)

Traschka, uff... dobrze, ze zminiłas jednak zdanie, bo przyznam, ze i we mnie zasiałaś ziarno wątpliwości z tym x-landerem. Powiem Ci, że ja mieszkam na 2 pietrze i nie mam gdzie na dole trzymać wózka i wymyśliłam taki oto patent: stelaż będę trzymac na parkingu pod domem w bagażniku w aucie i schodzić będę tylko z dzidzią w gondolce- otworzę sobie autko , wstawię Małego w gondolce do środka, wyciągnę stelaż z bagażnika, zamontuję wszystko i jedziemy na spacer:)Jak wrocimy- stelaż znów do bagażnika+ ewentualne zakupy i mąż wszystko przyniesie na górę (zakupy) wracając z pracy. Nie wiem czy to się sprawdzi, ale lepiej żeby się udało, bo przecież nie będę czekać ze spacerem aż mąż z pracy przyjdzie i wózek mi zniesie!

no to jak z tym xlanderem chinszczyzna czy nie w koncu bo ja juz nie wiem :(

a mutsy? albo quinny? musze cos wreszcie wybrać :((( i nie wiem co, a potrzebuje czegos na 4 kółkach, pompowane koła, głeboka gondolka, najlepiej w zestawie ze spacerówka, fotelikiem samochodowym adapterem nosidełkiem tak do 2500 zł :(

jestem juz załamana bo niczego znalezc nie moge :(

A te spodnie ciążowe, które wylicytowałam i zapłaciłam 4 stycznia, w dalszym ciągu nie dotarły. Do tego sprzedający nie odpowiada na maila :wściekła/y:
Moze zadzwoń do niego!

Ale się cieszę:)
A ja razem z Tobą! :)

Nie wiem czy to się sprawdzi, ale lepiej żeby się udało, bo przecież nie będę czekać ze spacerem aż mąż z pracy przyjdzie i wózek mi zniesie!
Taki patent sprawdził się u wielu moich koleżanek :)

reklama
Aestima nawet nie wiesz jak ja się cieszę, od kilku dni śniły mi się koszmary o wózkach eheh:) Od razu go zamówiłam żeby już się dłużej nie zastanawiać i mieć spokój. Ja wymyśliłam podobny patent, tyle że sam stelaż będę trzymać na dole kamienicy. U nas jest wejście do dużego holu i dopiero przejście do klatki schodowej. Tam za takim załomem zamierzam trzymać stelaż przypięty zapięciem rowerowym hehe:) I gondolka z dzidzią na górę.

Ironia za taką kwotę możesz wybrac naprawdę fajny wózek. Ale już z własnego niewielkiego doświadczenia wiem, że możesz czytać nie wiadomo jak wiele opisów w necie ale i tak wszystko musisz zobaczyć na własne oczy. Zatem polecam wyjście do sklepu, poamacanie, składanie, rozkładanie i jazdę.

Do góry